Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérésem ellenére anyósom...

Kérésem ellenére anyósom málnát adott a 13 hónapos fiamnak. Túlreagálnám?

Figyelt kérdés

Anyósom vigyázott a fiunkra. Érik náluk a málna, és egy párszor már bepróbálkozott, hogy adna neki, és én mindig kifejtettem, hogy miért nem szeretném ha kapna. Erre, ma arra értünk oda, hogy mondja adott neki. Újra elmondtam, hogy mikortól ajánlják, nem szerttem volna még...Mindezt normális hangnemben, de aztért felhúztam magamat.

És nem azért, mert pár szem málnától megáll a világ, hanem mert, direkt megkértem, hogy ne adjon neki!

Szóval a párom itthon letorkollt, hogy hogy beszéltem az anyjával, milyen arcot vágtam...

Ha vágtam is pofákat, nem volt jogos?

(Egyébként, mikor anyukám vigyorogva közölte, hogy a 10 hónapos fiamat fagyiztatta, neki is megmondtam a 'tutit'. Az én súlyos tejallergiám miatt 1 éves korában akartam bevezetni, ki is derül az ő allergiája is...)

Mit szóltok?

2016. júl. 10. 20:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
29%
Én mindig elszomorodok, hogy sok mai nagymama v. nő, akik 50-es, 6
2016. júl. 10. 20:05
 2/19 anonim ***** válasza:
26%
Én sem helyeslem, ha valaki nem tartja tiszteletben a szülők kérését, de ha hülyeség a kérés, akkor megértem néha a másik felet is. Ha bizonyítottan nem allergiás a málnára, akkor miért nem kaphat egy 13 hónapos gyerek? Mikor akarsz neki adni? Télen fagyasztottat vagy majd csak jövő nyáron?
2016. júl. 10. 20:06
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
En ebben konyortelen vagyok. Sem anyura, sem anyosra nem hagyom ra, mert szerintuk 3 honapos korban mehet a kremturo meg az eper es barmit mondunk, suket fulekre talal. Szerintem ebben a temaban ilyen kicsi korban meg nulltolerancia van. Nem reagalod tul szerintem. En allergias vagyok az eperre emiatt, de a fiammal is etetne anyu...
2016. júl. 10. 20:06
 4/19 anonim ***** válasza:
26%
Hát én nem csinálnék belőle patáliát, semmi baja nem lett, valószínűleg nem érti anyósod miért ne ehetne. (Én sem egyébként :-))
2016. júl. 10. 20:08
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
2:malnat 1,5-2 eves kor utan ajanljak ma mar adni.
2016. júl. 10. 20:08
 6/19 anonim ***** válasza:
70%
bocsi, elküldtem. Szóval, hogy akik 50-es, 60-as éveikben járnak, sok dologra fittyet hánynak. Azzal jönnek, hogy régen sem lett semmi baja a babának. Én mindig azt mondom, hogy szerencséje volt, de sok gyereknek lett baja v. felnőtt korában jöttek elő a problémák. Valahogy ezek a nők nem akarják megérteni, nem hiszik el. Tudom, mert az én anyósom és a saját anyám is ilyen. Anyósom volt, hogy az akkor 10 hónapos lányomnak tejbedarát adott. Jó, nem lett semmi baja, de megkértem hogy neki ne adjon, ha a nagyobb fiamnak csinál. Ennyi. Nem reagálod túl, de ezeket a nőket nem tudod megváltoztatni, sajnos ilyenek és ilyenek is maradnak. Ez az iskolázatlanság miatt van, vagy az intelligencia hiánya miatt. A kettő közül valamelyik. Nem tudsz tenni ellene, de nem jó az anyóssal haragban lenni.
2016. júl. 10. 20:10
 7/19 anonim ***** válasza:
80%
én is kiakadtam volna. én nem hagynám többet az anyósra, ha ennyire nem képes tiszteletben tartani a döntéseid és kéréseid. neki is meg volt az ideje, hogy gyereket neveljen, most hagyja hogy te hadd neveld úgy a sajátod ahogy te akarod.
2016. júl. 10. 20:12
 8/19 anonim ***** válasza:
89%
teljesen mindegy mit adott, ha arra kered ne adjon neki vizet neki azt is kotelessege lett volna betartani..a Te keresed, Te vagy az anyuka es ezt tiszteletben kellene tartania....ha hatarozottan kerted h ne adjon - akkor a keres okatol fuggetlen -.be kellett.volna tartania....jogos a felhaborodas. nalunk anyosom nagyon oda figyel, inkabb az en anyam a gyenge lancszem, ak hajlamos szembe menni a kereseimmel es ilyenkor mindig elgondolkozom h vajon ha ebben nem hallgat ram akkor meg miket csinal a hatam mogott...
2016. júl. 10. 20:23
 9/19 A kérdező kommentje:

Én tényleg normálisan válaszoltam neki, de az arcomon biztosan látszódott, hogy nem örülök. Ez van. Azt hittem, hogy a párom tökre egyet ért velem...

Allergizáló ételekkel nem játszok, mert tudom, milyen az, mikor úgy néz ki az ember, hogy nem vesz fel rövid újjú felsőt, rövidnadrágot, és legszívesebben levakarná a bőrét...

2016. júl. 10. 20:35
 10/19 anonim ***** válasza:
57%
Pont igy velekedek mint AZ utolso.
2016. júl. 10. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!