Miért 2 gyerektől család a család?
1 gyerekünk van, nem lesz testvére.
Bárhova tervezünk menni, ami belépős, mindenhol minimum 2 gyerek "kell" a családi belépőhöz. Miért? Mi nem vagyunk család 1 gyerekkel?
És miért csak a 2 gyerek a csalàd,akinek 4 van az miért nem mehet be csalàdi jeggyel sehova????
Komoly???
Elàrulom neked,hogy az a maximum létszàm,hogy egy csalàdi jeggyel max 2 felnőtt és 2 gyerek mehet,ha ennél kevesebben vagytok,akkor nyilvàn kisebb a kedvezmény mértéke,ha meg többen,akkor kell még pluszba gyerekjegyet venni.
Mi ezen az érthetetlen????
Mi is volt ahol csalàdi jegyet vettünk a kisfiammal,pedig csak ketten mentünk. Sehol nem tették szóvà,kb örülnek hogy veszel jegyet.
kerdezo ertem a problemad csak nem latod az elvi lenyeget: a csaladi jegy csak neveben hasznalja a "csaladot" semmi fele jelentosege nincs tarsadalmi szempontbol nem itelkezni akarnak mikor ezt a szot hasznaljak csak kitaltak egy olyan konstrukciot amivel jobban jar a vasarlo ha egyszerre 4-en mennek be mint ha harman. lehetne a neve persze "Pereputty jegy" vagy "Apad anyad idejojjon jegy" vagy barmilyen mas fantazia neve lehetne sot megoldhatnak hogy ne csak ket felnott ket gyerek felallasban mukodjon na de akkor nem jarna jol vele a szolgaltato mert siman osszeallna 3-4 felnott egy pereputtynak es ki venne akkor kulon felnott jegyet :) ne lass tobbet a dolog moge mint ami
a csok, adokedvezmeny eseteben persze inkabb van jelentose de ott nem is titkolt szandek, hogy az embereket arra akarjak osztonozni hogy vallaljanak 3 gyereket mert igy akarjak megakadalyozni a tarsadalombiztositasi rendszer osszeomlasat..
Néha, elvétve látok olyan helyeket, ahol már az 1 szülő + 1 gyerek felállásra is van kedvezmény, és akkor ahhoz van az, hogy további felnőtt x forint, további gyerek y forint.
Nekem akkor volt nagyon dühítő az, amit írsz, amikor még egyedül neveltem a fiam, és nagyon sokszor jóval drágábbra jött ki a kettőnk belépője, mintha jött volna velünk még egy felnőtt gyerekkel. Ezt elég igazságtalannak éreztem.
"Én mindenhol egy gyerekkel.látom a családi belépőt szinte,eddig csak pesten az állatkertbe láttam kettővel."
Medveotthon: [link]
Tropicarium: [link]
És igen, a Fővárosi állatkertet néztem, ahonnan az ötlet jött.
Köszönöm mindenki válaszát, akkor jobban körülnézek, lehet fogok találkozni a 2+1 felállású belépőkkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!