Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » CV-ben az életkorral csalni...

CV-ben az életkorral csalni érdemes?

Figyelt kérdés

27 vagyok, BME-n végeztem, gépészmérnök szakon, sajnos elég későn kezdtem dolgozni (24,5 évesen - másfél évig otthon ültem diploma után)

ennek ellenére nem gondolom azt, hogy nagyon gagyi munkám lenne, a szakmában dolgozom, csak sajnos a munkahely már utolsókat rúgja, ugyhogy váltanom kell...

Elég gyerekesen nézek ki, a személyit még általában elkérik, de gondolom ettől függetlenül látszik ha hazudok az életkoromról, mert mindenki látja, hogyha valaki amolyan "koravén"...

De sajnos muszáj, hogy lehazudjak azt az 1-2 évet, amig otthon ültem....27 évesen már kevesebb munkahely venne fel :(

2016. jún. 15. 22:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%
A hr ksp nők legalább nem otthon lógnak, mint te tetted. Elég nagy az arcod.
2016. jún. 16. 05:24
 12/17 anonim ***** válasza:
20%
Egy HR-es kispitsa vagyok, de nálam ezzel a stílussal az első körön sem jutnál túl... ;)
2016. jún. 16. 11:40
 13/17 A kérdező kommentje:

érdekes modon mégis elfogadnak a munkahelyemen, pedig anno MINDENKI elásott, hogy sosem lesz munkám és hasonlók

ja meg azzal is jönnek FOLYAMATOSAN, hogy sosem lesz senkim, aztán még voltam jópár nővel, voltak kapcsolataim, most is van már több mint fél éve.

ugyhogy szerintem a ti lokátoraikokkal van a gond.

túl előitéletesek vagytok

2016. jún. 16. 12:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Én megértelek, de hogy tudsz csalni az életkorral? Én is csináltam, mert a 30 fölötti, munkát kereső nőket szülőautomatának nézik a cégek, muszáj volt kozmetikázni (azt mégse írhattam bele, hogy elkötelezetten childfree vagyok). Nekem könnyű volt, mert 25 évesen mentem egyetemre és elég volt a végzés dátumát beírnom, annak alapján hét évvel tippel fiatalabbnak az, aki szerint mindenki 18 évesen megy egyetemre, de neked a diplomád éve is a valós életkorodnak felel meg.
2016. jún. 16. 20:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Kifelejtettem, de gondolom, nyilván tudod: a "másfél évig otthon ültem" helyett írj be akármi mást (nyelvet tanultál, családi vállalkozásban segítettél, akármi), mert nem veszi ki magát jól; ez fontosabb, mint a korod.
2016. jún. 16. 20:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nincs azzal semmi baj, ha lyukak vannak az önéletrajzban. Mostanában már max 1 oldalas önéletrajzot kérnek, és a nem releváns szakmai tapasztalatot nem érdemes beírni. Tehát lehet, hogy dolgoztál mondjuk betanított munkásként, mert nagyon kellett a pénz, akkor mi van? Sok diplomás csinálja. Ha meg érdekli a munkaadót, akkor legfeljebb rákérdez állásinterjún.

Ami miatt aggódsz, szerintem nem az életkoroddal van baj, hanem esetleg azzal, hogy a megpályázott állásokhoz nincs meg a megfelelő tapasztalatod, az meg nem életkortól függ,van aki éveket eltölt egy gagyi poziban.

2016. jún. 16. 22:10
 17/17 A kérdező kommentje:
Hat nem tom nekem az a cel h egy átlagos munkat talaljak de ehhez is zseninek kell lenni
2016. jún. 16. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!