Akinek a gyerekénél 15 hónapos kora körül (oltás után
pár héttel) több autisztikus tünet jelentkezett, mi lett
a dologból végül?
Kedves kérdező!
Milyen tünetek?
A lányom auti,most 17 éves,de 15 hónaposan ebből semmi nem látszott még.
Leírnád,mi az,ami miatt aggódsz?
2016. júl. 13. 06:06
Nekem a lányom a 15 hós oltás után pár hétig furán járt, néha rogyasztotta a lábát. Persze jól beparáztam, de elmúlt. Vagy fájt neki az oltás vagy a dédije járását utánozta, nem tudom. De tényleg sok ilyen rémisztő cikket olvasni, úgyhogy emiatt aggódni kezdtem, de ha nem olvasom, akkor fel se tűnik szerintem.
2016. júl. 13. 06:53
13/28 A kérdező kommentje:
Érdeklődése kb megszűnt, csak bambul maga elé a nap nagy részében, szemkontaktust nem tart, nem gügyög, semmilyen módon nem kommunikál, a testi érintkezést elutasítja.
A homeopátia lényege az, hogy a víz emlékező képességére támaszkodnak. Most komolyan kéne venni egy ilyen ostobaságot?
A 15 hós oltás UTÁN pedig azért vesznek észre több autisztikus tünetet, csak hogy tisztázzuk, mert a gyermek személyiségének a fejlődése akkora ér el abba a stádiumba, hogy észre vehető a probléma. Csak egy kis ész kellene.
2016. júl. 13. 07:53
Ja és jut eszembe: Labant Csaba, a nagy oltásellenes gyermeke azért halt meg, mert ellenezte a K vitamin beadását és ez okozta a problémát. Megölte a saját gyerekét az ostobasága miatt és most mást is magával akar sodorni.
2016. júl. 13. 07:54
16/28 A kérdező kommentje:
Akkor megismétlem: abszolút oltáspárti vagyok, minden kötelező és ajánlott oltást megkapott a gyerekem. Egy szóval se okoltam az oltást a tünetek ért, látom, nehezen megy a szövegértés.
Nem te hoztad fel a homeopátiát kérdező, így evidens, hogy nem neked szólt a válasz.
Az pedig, hogy a gyermek autisztikus tüneteket produkál, az inkább a fejlődésének egy szakasza, ha aggodalomra ad okot, akkor mindenképpen kivizsgálás kell, viszont 3 éves kor alatt nem tudnak autizmust diagnosztizálni.
Írd le kérlek, hogy számodra most melyik a legijesztőbb tünet?
2016. júl. 13. 09:12
18/28 A kérdező kommentje:
Nincs szemkontaktus, vagy csak nagyon rövid ideig. Keveset gügyög, nem mutogat, semmilyen módon nem kommunikál. Testkontaktust elutasítja, nem játszik csak cipeli a játékait, sokszor bambul, nem reagál se a nevére, se a beszédre. Lábujjhegyen jár, sokat hunyorog, sokszor néz felfelé, pl a lámpával, néha furcsán csapkod a kezeivel.
Terhesség vagy születés alatt-után volt valamilyen gond? Apgar mennyi?
2016. júl. 13. 09:21
20/28 A kérdező kommentje:
Terhességnél kicsit sok magzatvìz, egyik doki szerint határon volt, másik szerint kicsit sok. Magas vérnyomás, de kardiológiai szakvélemény alapján fehér köpeny hipertónia csak. Emiatt a 35. héten kaptam tüdőérlelőt, utána kicsit magas lett a cukor. Doki se tudta eldönteni hogy a tüdőérlelő miatt volt-e, elvileg lehetett simán. 37. héten született császárral, harántfekvés miatt. 9/10/10 Apgar, kicsit be volt sárgulva, de gyerekorvos szerint élettani, pár nap alatt el is múlt szépen. Szóval komoly gond nem volt.
Kapcsolódó kérdések: