A nagycsaládosok mindig is ilyen támogatásokat élveztek?
Régebben is ennyi kedvezmény járt a nagycsaládosoknak (könyv, étkezés, adó, üdülés, rezsitámogatás stb.)? Vagy ez a mostani kormánynál van csak? Illetve szerintetek meddig fognak maradni a kedvezmények?
(Gondolkozunk a harmadik gyereken, amihez azért anyagi kalkuláció sem árt..)
Nem lehet mindent kihasználni. Van, aki mindent kihasználna, de még az sem elég neki.
Nekünk három gyerekünk van. Féláron esznek a suliban.
A gimisnek minden évben kifizettem a könyveit.
Egyetlen egyszer adtunk be igénylést üdülési csekkre pár éve, idén ismét megpróbáljuk.
Gáz nincs a környéken, fával fűtünk, ami min. 120.000 Ft egy télen.
Én 3. gyerek vagyok (32 éves). Azt hiszem gyerekkoromban még több támogatás volt a nagycsaládosoknak.
Volt ilyen külön, hogy "nagycsaládosok egyesülete". Nem tudom, manapság van-e, de nem hallok róla.
Nekem 1 gyerekem van, nem is lesz több. Minden elismerésem azoknak, akik 3-at vagy annál többet TISZTESSÉGESEN felnevelnek, tőlük nem sajnálom a támogatást, csak azoktól, akik pont ezekért vállalnak többedik gyereket. Tehát haszonlesésből.
Szerintem mindig lesz valamilyen támogatás a sokgyerekeseknek, hisz fogy a népesség, fogy az adófizetők száma, így minden kormánynak az lesz a célja, hogy több gyerek szülessen (bár saját véleményem szerint nem egyenesen arányos a kettő, de ez már más téma).
Adókedvezmény elég régóta van, a tankönyvek felmenő rendszerben egyre nagyobb korosztálynak ingyenesek. Rezsitámogatásról annyit tudok, hogy több köbméter gáz tartozik az első árkategóriába. Az étkezés az iskolában 50%-os, ez egy nagyon régi kedvezmény. Bölcsiben, oviban most van valami ingyenesség. Az üdülési pályázat, ami igazán új.
Valószínű megmaradnak ezek, bár volt már olyan kormányunk, amelyik eltörölte egy tollvonással a családi adókedvezményt....
Szeretném megjegyezni, hogy jelenleg is működik és igencsak aktív a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, de ez elsősorban nem anyagi jellegű segítséget jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!