Nagycsaládosok! Milyen gyakran végzitek az alábbi házimunkákat? (többi lent)
Főzés
Vasalás
Sepregetés
Felmosás
Porszìvózás
Fürdőszoba (pl. kád súrolás)
Mosogatás vagy mosogatógép használata
Ablakpucolás
Aki kertes házban lakik kerti munka (bár ez szerintem nem a gyerekektől függ)
Kìváncsi vagyok ki milyen gyakran végzi az alábbi házimunkákat :) Ha valakinek bármi más eszébe jut nyugodtan leìrhatja. Illetve szárìtógépet érdemes beszerezni?
:)
Bár nálunk a 3. még a pociban (bár már nem sokáig)!
Főzés: naponta/2 naponta,van,hogy anyu hoz akkor nem kell főzzek,ritkán hozatjuk is a kaját.
Vasalás:csak amit muszáj,de most a picinek jódarabig vasalok majd!
Sepregetés/porszívózás:konyhát naponta,máshol porszívózok (bár ott is szoktam) 2-3 naponta vagy akár naponta,ahogy szükségesnek látom.
Felmosás: 2-3 naponta
Fürdőszoba:hetente
Mosogatás:naponta többször,mosogatógépünk még nincs.
Ablakpucolás: évente 2x
Kerti munka a férjemé,pl.2 hetente füvet vág.
Ágyneműcsere 1-2 hetente.
Szárítógépet akarok majd én is,mindenki akinek van dícséri.
Nem tudom, de ez most komolya miket írtatok?
Mindenki minden nap felmossa az egész 140 nm-es házat, minden nap kitakarítja a fürdőt/wct (kádpucolás, mosdó stb), hetente 3-szor port töröl és naponta kiporszívózza a házat???? Ezt mégis hogy? Semmi mást nem csináltok egész nap csak takarítotok? Sőt valaki azt írta hogy napi szinten lemossa az ablakot ha a gyerek ujjlenyomata rajta van...
Ehhez képest a mi házunk kb kosztengernek kéne lennie, pedig higyjétek el nem az.
Én hetente-kéthetente porszívózok, havi 1 portörlés (egész házat), felmosás konyhát naponta, de nappalit pl. hetente, fürdőszoba-wc kimosás ahogy látom hogy koszolódik kb havonta...
Utolsó ugyanúgy csinálom én is, csak a WC-t többször kell nálunk. És nincs kosz, nem is lenne időm többre, főleg aki már dolgozik is....
Minden elismerésem a többieknek!! :)
13-as válaszoló!
Hidd el, nem olyan vészes dolog ez, még munka mellett sem.
Ajánlom figyelmedbe ezt: [link]
Ha beleszoksz az egész rendszerbe (30 napos a program, kb. 2-3 hónap alatt az egész rutinná válik), akkor te is megoldod ezeket.
Én egyedül a főzést nem ugyanígy csinálom a munka mellett, de jelenleg szabadságon vagyok. Az az egyetlen, ami nem megy az idő hiányában, mert max egy egyszerű főtt ételre telik, bár a heti 2-3 süti akkor is megvan.
(8-as válaszoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!