Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos az idegességem vagy...

Jogos az idegességem vagy alaptalan?

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok, a mai napon nagyon rosszul voltam, szedultem, faj a fejem, lazam volt es szurodik nagyon a hasam. A delelottom nehez volt, ugy ereztem hogy jarni nem tudok, mert osszeesek. Mondtam a ferjemnek hogy rosszul vagyok, pihenni szeretneķ mig o dolgozott. A valasz erre nagy duzzogva az volt ha ennyire nem birod a terhesseget menj be a surgossegire. A munkja mellett siman megtehette volna, mert nem annyira kotott. Elvarta, hogy kajat vigyek neki, mikozben feltem vezetni, nehogy akkor szeduljek es karambolozzak. Pihenni vagytam erre o " jo persze pihenj, de azert takaritsd ki a lakast". Duzzog ha elmondom neki hogy rosszul vagyok, elvarja hogy mosolyogjak mert nekem egesz nap csak rossz kedvem van es igy csak neki is rossz kedve lesz. Elvartam volna valami vigasztalast vagy azt, hogy azt mondja, hogy beviszlek a korhazba ha ennyire faj a hasad. De semmi. Egesz nap csak fetrengtem, neha annyira fajt a hasam, ha felalltam 5 perc utan szedultem. Most meg neki all feljebb, mikor mondom, hogy annyira bant, hogy ilyen letort a hangod, mondvan hogy mit varok mast mikor en allandoan csak rosszul vagyok es mindent eltulzok. Jelzem, ez az elso nap a terhessegem alatt, mikor egy kis pihenesre vagytam. Nem lehet megbeszelni vele mert csak kiabal. Tenyleg en tulzom el?
2016. júl. 5. 22:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
60%

ja hogy a PÉNZ

akkor tűrjed szépen.

aztán ha majd megindul a szülés, nehogy zargasd vele, hívj taxit és szüld meg egyedül!

tudod nem sajnállak, csak a gyereked, mert nem családja lesz, csak egy apja akit max idegesít majd ha sír, meg egy anyja, aki apucival azért van, mert nincs elég pénze

2016. júl. 6. 11:58
 22/28 anonim ***** válasza:
90%
apa kell neki igen...de a te férjed egyenlőre minden csak nem apa.
2016. júl. 6. 12:06
 23/28 A kérdező kommentje:
Nem vettem eszre a jeleket, mindig az volt bennem hogy majd elfelejti, majd elmulik neki, ha valakinek mondtam az volt a valsz ra hogy minden ferfinak turni kell, meg ok nem ilyennek ismerik.
2016. júl. 6. 12:19
 24/28 A kérdező kommentje:
Nem csak a penz, de felek hogy elveszi a gyereket, mert ezzel fenyegetozott, ha elvalok tole, es sajnos megteheti mert van hatalma.
2016. júl. 6. 12:23
 25/28 anonim ***** válasza:
91%

Akármekkora hatalma van, azért egy anyától nem olyan egyszerű elvenni a gyerekét, ha nem drogos, nem alkoholista, ill. nem jelent közvetlen veszélyt a gyerekére. És ha - tegyük fel - elpereli a gyereket, mihez kezd vele? Föladja a munkáját és elmegy gyesre havi 30ezerért, vagy fölvesz egy bébiszittert, miközben a gyerek anyja él és virul? Nincs az a bíróság, amelyik neki ítélné...

Ez ne tartson vissza attól, hogy kijelöld a határaidat.

Egyébként pedig egy gyereknek sokkal rosszabb egy bántalmazó apa mellett felnőni (a pszichés bántalmazás is az), mint szerényebb anyagi körülmények között.

2016. júl. 6. 13:08
 26/28 anonim ***** válasza:
91%
butus vagy. nagyon
2016. júl. 6. 13:13
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, hogy ezt írom, de nem lehet, hogy te veszed túlzásba a nyavalygást? Már nekem is fárasztó volt elolvasni,nemhogy a férjednek ezt átélni. Nem akarom őt védeni egy cseppet sem, megéri ő is a pénzét, hogy ennyire letojta, hogy te rosszul vagy, de lehet, hogy már unja, és nem veszi komolyan.

Meg mondom őszintén nekem is eléggé műbalhénak tűnik. Azt írod egész nap csak fetrengtél annyira fájt a hasad, de a sűrgősségire mégsem sikerült bemenned....ha tényleg ennyire rosszul lettél volna, megtaláltad volna a módját, hogy bemenj. Ott van anyósod, anyukád (írtad, hogy számíthatsz a segítségükre), esetleg barát, vagy hívsz taxit, akármi. De nem. Inkább nyavalyogtál újra este neki, hogy miért nem vigasztal meg...

Utólag persze írtad, hogy felhívtad a dokit. De nekem ez is sántít. Tudom, hogy gáz a magyar egészségügy, de ilyen esetben akkor sem hinném, hogy azt mondják, hogy nem baj, feküdj csak otthon...

Szóval én azt gondolom, hogy az, hogy most ő ilyen, az rajtad is múlt/múlik. Dúlnak benned a hormonok, aztán te is kifordultál magadból, amihez ő nem akar asszisztálni.

Lehet nincs igazam, de mivel én tapasztaltam korábban ilyet, ezért így gondolom. Nálunk a 2. terhességemnél volt hasonló eset. Nem kiabált velem a férjem, meg ilyesmi, de megváltozott, és a kapcsolatunk is elégé megromlott. Elég sírós is voltam, hamar megbántódtam, duzzogtam mindenen, aztán a férjemből meg nem hogy együttérzést váltott volna ez ki, hanem pont inkább ellenérzést. Ami miatt én mégjobban mérges voltam rá, ő meg még jobban letojta...szóval voltak problémák. Ő sem viselkedett megfelelően, de én hoztam ki belőle. Aztán szülés után pár hónappal mikor bennem is helyre állt a "régi rend", és visszagondoltam a terhes énemre, be kellett látnom, hogy sokszor kibírhatatlan voltam. Szülés után a kapcsolatunk is helyre jött, ő is olyan már mint régen.

2016. júl. 6. 13:58
 28/28 anonim ***** válasza:

Igen, egy gyereknek anya és apa kell, DE NEM MINDENÁRON!!!

Ha így folytatod, lesz a SZORONGÓ gyerekednek egy agresszív apja és egy ideggyenge anyja!

Az én anyám ugyanilyen gyáva volt, mint te most. Ittam is a levét egy agresszív, kötekedő, bántalmazó nevelőapa mellett.

Én egy életre megtanultam, hogy a nyugalom mindennél többet ér! A jólétnél is!

Érdekes, ha valaki meg akarja szakítani a nem kívánt terhességét, egyből a lelkére beszélnek, hogy idővel minden rendben lesz, megoldódnak a gondok, nehézségek. De aki egy sz@r kapcsolatban van, a már meglévő gyereke érdekében miért nem tud vajon ugyanilyen pozitívan előretekinteni?

Kifogás, hogy anyádhoz nem mehetsz.. építsd fel az életedet akár a nulláról, mert ebbe bele fogsz rokkanni és a gyereked is.

Vagy szívsz életed végéig, tűrsz és sírdogálsz, aztán legyen lelkiismereted a gyereked szemébe nézni!

2016. júl. 6. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!