Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bejelentett bér szerint...

Bejelentett bér szerint jogosultak vagyunk ingyenes ovis étkezésre, de valójában jóval többet keresünk. Ilyenkor mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kérhetném az ingyenes étkezést,de látszik rajtunk,hogy jól élünk,nem lenne pofám.Viszont ha egyszer ezt valamiért ellenőriznék,akkor rögtön kiderülne,hogy jogosultak lennénk,és akkor adott,hogy miért nem kérem? De azt még sem mondhatom,hogy mert kézbe kapunk még.Pedig szerintem sokan vannak így.
2016. júl. 6. 11:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
64%

Bár nem engem kérdeztél, de hadd válaszoljak: de igen, minden ingyenélőtől sajnálok mindent, amit én fizetek ki helyette, és ennek árát a családomtől kel elvonnom, és végképp dühít, mikor valaki saját bevallása szerint is jól él, alig fizet közterheket, mégis azon lamentál itt, hogy eltartsam-e a gyerekét vagy majd kegyeskedik kifizetni legalább az óvodai kajáját. Sajnos az ilyen ráadásul újratermeli magát, hisz az a gyerek már ebben nő fel.

Szar dolog, ha feketén fizet a munkáltatód (bár ha jól élsz beőle, akkor azért annyira nem). Viszont parasztság és piócaság bármilyen támogatást is igénybe venni ilyen helyzetben. De mindenki eldöntheti, melyik társadalmi csoportba óhajt tartozni.

2016. júl. 6. 12:20
 12/28 A kérdező kommentje:

Pont ezért kérdeztem én,mert nem lenne pofám igénybe venni,de egy esetleges vizsgálódásnál nem szeretném azt mondani,hogy igen,a munkáltatóm fizet x összeget,meg még ennyit és ennyit kézbe.ez nem rajtam múlt,persze elutasíthattam volna,de nem vagyok a magam ellensége.

szóval ha nem veszem igénybe,akkor nem üthetem meg a bokám?Ha kiderül,hogy papíron elvileg,hivatalosan járna nekünk,akkor mondhatom azt hogy egyszerűen nem akartam igénybe venni mert ez nekem ciki lenne (vagy ilyesmi)

2016. júl. 6. 12:26
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy jár, nem kötelező igénybe venni.

Lebukni nem tudsz, hiszen, az számít, amit papíron kerestek, így, ha kéred és utánanéznek, akkor sincs semmi gond, hiszen elvileg jár.

Ha cikinek érzed, ne kérd, vizsgálódni nem fognak, ha mégis, mondd, hogy cikinek tartottad az ingyen kaját, mert úgy érzed van aki jobban rászorul.

2016. júl. 6. 12:35
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Mégis ki ellenőrizne? Gondold végig, hogy ha erre alkalmazni kellene embereket, az mi pénz és munkaerő lenne. Képtelenség, senki sem ellenőrzi. Ráadásul Te egy nyilatkozatot a hivatalos álláspont szerint töltesz ki, mi bajod lenne?

Az erkölcsi részét hagyjuk, nem fogok politizálni, de amíg fizetem mondjuk a TB-t, és nem látnak el a kórházban, addig nem fog érdekelni, hogy jutna-e amúgy étkezésre vagy igénybe veszem.

2016. júl. 6. 12:49
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Nemtom engem még sose vontak kérdőre, hogy miért nem veszek igénybe pl föld alapú mezőgadasági támogatást vagy ápolási segélyt vagy öregségi nyugdíjat. Sőt, még a buszon se támadott le soha az ellenőr, hogy igazoljam, hogy nincsen nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonyom és azért vettem teljes árú bérletet! Mint már mondották volt előttem, nem azt ellenőrzik, aki nem vesz valamit igénybe, hisz az ellenőrzés lényege épp az, hogy az igényjogosultságot megállapítsák.
2016. júl. 6. 12:49
 16/28 anonim ***** válasza:
40%
Jaaaj, 11-es, ne legyél már nevetséges. Ha most a főnököd holnap megtalálna, hogy tud adni feketén havi 50 rugót, de csak így, akkor azt mondanád, hogy köszi, nem kérem, mert a szomszéd Gizike nem akarom, hogy rosszul járjon? Ugyan már.... Mellesleg elsősorban nem azért fizetsz annyi adót, mert valaki kap havi 8000 Ft-ot. Ne legyünk már ilyen álszentek.
2016. júl. 6. 12:51
 17/28 A kérdező kommentje:
csak azért fordult meg a fejemben mert elvileg sok sumákság van,tehát előfordulhat,hogy mondjuk jövőre azt mondják mindenki vigyen munkáltatóit.
2016. júl. 6. 13:02
 18/28 A kérdező kommentje:
de ez csak feltételezés persze,valószínűleg soha nem lesz ilyen
2016. júl. 6. 13:02
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

......................... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ..................

Ha NEM igényled a támogatást, akkor NEM fogják kérni a munkáltatóit. Példa: mész a strandpénztárhoz, kérsz egy felnőtt belépőt. Nem fogja a pénztáros néni kérni az igazolást, hogy NEM vagy se nyugdíjas se diák se hadirokkant se gyengénlátó. A dolognak az a logikája, hogy akkor kell igazolnod a jogosultságodat a kedvezményre, hogyha élsz vele.

2016. júl. 6. 13:05
 20/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a türelmed utolsó ;)
2016. júl. 6. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!