Van más anyuka is, aki nem rajzol, vagy kirakózik minden nap ovis gyermekével? Illetve bűn, hogy a lenti okok miatt dolgozik valaki?
Egy picit felhúztam magam. Nagyfiam kiscsoportos ovis. A Kicsi 7 hónapos. Sajnos vagy nem sajnos most, a második szülés után nem sokkal vissza kellett állnom x órában a családi vállalkozásba. Ez azt jelenti,hogy van,hogy itthonról papírozok, de van,hogy mennem kell "üzleti" útra. Ilyenkor a Kicsire ha tud vigyázni a mami, akkor nála van, de sajnos volt már,hogy vinnem kellett. Mondjuk ahogy elnéztem eddig, sok gondja nem volt vele.
Mindezek mellett heti rendszerességgel főzök, illetve ellátom a háztartást. Tény, amikor a Nagyot hazahozom délután nem minden nap van időm leülni vele játszani. Ha ilyen dolgozós délutánom van, akkor eljátszik egyedül, kimegy trambulinozni stb. Természetesen ez nem minden van így, heti kb. 2 délután, a többiben hazajön, elmegyünk sétálni, biciklizni (most tanítjuk két keréken), vagy itthon játszunk valamit. De olyan is van,hogy nekem főznöm (délután ill. este tudok csak), akkor ha apa hazaér, vele játszik.
Most anyák napi ünnepség volt, és rám célozva az egyik anyuka fennhangon mondta,hogy a mai világban hajhásszák a pénzt az emberek, ahelyett,hogy a gyerekkel játszanának. Tudom,hogy nekem szánta, mivel nagyjából ismeri az élethelyzetünket, ill. tény és való, van,hogy rohanásban hozom-viszem a gyereket, ill. van,hogy a papa hozza el, ha éppen én nem tudom.
Nem tudom miért, de eldurrant az agyam. Én meg fennhangon közöltem (mert így is gondolom), hogy mi olyan család vagyunk, akik igaz, nem minden nap kirakóznak a gyerekkel, de mi pl. szinte minden hétvégén programozunk. Játszóház, uszi, kirándulás stb. Ehhez viszont pénz kell, mert nem kétfilléres dolog. A gyerek imádja. Várja a hétvégéket, én meg örülök,hogy örül és,hogy meg tudom neki adni.
Nem értem, miért rosszabb az a szülő, aki nem minden nap játszik két órát a gyerekével, annál, aki hétvégén tölti "hasznosan" az időt vele?
Igen, most dolgoznom kell. Ez van! Feladhatnánk a családi céget, csak akkor lehet,hogy x év múlva semmit nem tudnánk adni a gyerekeiknek. Nekem pedig ez is fontos. Hogy esetleg ki tudjam fizetni az egyetemét, ha menni akar, vagy segítsek neki lakást venni stb.
De azt érzem,hogy sok dolgozó anyát megszólnak, mert úgy vélik a munka a gyerek rovására megy!
Ne foglalkozz vele.En most ugyan picikevel vagyok itthon,de harom fiam van szoval Nekem munka nelkul is rohanas minden napom.
Le a kalappal elotted,hogy igy is dolgozol es gondolsz a gyerekeid jovojere :)
Uh. Én soha nem rajzolok a gyerekekkel. Olyan béna vagyok, hogy a 6 éves fiam már jobban rajzol, mint én. Rajzolnak rengeteget, megmutatják, eltesszük vagy kiragasztjuk, ennyi. Kirakózni szeretnék, de az meg őket nem köti le sajnos.
A munka vagy otthonlét kérdéséről órákat lehetne vitatkozni, én is hozzád hasonlóan gondolom, más meg máshogy, önmagában egyik sem baj, amíg nem nézzük le vagy szóljuk meg a másikat.
Te dolgozol egy kicsit, ő meg mások életén csámcsog, és rosszindulatú. Mindkettő olyan tevékenység, ami nem a gyerekkel történik, melyik a jobb? Viccet félre téve... nincs ezzel semmi gond, az ilyen idiótákkal nem szabad foglalkozni.
Én is dolgozom itthonról a gyerekeim mellett, nagyon boldog vagyok, hogy így megbecsülnek a munkahelyemen, és nem vesznek fel senkit sem a helyemre. Én azt veszem észre, hogy akik így nyilatkoznak, azok inkább irigyek. Azért lássuk be, a felnőtt tevékenység nagyon sok anyának esik jól a gyerekek mellett. Legalábbis nálam ezt szokták kiemelni, hogy milyen jó nekem, hogy nem csak ebből áll a napom.
Köszönöm!
Megmondom őszintén nem ilyen válaszokat reméltem! :)
Illetve reméltem, de nem gondoltam,hogy kapok.
Annyira rossz,hogy amikor sokszor eleve magával is viaskodik az Ember,hogy jó anya-e, akkor még kap egy ilyen beszólást. Mert sokszor azért viaskodom. Igen van,hogy nem fejezem be mondjuk a papírozást, mire hazaér a Nagy, és bizony ilyenkor azt kell mondanom neki,hogy később játszunk. Pedig sokszor nem is eszek inkább, csak,hogy mire hazajön ( a Kicsi ellátása mellett persze) végezzek. De nem mindig így jön ki a lépés. De ahogy írtam, igyekszem pótolni.
Szerencsére a férjem is meg szokott nyugtatni, hogy azért "még élnek" a gyerekek, sőt a Nagy egész okos, normális kisgyerek! :)
De jó hallani,hogy nem vagyok egyedül a "véleményemmel"! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!