Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek a gyerekénél 15 hónapos...

Akinek a gyerekénél 15 hónapos kora körül (oltás után pár héttel) több autisztikus tünet jelentkezett, mi lett a dologból végül?

Figyelt kérdés
Nálunk ez a helyzet, nagyon aggódom.

2016. júl. 12. 21:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
És milyen volt a további fejlődés? A szemkontaktus hiánya már jelentkezett előbb is?
2016. júl. 13. 13:28
 22/28 A kérdező kommentje:
A mozgása jól fejlődött, mindent kicsit hamarabb csinált az átlagnál. Szemkontaktus volt, olyan 10 hónaposan tűnt fel hogy mintha kevesebb lenne. Nem mutogatott még egy évesen se, és azóta se látok fejlődést, sőt beszéd terén visszafejlődött. Egy éves státuszon jeleztem a védőnőnek még a dokinak hogy valami nem oké, de nem hittek nekem. Ismerősök, barátok,sőt a férjem szerint is minden rendben, de én érzem hogy baj van. Mostanra megközelíthetetlen, alig mosolyog, nem játszik, lábujjhegyen jár, furcsán csapkod és grimaszol, sokat néz felfelé és hunyorog, a gügyögést artikulálatlan mormogás váltotta fel. :( Számomra sajnos egyértelmű a dolog, lassan már a szellemi épségében sem vagyok biztos. De mindenki csak nyugtatgat.
2016. júl. 13. 13:55
 23/28 anonim ***** válasza:

Én nem nyugtatgatlak, bár nem szakember vagyok, hanem egy anya, akit ugyanígy nem vettek komolyan és mindenki csak nyugtatgatott.

Tanácsolom, hogy ne hagyd magad, ha kell és megteheted, akkor menj magánba kivizsgálásra. Nem olcsó, de muszáj, mert a rendszer rossz és lassú. Jó anya vagy, meg fogod tudni csinálni.

2016. júl. 13. 14:37
 24/28 A kérdező kommentje:
Nekem már 4-5 hónaposan is furcsa volt a gyerek, alig sìrt, és nem éreztem hogy kötődne hozzám vagy bárki máshoz, és sosem láttam rajta egyértelműen hogy felismer minket, vagy hogy érti amit mondunk (a tiltást kivéve). De mivel első baba, hittem másoknak. De most már nem, most már világosan látom hogy baj van. Csak nagyon furdal a lelkiismeret, hogy nem léptem már korábban. Remélem még most sem késő, azt sosem bocsátanám még magamnak.
2016. júl. 13. 14:43
 25/28 anonim ***** válasza:
Hány kérdést teszem még fel, mire szakemberhez mentek?
2016. júl. 13. 14:49
 26/28 A kérdező kommentje:
Két kérdést tettem fel mindössze a témában, mindkettőt azután, hogy kértem és kaptam időpontot a megfelelő helyre. Csakhogy hiába magánrendelés, ìgy is heteket kell várni sajnos. Az lett volna a célom, hogy tudják beszélgetni addig is hasonló cipőben járó szülőkkel, hogy tudjam, kb mire számíthatok. Ha neked ezzel gondod van, érdemes lenne neked is szakemberhez fordulni mihamarabb.
2016. júl. 13. 15:00
 27/28 anonim ***** válasza:

Én már túl vagyok mindenen, az én fiam már 18 éves lesz. :) Csak tanácsot adtam neked. :)

De a szakértői véleményhez való eljutás, ami kell a fejlesztéshez, hosszú procedúra. Az, hogy még csak 15 hónapos és már most felfigyeltél aggasztó dolgokra, az jó. nálunk nem ment simán, mert senki nem állt mellettem, mindenki ellenem volt, szó szerint.

De már minden okés nálunk, remélem veletek is minden rendben lesz, csak türelem.

2016. júl. 13. 15:08
 28/28 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező!Hogy vagytok?Mit mondanak a szakemberek a kislányoddal kapcsolatban?
2017. márc. 2. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!