Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti elengednétek Őket? Rossz...

Ti elengednétek Őket? Rossz ez így?

Figyelt kérdés

Kisebbik gyermekem 9 hónapos, a Nagy 4,5 éves. A Keresztanyjuk (férjem nővére) Bp-en lakik, mi tőle 110 km-re. Tőle és anyósomtól jött most egy ötlet, hogy anyósom úgyis fel akart menni a lányáékhoz hétvégére és felvinné mindkét gyereket.

Sokat agyaltam rajta, de a férjem is úgy van vele,hogy mind anyósom, mint a nővére nagyon szereti őket, tudnak rájuk vigyázni, a Nagyfiam imádja a Keresztanyját és a párját. A Nagy már számtalanszor aludt mindkettővel, a Kicsi már kétszer amióta megszületett aludt mamánál, mert lagziban voltunk.

Helyük lenne, két szobás lakásban laknak a sógornőmék, két nagy ággyal.

Végig gondoltam az egészet, tudom,hogy biztonságban vannak, ha gond is van, autópályán egy óra alatt haza lehet érni, a férjem sem lesz sajnos péntek reggeltől szombat estig itthon, így tényleg egyedül lennék velük, és ha önzőség,ha nem, legalább tényleg tudnék pihenni. Elmenni a barátnőmhöz péntek délután egy kicsit beszélgetni, vásárolni stb.

Erre tegnap a baráti körből egy anyuka, megdöbbent,hogy elmerem őket engedni, főleg a Kicsit!

Ez most tényleg ennyire gáz? Mindössze két éjszaka, és olyan emberekkel lesznek, akiket ismernek, szeretnek.

2016. júl. 13. 07:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Akármit megadnék, ha én lehetnék ilyen helyzetben (egy 8hósom és egy 2.5 évesem van)! Szrd le amit mások mondanak, és élvezd! Nem lesz semmi bajuk! Örülj, hogy van, aki vigyáz rájuk, és levegőhöz jutsz!
2016. júl. 13. 07:26
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Nyugodtan engedd el őket. Nem kell a gyerekeknek a nap minden órájában csak az anyával lenniük. Ezt csak sok anyuka hiszi, aki majomszeretettel ragaszkodik a gyerekéhez.
2016. júl. 13. 07:27
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Csak azon múlik, hogy emgbízol-e anyósodban és sógornődben, nyugodt vagy-e ha velük vannak a gyerekek, tényleg tudnál-e pihenni vagy csak görcsölnél. Szerintem el tudod te szt dönteni magadtól is, a "baráti körből egy anyuka" nélkül. Kicsit önállóbban, felnőttesebben!! Miért kell mindenkinek véleményt formálni mindenről? Gondolom, nem is ismeri anyódosat, sógornődet az illető, de talán benneteket se igazán. pffff
2016. júl. 13. 07:28
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Én különösebben nem kedvelem sem anyósomat sem a sógornőmet, de tudom, hogy a gyerekeink maximálisan szuper helyen vannak mindkettőnél. Én engedném őket.
2016. júl. 13. 07:47
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
Én s kicsit nem engedném. Már azon is nagyon gondolkodom hogy reggeltől estig anyukámmal merjem-e hagyni a 8 hónapost és a 3 èvest
2016. júl. 13. 07:57
 6/13 A kérdező kommentje:

A Kicsi tápszeres kezdetektől, ill. már ugye hozzátáplált, tehát etetni "bárki" tudja!

Anyósomat szereti, hiszen minden héten látja, van vele valamennyit.

Lehet,hogy ha csak az egyikőjük vigyázna rájuk, akkor nem engedném, már csak a terhelés miatt, de így,hogy 3-an is lesznek rájuk, csak nem lesz gond!

Csak olyan rossz volt hallani,hogy valaki szinte lesz.ranyáz ezért...

2016. júl. 13. 08:00
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen a gyerekek személyiségétől tenném függővé. Ha olyan, aki alkalmazkodó, szívesen megy, akkor engedném, ha inkább nagyon anyásak vagy apásak, akkor nyilván kínzás nekik. A mi gyerekünket pl. engedném, ő kiskorától nagyon nyitott, barátkozós, nyugodt gyerek.
2016. júl. 13. 08:01
 8/13 anonim ***** válasza:
14%

Nem gáz.

Ennek ellenére en sem engedném el a kicsit.

De ez a te dolgod, az ilyen nagy okosokra nem kell figyelni. Csináld úgy ahogy a szíved mondja, az a legjobb a gyerekeidnek is.

En például meg most sem adnám oda a 17honapos fiamat vigyázásra senkinek, hacsak nem tudod vmi olyan szitu h muszáj. Például múltkor diplomaztam akkor oda nem jöhetett be, de kint vart apukámmal. De ahhoz mar nem lett volna szívem h otthon vagy szüleim otthonában várjanak.

Ugyh mondom ez valtozo, es mindenki csinálja saját belátása, kenyelme szerint

2016. júl. 13. 08:09
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nálunk már a Nagy is ebbe szokott bele! Kb. két éves korától rendszeresen, vagyis 2-3 hetente egy éjszakát valamelyik nagyszülőnél aludt. Ez azóta is így van. Olyankor mi is pihenünk ( egy gyerekkel könnyebb azért), ő meg élvezi. A nagyszülőknél ugye azért más. Tovább fent maradhat, csak rá figyelnek, Vele foglalkoznak stb.

A Kicsivel meg a két éjszaka alatt, amit nem töltött itthon, semmi sem volt. Vele már kétszer wellnesselni is voltunk, őt pl. nem zavarja,hogy nem a saját ágyában alszik.

2016. júl. 13. 08:28
 10/13 anonim ***** válasza:
77%

Szia! Az én kisfiam is 9 hónapos lesz. Nemsokára lagziba megyünk, akkor ő anyukáméknál fog aludni. Szóval én is "elengedem".

Ő is aludt már más helyen, mikor kirándulgattunk. Anyukáméknál meg sokszor, bár csak napközben.

Szerintem ne törődj más anyukák véleményével, mindig lesznek olyanok, akik valamiben nem értenek egyet.

Ha nem engednéd el, akkor meg egy másik anyuka "döbbenne meg", hogy de hát miért nem? :)

2016. júl. 13. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!