Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nagycsaládosok mindig is...

A nagycsaládosok mindig is ilyen támogatásokat élveztek?

Figyelt kérdés

Régebben is ennyi kedvezmény járt a nagycsaládosoknak (könyv, étkezés, adó, üdülés, rezsitámogatás stb.)? Vagy ez a mostani kormánynál van csak? Illetve szerintetek meddig fognak maradni a kedvezmények?

(Gondolkozunk a harmadik gyereken, amihez azért anyagi kalkuláció sem árt..)

2016. febr. 18. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet mindent kihasználni. Van, aki mindent kihasználna, de még az sem elég neki.

Nekünk három gyerekünk van. Féláron esznek a suliban.

A gimisnek minden évben kifizettem a könyveit.

Egyetlen egyszer adtunk be igénylést üdülési csekkre pár éve, idén ismét megpróbáljuk.

Gáz nincs a környéken, fával fűtünk, ami min. 120.000 Ft egy télen.

2016. febr. 18. 10:30
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Én 3. gyerek vagyok (32 éves). Azt hiszem gyerekkoromban még több támogatás volt a nagycsaládosoknak.

Volt ilyen külön, hogy "nagycsaládosok egyesülete". Nem tudom, manapság van-e, de nem hallok róla.

Nekem 1 gyerekem van, nem is lesz több. Minden elismerésem azoknak, akik 3-at vagy annál többet TISZTESSÉGESEN felnevelnek, tőlük nem sajnálom a támogatást, csak azoktól, akik pont ezekért vállalnak többedik gyereket. Tehát haszonlesésből.

Szerintem mindig lesz valamilyen támogatás a sokgyerekeseknek, hisz fogy a népesség, fogy az adófizetők száma, így minden kormánynak az lesz a célja, hogy több gyerek szülessen (bár saját véleményem szerint nem egyenesen arányos a kettő, de ez már más téma).

2016. febr. 18. 10:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Adókedvezmény elég régóta van, a tankönyvek felmenő rendszerben egyre nagyobb korosztálynak ingyenesek. Rezsitámogatásról annyit tudok, hogy több köbméter gáz tartozik az első árkategóriába. Az étkezés az iskolában 50%-os, ez egy nagyon régi kedvezmény. Bölcsiben, oviban most van valami ingyenesség. Az üdülési pályázat, ami igazán új.

Valószínű megmaradnak ezek, bár volt már olyan kormányunk, amelyik eltörölte egy tollvonással a családi adókedvezményt....

Szeretném megjegyezni, hogy jelenleg is működik és igencsak aktív a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, de ez elsősorban nem anyagi jellegű segítséget jelenthet.

2016. febr. 18. 11:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az államnak mindig is a minél több gyerek volt az érdeke, most is így van, ezért mindig is támogatták a nagycsaládosokat. A nagymamámék még kitüntető oklevelet (vagy mit, valami hasonlót) is kaptak, mert sok fiúk volt katona (7 gyerek, 6 fiú)...
2016. febr. 18. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
11 éve vagyok nagycsaládos, akkoriban is ugyanilyen sok minden kedvezmény volt.
2016. febr. 18. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az adó és járulékkedvezményt (legalábbis ami most van) az nem volt, vagy legalábbis közel sem ilyen mértékű, de a többi, könyv, étkezés meg ilyesmik már nagyon régóta vannak. Ezeket nem fogja eltörölni egyik kormány sem, hiszen csökken a népességünk, és érdeke az országnak, hogy minél több gyerek szülessen.
2016. febr. 18. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten mindig volt támogatás a 3 vagy több gyereket nevelőknek, csak nem mindig ugyanúgy, vagy ugyanannyi. Az ingyen tankönyv már elég régi dolog, bár most felmenő rendszerben már minden kisiskolásnál bevezették amúgy is, és ha jól tudom, a nagyobbaknak is így lesz. Nekem másodikos a fiam, eddig a hónapig egyke volt, most lett csak testvére, de a könyveiért még nem fizettem egyik tanévben sem.
2016. febr. 19. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!