Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van esélyen hogy megkapjam a...

Van esélyen hogy megkapjam a fiam felügyeletét? (hosszú)

Figyelt kérdés

Az apjával évek óta egy pár vagyunk, de úgy néz ki most szétmegyünk. Nem hajlik semmi fajta közös megegyezésre, azt szeretné ha a pici (most tölti az elsőt) vele maradna, és ő kiköltözne (saját lakása is van) az anyjáékhoz (a nevelőszülei, szóval vér szerinti vagy hivatalos kapocs nincs közöttük), és míg ő dolgozni jár addig a felügyelet meg van oldva.

Én még tanulok (egyetem) Mivel munkaviszonyom csak diákszövetkezetben volt így gyed-et az egyetem miatt kapok, de az nemsokára lejár, illetve mivel nappali tagozaton vagyok (egyéni tanrend mellett) ezért árva járadékot kapok még (52e), illetve megtakarításom van még (ca 200e).

Tudom hogy mindez kevés ahhoz hogy ellássam. De egyedül ő sem tudná ellátni a picit (hiába van saját lakása, a ca 150-es fizujából durván 100 megy a rezsire és a hátralékainak a törlesztésére).

Nekem nincs olyanfajta rokoni segítségem mint neki, szóval ha nálam is maradna a pici, úgy vagy anyaotthon, vagy ismerőssel közös albérlet jöhet szóba. Vizsgákra kéne feljárnom csak, az idő alatt a felügyeletét az apjával lenne legcélszerűbb megoldani, én vele ellentétben nyitott vagyok az együttműködésre.

Ami anyagilag segít még nekem az hogy itt a városba többen keresnek meg apróságok elkészítésére (ruhák, ékszerek, festett táblák stb) ezt esetleg megpróbálhatom komolyabb formába önteni. (az ilyen bevételem nagyon változó, nem reklámozom magam, nem vagyok fenn internetes felületen, így olyan 15-40 ami bejön belőle) Meg esetleg ösztöndíjat igényelhetek még, de sosem foglalkoztam ezzel (nem a jegyeim miatt hanem mert nem volt rá igazán szükségem).

Van a városunkban ingyenes jogi tanács, de oda csak jövőhéten tudok eljutni, ezért gondoltam hogy megkérdezem itt, hátha volt valaki hasonló cipőben.

2016. júl. 8. 12:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10-es nem kell így kiborulni,olvass kérlek figyelmesebben.Nem a gyerekre írtam,hanem a lakáshasználatra.A LAKÁSHASZNÁLATOT NEM FOGJA MEGKAPNI! Kérlek ha nem értesz hozzá,akkor ne ringasd már hamis illúziókban,hogy hú,de jó,majd megkapod a párod lakását,éltek mit Marci hevesen,apuka meg mehet az utcára akár.

Mert ez a gyakorlatban nem így működik!

Anyukának sok sikert kívánok,mivel anya vagyok,nyilván támogatom,hogy az anyák neveljék a gyereküket amennyiben nincs nagy gond.

Anyukánál meg az anyagiakat kell rendbe tenni.Igen,ez lehet azzal fog járni,hogy le kell mondani a fősuliról,és el kell menni dolgozni,meg albérletet fizetni,de akkor ez van.

De nem fogom hülyeségekkel tömni az agyát,mert azzal nem segítek csak ártok!

2016. júl. 8. 15:17
 12/15 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem a lakáshasználati jogra írta, hogy nem fogja megkapni, nem a gyerekre.

Amúgy én sem értem mire kapná meg a lakáshasználati jogot, csak mert pár évig ott élt?

2016. júl. 8. 15:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Köszi utolsó,erről van szó.

Ez a lakáshasználati jog pont olyan mint az asszonytartás. Elviekben létezik...elviekben...

2016. júl. 8. 15:20
 14/15 anonim ***** válasza:
41%
Sajnos igaza van. Igaz, hogy egy anyától nehezen veszik el a gyereket, pláne ha még ilyen pici (talán ez most az egyetlen érv ami az anya mellett szól), de ha az apa is harcol a felügyeletért, és az anya nem tudja a megfelelő megélhetési körülményeket biztosítani, az apa meg igen, akkor nagyon nehéz dolga lesz.
2016. júl. 8. 15:33
 15/15 anonim ***** válasza:
70%

ilyen nincs, hogy az apát kiteszi a saját lakásából, mert anyuka még tanul és nem szakítják el az egy évesétől.

ha anyának nincs hova mennie, akkor nem lakáshasználati jogot kap, hanem egyszerűen apának ítélik a gyereket.

én szüleim is anno elváltak és apámnál helyeztek el, pedig nincs semmi gond anyámmal se, csak még nem volt akkor saját egzisztenciája.

nagyon könnyű mondani, hogy mindig anyánál helyezik el, de ez nem így van, most már abszolút a gyerek érdekeit nézik

2016. júl. 8. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!