Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérésem ellenére anyósom...

Kérésem ellenére anyósom málnát adott a 13 hónapos fiamnak. Túlreagálnám?

Figyelt kérdés

Anyósom vigyázott a fiunkra. Érik náluk a málna, és egy párszor már bepróbálkozott, hogy adna neki, és én mindig kifejtettem, hogy miért nem szeretném ha kapna. Erre, ma arra értünk oda, hogy mondja adott neki. Újra elmondtam, hogy mikortól ajánlják, nem szerttem volna még...Mindezt normális hangnemben, de aztért felhúztam magamat.

És nem azért, mert pár szem málnától megáll a világ, hanem mert, direkt megkértem, hogy ne adjon neki!

Szóval a párom itthon letorkollt, hogy hogy beszéltem az anyjával, milyen arcot vágtam...

Ha vágtam is pofákat, nem volt jogos?

(Egyébként, mikor anyukám vigyorogva közölte, hogy a 10 hónapos fiamat fagyiztatta, neki is megmondtam a 'tutit'. Az én súlyos tejallergiám miatt 1 éves korában akartam bevezetni, ki is derül az ő allergiája is...)

Mit szóltok?

2016. júl. 10. 20:03
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

2-es!

És, ha csak jövő nyáron kap málnát lemarad valamiről?

(Az a gyerek lemarad valamiről, aki nem 1, hanem 1,5 évesen kezd el járni??)

2016. júl. 10. 20:36
 12/19 Snorri ***** válasza:
75%
Én is szigorú vagyok ezen a téren. Inkább kapjon később, de előbb semmiképpen. Az én fiam 2 volt tavasszal, és csak idén kapott málnát, epret. Szóval jogosan vagy mérges. Emlékeztesd a párod, hogy saját anyudnak is megmondtad, és ez nem játék, és ha valamire azt mondjátok, hogy x, akkor x a nagyiknál is, ha piros hó esik, akkor is. Megmondhatod anyósnak, hogy szeretnéd nyugodt szívvel rábízni a kicsit, de ha nem tartja be, amit kérsz, akkor nem fog menni.
2016. júl. 10. 21:01
 13/19 anonim ***** válasza:
69%
Kislányom 22hónaposan kapott málnát, tele lett kiütéssel. Csak rá egy évére próbáltam meg megint, akkor már szerencsére semmi baja nem volt tőle. Azóta is imádja. De most a fiunknak eszembe se fog ezek után jutni, hogy idő előtt adjak neki. Most volt egy éves, de még jövőre se fog kapni, csak utána.
2016. júl. 11. 05:21
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Semmi baja nem lesz a málnátòl 1 évesen. Itt a gond,hogy le se tojta amit kértél,sajna anyòsoméknak is vannak ilyen hùzásaik így megértem hogy dühös vagy.
2016. júl. 11. 05:39
 15/19 anonim ***** válasza:

szerintem nem akkora gond. nem lett tőle baja. egyik gyerekem tejre, a másik gluténra allergiás. ilyen alapon a harmadiknak akkor min 3 évig se tejtermék, se glutén.

egyébként nálunk az van, hogy pont emiatt nem vigyáz más a gyerekre. szerintem mindenki úgy vigyáz a gyerekre, ahogy jónak látja.( nyilván a józan ész keretein belül. a nagyszülők nem akarnak neki rosszat.) ha ez nem tetszik, akkor nem viszem oda

2016. júl. 11. 13:32
 16/19 anonim ***** válasza:
Persze baja nem biztos, hogy lesz, de ha te vagy az anyja és kérsz valamit, akkor azt szentírásnak kell vennie és kész. Vele vajon nem csinálta ugyanezt az anyósa? Akkoriban is biztos voltak ilyen különbségek a gyermekgondozásban két generáció közt.
2016. júl. 11. 15:06
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezt csinálták az én gyerekem nagyszülei is. Anyám és anyósom dettó. Hiába kértünk bármit, nem számított. Csoki, rágó(!), magos gyümölcs... Persze utána amikor szóvá tettem,hogy de miért, akkor az orrom alá lett dörgölve, hogy látod, semmi baja! Persze másnap éjjel már nem ők virrasztottak a szorulásos gyerek mellett, vagy ülték végig a napot az orvosnál, mert kiütése lett.

A megoldás az lett, hogy nem vigyázhattak rá, csak felügyelet mellett találkozhattak. Egy percre nem lehetett rájuk hagyni, néha erővel kellett elvenni a szemem láttára etetés előtt tukmált édességet.

Én ilyen esetben a 0 toleranciával értek egyet.

Ez sajnos nagyon próbára teszi a párkapcsolatot, mert itt következetesen és egy állásponton kell fellépnie a férjnek és feleségnek is ezzel szemben, bármelyikük szüleiről is van szó.

A kedvencem az volt, amikor már a vége felé anyósommal egy vitán megjegyeztem:

-Bízza rám, hogy milyen módszerrel nevelem a gyerekem, mert én láttam az ő módszerének az eredményét, és hagy kívánni valót maga után...

2016. júl. 14. 13:40
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Még valami. :-)

A saját anyámmal játszottam le ezt a harcot. Amikor nála hagytam a gyereket, következetesen másként csinált mindent, mint ahogy kértem. Próbáltam szép szóval, majd megkérdeztem, hogy miért nem tarja tiszteletben a kérésem? Erre annyit mondott, hogy én sem fogadtam szót korábban. Itt fejeztük be vele ezt a gyerekvigyázós dolgot. Onnantól az volt a téma, hogy DEAMÁSIKNAGYMAMA MIÉRT? Illetve ami nehezítette a dolgot, hogy a szüleim elváltak, és apám új felesége viszont szívesen vigyázott a gyerekre és rá is lehetett bízni. Nnna ez csak olaj volt a tűzre.

Itt állapítottam meg, hogy az ideális távolság legalább 80 km. Az már sok az "átugráshoz" de látogatás esetén kevés az indokolt ott alváshoz.

2016. júl. 14. 13:47
 19/19 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nem. Én 10 hónapos korára jutottam el odáig, hogy határozottan megmondjam, ennek a gyereknek én vagyok a szülője, én döntöm el, mikor, mit eszik. Ha úgy döntök, hogy 18 éves koráig anyatejet kap, akkor maximum a férjem kérdőjelezheti meg az elmeállapotom, de ő is csak négyszemközt. Mindenki felnevelte a sajátját, ahogy akarta. Én is ezt szeretném. Hát, nem nőtt a rajongótáborom, de a gyerek érdeke fontosabb ennél!

Pedig én sok tanácsot meghallgattam, kérdeztem is, de erre nagyon háklisak voltunk a férjemmel, mivel már erősen lehetett gyanítani az allergiát, nagyon csúnya, repedezett volt a gyerek bőre, kórházban is voltunk vele.

Egyébként fura dolog "ez a semmi baja nem lesz tőle" hozzáállás. A fiunk nagyon súlyosan atópiás, tej-, tojásallergiás. Tele van sebekkel, közel 7 éve talán 10 éjszakát aludtunk át. És biztosan nincs köze hozzá, de 3 hónapos volt a gyerek, mikor babalátogatás alkalmával tejes-tojásos főzött tortakrémet nyalatott anyósom és az unokahúga a gyerekkel, mondván: látszott rajta, hogy kívánja(!!!). Azóta sem tudok sajnos tudat alatt megbocsátani anyósomnak, mert mindig ott motoszkál a kisördög, hogy lehet emiatt lett allergiás. Mikor tehetetlenül ülök mellette a kórházban, mert segíteni senki nem tud a viszketésen, eleven húsig vakarja magát és még tovább, mert képtelen abbahagyni, hiába sír már a fájdalomtól, akkor mindig eszembe jut, hogy mi van, ha attól? És nem tudok a gondolat ellen tenni!

2016. júl. 14. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!