Ti elengednétek Őket? Rossz ez így?
Kisebbik gyermekem 9 hónapos, a Nagy 4,5 éves. A Keresztanyjuk (férjem nővére) Bp-en lakik, mi tőle 110 km-re. Tőle és anyósomtól jött most egy ötlet, hogy anyósom úgyis fel akart menni a lányáékhoz hétvégére és felvinné mindkét gyereket.
Sokat agyaltam rajta, de a férjem is úgy van vele,hogy mind anyósom, mint a nővére nagyon szereti őket, tudnak rájuk vigyázni, a Nagyfiam imádja a Keresztanyját és a párját. A Nagy már számtalanszor aludt mindkettővel, a Kicsi már kétszer amióta megszületett aludt mamánál, mert lagziban voltunk.
Helyük lenne, két szobás lakásban laknak a sógornőmék, két nagy ággyal.
Végig gondoltam az egészet, tudom,hogy biztonságban vannak, ha gond is van, autópályán egy óra alatt haza lehet érni, a férjem sem lesz sajnos péntek reggeltől szombat estig itthon, így tényleg egyedül lennék velük, és ha önzőség,ha nem, legalább tényleg tudnék pihenni. Elmenni a barátnőmhöz péntek délután egy kicsit beszélgetni, vásárolni stb.
Erre tegnap a baráti körből egy anyuka, megdöbbent,hogy elmerem őket engedni, főleg a Kicsit!
Ez most tényleg ennyire gáz? Mindössze két éjszaka, és olyan emberekkel lesznek, akiket ismernek, szeretnek.
Mindig lesz, aki lesz*ranyáz valamiért. Ez az anyukák világa, a nagy "kirakatrendezők" világa. Vagy hagyod, hogy bizonytalanná tegyenek és mindig más vegye át az irányítást az életedben, vagy egyszerűen megtanulsz mérlegelni. Nem könnyű felnőni ehhez a feladathoz, kellenek hozzá a tapsztalatok. De a leírásodból nekem úgy tűnik, teljesen egyértelmű volt számotokra a döntés, amíg az önjelölt megmondóember közbe nem szólt. Na most az önjelölt megmondóemberek szava pont annyit ér, amennyi jelentőséget az ember tulajdonít neki. Nem kell meggyőznöd senkit a döntésed helyességéről, pont elég, ha te meg vagy róla győződve.
Jó pihenést :)
Szerintem ez teljesen magánügy ha te megbízol mindkettőben, nyugodtan engedd el hiszen te ismered őket és te ismered a gyerekeidet. Azt hogy valakinek , ez nem tetszik az téged ne érdekeljen mindenki a saját életével foglalkozzon. Én például azért nem engedném el az anyósomhoz az egy évesemet mert még soha életükben nem találkoztak sőt még én sem találkoztam velük ( külföldön laknak ).
Mindenkinek más a helyzetet. Anyukámmal és a tesómmal pl. simán otthagynám jó nem egész napra mert még szopizik.
Köszönöm!
Most ismét átbeszéltük a férjemmel az egészet, és azt kérdezte,hogy mitől félek? Hogy esetleg lázas lesz? Lesz náluk csillapító, anyósom is, sógornőm is be tudja adni, aztán max. egy óra alatt hazahozzák őket. Igaz van!
Vagy attól,hogy Isten ne adja kórház lesz a vége? Akkor én érek fel egy óra alatt, és ez akkor is előfordulhat, ha itthon vigyáz rájuk a Mama! Ebben is igaza van! Anyós is aranyos volt, mondta,hogy a Nagynak szerveztek már programokat, ha a Kicsi nem bírja, ő "hazamegy" vele a Keresztanyuékhoz és ott lefekteti.
És igazatok van, mindig lesz "megmondó" ember! Tényleg nem kellene foglalkoznom vele! Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!