Ugye van olyan család, ahol a gyerekek kiegyensúlyozottan, egészségesen nőnek annak ellenére, hogy apukájuk nagyon sokat van távol munka miatt?
Férjem elég sokat van távol a munkája mellet vállal plusz melót(24-48-as munkabeosztásban dolgozik,így van szabadnapja,amikor tud mást is csinálni).
Mikor itthon van(egy héten azért 2 napot vagy legalább 2 délutánt együtt töltünk,csak nem hétvégén),akkor játszik a gyerekekkel,sokat foglalkozik velük,nekem is segít.Nagyobbik fiunk 3,5 éves és mostanában eléggé hisztis időszaka van, szüleimnek meg az a meggyőződésük,hogy tuti azért van,mert keveset van az apjával.Én nem igazán látok a kettő között összefüggést,de annyira rosszul esik,mikor érzem,hogy meg van a véleményük erről....az az igazság,hogy most ez van,nem innen akar nyugdíjba menni férjem,de ugyanakkor szereti amit csinál és muszáj mellette pluszt bevállalni.
Természetetesen a kettö összefügghet, de nem ez az alap ok amiért hisztis.
A hiszti a korából fakad, és még ehhez jön az apa hiány is hozzá, habár szerintem ez akkora nem lehet ha az otthon töltött idöt aktívan tölti el.
szerintem igen. gondolj bele, az elvált szülőknél apuka minden 2. hétvégén van 1-2 napot a gyerekeivel. vagy sok apuka külföldön dolgozik, pár havonta megy haza 1-2 hétre...
férjem reggel viszi oviba a gyereket, ez a közös programjuk hétköznap, mert már alszik a gyerek mikor hazaér. hétvégén szombaton dolgozik, de kora délután itthon van. vasárnap meg általában én dolgozom, így ketten vannak kora délutánig... megszokta, neki ez a természetes, nem szokott panaszkodni, egyáltalán nem hisztis gyerek, 5 éves.
gondolom a tied épp dackorszakozik, inkább ez lehet az oka, hacsak nem pár hete-hónapja van ez a munkarend apánál
Köszönöm a válaszokat!én is ezt mondtam anyának,mikor szóvá tette ezt,hogy azért más 3,5 éves is hisztis,olyan is,akinek többet van otthon az apja.Na meg vannak olyanok,akiknél külföldön dolgozik apuka,vagy kamionozik,szóval azért nem vagyunk olyan kirívó példa...amúgy ez kb 2 éve megy így,nem most kezdődött.Én is igyekszem sokat foglalkozni a gyerekkel,apával beszélünk telefonon mikor lehet,és mikor itthon van játszik velük,a nagyot elviszi magával ha mennie kell ide-oda. Csak úgy rosszul esett anya megjegyzése,meg hogy így állnak hozzá férjem munkájához,hiszen ő értünk csinál mindent és nem is lehet a semmire otthagyni a munkát,csak mert nem ideális a munkabeosztás...
Igazából kíváncsi voltam más véleményekre,mert a környezetemben nincs nagyon olyan,ahol sokat van el apuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!