Te akarsz gyereket? Nők válaszára vagyok kíváncsi életkorral. Ha igen, miért? Ha nem, miért? Ha nem tudod, azt is megírhatod.
Az én válaszom tömören: nem, mert lusta vagyok.
A munkám napi 12 órát vesz el az életemből, és hétvégén szeretek pihenni, olvasni és tanulni.
Ja és még valami: nem tartom olyan húdeszupernek az életet, hogy továbbadjam.
39 nő
9-es válaszoló minden szavával egyetértek.
Tanultam gyermeknevelést mert érdekel de tudom hogy rengeteg helyen el lehet komolyan rontani egy ember életét ha helytelenül csináljuk. Nem szeretnék ekkora felelősséget vállalni, mert ha elbukok akkor nem tudnék a lelkiismeretemmel elszámolni.
Valamint az én számomra optimális nevelésben mindkét szülő egyforma súllyal részt vesz, de ezt a legtöbb nő és férfi helyességnek tartja. Egyedül meg nem tudom megváltani a világot, se olyan párt találni aki 100%-ig ugyanígy gondolkozik és párkapcsolatilag is megfelelő lenne.
41 vagyok és nincs gyerekem.
LEhetne ideológiát gyártani arra, hogy miért alakult így, de őszinte leszek: nem lehet gyerekem. Valószínűleg lehetett volna küzdeni, hogy legyen, de amikor még abban a korban voltam, akkor nem volt mellettem olyan férfi, akit apának el tudtam volna képzelni. Egyedül nem tudtam bevállalni, ez a nagy helyzet.
Most van mellettem egy férfi, aki dolgozik, normális, szeret és szeretem.... de most már öregnek érzem magamat egy babához, küzdelmes és nagyon drága lenne, mert természetes úton nem jöhet össze, ezt ugye tudjuk a korábbi orvosi eredményeimből. Ennyi pénzünk pedig nincs.
Az élet néha dob ilyen helyzetet is... szerettem volna babát, de máshogy alakult. Ettől függetlenül teljesnek érzem magam, de jó lett volna tudni, hogy milyen anyuka lennék és milyen gyermekem lenne :)
nem szeretnék. 21/L
mikor gyerek voltam (kb 8 éves lehettem) és az iskolában a rokonértelmű szavakról tanultunk, akkor volt egy házi feladat, amiben a terhességre kellett szinonimákat keresni. én nem a szinonima szótárat találtam meg, hanem valami másmilyen lexikont ami részletesen, minden undorító részletre kitérve leírta, hogy milyen is a terhesség. volt ott minden: gátszakadás, méhlepény, mindenféle váladék, tágítás, stb. na én azóta terhesség fóbiás vagyok. amúgy sem szeretem a gyerekeket, szerintem nagyon idegesítőek és visszataszítóak. mikor csecsemő állandóan etetni, meg pelenkázni kell, és aludni sem lehet mellette, állandóan üvölt mint a fába szorult féreg. mikor kis gyerek akkor az oviban/iskolában vannak állandóan gondok. mikor kamasz az meg a legrosszabb.
az egészségügyi állapotom sem a legjobb, szerintem teherbe sem tudnék esni, de ha mégis tuti valami fogyatékos sátán gyereke nevelkedne bennem. ha teherbe esnék biztos elvetetném, mindenki jobban járna. csomó örökletes betegségem van, amit jobb lenne nem tovább adni, mert énis örököltem ezeket.
Van már kettő (9 éves és 5 hónapos fiúk), még szeretnék.
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!