Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » CV-ben az életkorral csalni...

CV-ben az életkorral csalni érdemes?

Figyelt kérdés

27 vagyok, BME-n végeztem, gépészmérnök szakon, sajnos elég későn kezdtem dolgozni (24,5 évesen - másfél évig otthon ültem diploma után)

ennek ellenére nem gondolom azt, hogy nagyon gagyi munkám lenne, a szakmában dolgozom, csak sajnos a munkahely már utolsókat rúgja, ugyhogy váltanom kell...

Elég gyerekesen nézek ki, a személyit még általában elkérik, de gondolom ettől függetlenül látszik ha hazudok az életkoromról, mert mindenki látja, hogyha valaki amolyan "koravén"...

De sajnos muszáj, hogy lehazudjak azt az 1-2 évet, amig otthon ültem....27 évesen már kevesebb munkahely venne fel :(

2016. jún. 15. 22:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Nem kell beleírni az életkorodat, az enyémbe sincs pedig nem szégyellem és soha nem kérdezték interjún sem.
2016. jún. 15. 22:03
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

Írj be valami kamut arra az időre, a kutyát nem fogja érdekelni, a szakmai munkádban kell erős képet mutatni. Vagy ne írj be oda semmit, és ha rákérdeznek, mondd meg, hogy mindenféle alkalmi munkákkal tartottad fenn magad, amíg találtad azt ahol most vagy.

27 évesen találtam meg a számításaimat, és még mindig annál a cégnél vagyok 10 év után is. Nálam is volt "kiesés" előtte, senkit sem érdekelt.

2016. jún. 15. 22:04
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Tehat meg nem is dolgozol ott, nem talalkoztal senkivel, de mar hazudsz, raadasul teljesen feleslegesen. Okos... hat en tuti nem vennelek fel, ha rajtakapnalak. A belepeshez, de neha meg az interjuhoz is kelleni fognak az irataid - marpedig azok alapjan 1 perc alatt lebuksz.
2016. jún. 15. 22:12
 4/17 A kérdező kommentje:

és akkor már nem mindegy?:D

a HR kispicha nők itélkeznek csak életkor alapján...

ha a szakmai főnök előtt buknék le én megmondanám kerek-perec, hogy azért kellett csaljak, mert másképp a HR kisasszonyok előítéletei miatt kiszórtak volna az előinterjúkon...

mert tudjátok a HR kisasszonyok mindenféle személyiségjegyeket meg általánosításokat csinálnak mindenféle "jelekből"...pl az ingem színe és hasonlók.

ritka alattomos faj.

2016. jún. 15. 22:15
 5/17 A kérdező kommentje:

mostani munkahelyemen én írattam be a diploma fénymásolataimat a munkaszerződés mellékleteinek, mert nem is kérték, hogy mutassam meg...

aztán volt hogy a főnök valakivel összeveszett és amikor beperelte az illetőt akkor még azt is felhozta, hogy "hát nem is volt diplomája"

:D

na hát velem legalább nem tudják eljátszani....mert mondjuk elég meglepő, hogy IGEN SOK ember diploma nélkül dolgozik mérnöki munkákban.

2016. jún. 15. 22:17
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

27évesen már esélytelen vagy dolgozni? Na, ne már. Pont ez az ideális a munkaadónak, mivel már nem vagy pályakezdő,de még nem is vagy öreg. 40 év felett már nehezebb, de nézd meg a legtöbb álláshirdetésben 2-3 év szakmai tapasztalatot kérnek. Nem többet, nem kevesebbet.

Az életkort meg nem kell beleírni a cv-be, én 40 éves vagyok, nem szoktam beleírni, mert akkor nem hívnak be (bár 27 évesen ez nem lehet gond.)

2016. jún. 15. 22:41
 7/17 A kérdező kommentje:
27evesen a 27evesek a vetelytarsaim de sajnos en le vagyok maradva hozzajuk kepest, ezert lenne jo ha olyan eletkorban versenyeznek ahol a legtobb elonyom van
2016. jún. 15. 22:47
 8/17 anonim ***** válasza:
19%

Alattomos faj?

Neked mi bajod!? :D

2016. jún. 15. 23:30
 9/17 anonim ***** válasza:
50%
Újabb komplexusos ember...
2016. jún. 15. 23:37
 10/17 anonim ***** válasza:
36%

Vezető vagyok, de ahogy kiderülne (bejelentéskor legkésőbb) azonnal szerződést bontanék. Munkaidő megkezdése előtt simán, próbaidőn simán, de ez még egy rendkívüli felmondásra is erősen esélyes lenne. (Ez utóbbit azért megkérdezném a jogásztól, de legrosszabb esetben is max 1 hónap felmondási idő.)

Aki úgy kezdi, hogy már a CV-ben hazudik, azzal biztosan nem dolgoznék együtt.

Btw, most már a diploma számát is le kell jelenteni állam felé, szóval azal sem lehet csalni.

2016. jún. 16. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!