A párom rettenetesen káromkodik. Mivel vegyem rá, hogy legalább mérsékelje ezt?
14 hónapos a fiunk, van már pár szava.
Mind a ketten, de főleg ő elég sokat káromkodik. Vagyis én már jó pár hónapja tudatosan csökkentem ezen szavak haszanálatát, sikerrel(szerintem még pár hónap, és jó vagyok :D).
Ezzel szemben a páromnak minden második szava QQ.va, ..szom, és ezek sokkal-sokkal cifrább ragozásai. De tényleg. Vacsizunk, és csak úgy benyög ezt-azt pár percenként. Elég idegesítő.
Na szóval.
Nem nagyon nem csípném, ha a fiunkra ragadnának ezek. 1.000.000x kértem már, hogy figyeljen rá. Mit tehetek még?
Mi is szoktunk káromkodni, bizonyos szavakat kötőszóként használni - amiket nem kellene, vagy épp egymást viccből szép jelzőkkel illetni (pl. megetted az utolsó sütit te kis b*zi? :D Ezek oda vissza, pusztán szeretetből, a kapcsolatunk elejétől megvoltak. Nem is igyekeztünk odafigyelni rá, gondoltuk, úgyis hall majd az oviban is mindenfélét...
Aztán kb. 2 éves lehetett, mikor az orvosnál a tömött váróteremben leejtette az innivalós üvegét, erre az én kis törpém felkiált: "A p*csába már" :D :D
Ott egymásra néztünk, és tudtuk, hogy "rendszerváltás" jön.
Lehet, hogy a párod is majd akkor figyel oda erre, ha a gyerkőc egyszer már beégette nyilvánosan egy ilyen beszólással :P
Vannak fent "káromkodjunk finoman, káromkodás helyett" oldalak, amivel mi át tudtunk szokni, más helyettesítő szavakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!