Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos az idegességem vagy...

Jogos az idegességem vagy alaptalan?

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok, a mai napon nagyon rosszul voltam, szedultem, faj a fejem, lazam volt es szurodik nagyon a hasam. A delelottom nehez volt, ugy ereztem hogy jarni nem tudok, mert osszeesek. Mondtam a ferjemnek hogy rosszul vagyok, pihenni szeretneķ mig o dolgozott. A valasz erre nagy duzzogva az volt ha ennyire nem birod a terhesseget menj be a surgossegire. A munkja mellett siman megtehette volna, mert nem annyira kotott. Elvarta, hogy kajat vigyek neki, mikozben feltem vezetni, nehogy akkor szeduljek es karambolozzak. Pihenni vagytam erre o " jo persze pihenj, de azert takaritsd ki a lakast". Duzzog ha elmondom neki hogy rosszul vagyok, elvarja hogy mosolyogjak mert nekem egesz nap csak rossz kedvem van es igy csak neki is rossz kedve lesz. Elvartam volna valami vigasztalast vagy azt, hogy azt mondja, hogy beviszlek a korhazba ha ennyire faj a hasad. De semmi. Egesz nap csak fetrengtem, neha annyira fajt a hasam, ha felalltam 5 perc utan szedultem. Most meg neki all feljebb, mikor mondom, hogy annyira bant, hogy ilyen letort a hangod, mondvan hogy mit varok mast mikor en allandoan csak rosszul vagyok es mindent eltulzok. Jelzem, ez az elso nap a terhessegem alatt, mikor egy kis pihenesre vagytam. Nem lehet megbeszelni vele mert csak kiabal. Tenyleg en tulzom el?
2016. júl. 5. 22:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%

A férjed verbális bántalmazó (www.nane.hu oldalon olvasgass). Ez kiszolgáltatott helyzetben, mint amilyen a terhesség is, még rosszabbá szokott válni.

Ezt ismerd fel és ne tedd tönkre a saját és a születendő gyerek életét.

2016. júl. 6. 06:49
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
A férjed viselkedése nagyon visszataszító, én gyereket sem vállaltam volna vele. De te is megéred a pénzed. Ha akkora fájdalmaim vannak terhesen, hogy felkelni nem tudok, akkor azonnal kórházba megyek vagy mentőt hívok, ez nem játék. Vagy nem is voltak ilyen erős fájdalmaid, merteén nem hiszem el, hogy ilyen helyzetben egy épelméjű kismama nem rohan az ügyeletre. Lehet, hogy a férjed is így van ezzel, nem hiszi el, hogy ennyire rosszul voltál és nem mentél kórházba. Ettől függetlenül bunkó módon viselkedett, és nem tűrném, hogy kiabaljon veled. Ezenfelül nem kell, hogy elviselhetetlen fájdalmam legyen ahhoz, hogy jogom legyen pihenni. Én végig dolgoztam a terhességem alatt, de ha valamiért azt mondtam a férjemnek, hogy hazamegyek és egy villát nem rakok odébb, akkor az úgy volt, nem csináltam semmit, pihentem, ő meg vitte a háztartást addig. De nálunk mindig is így működött az együttélés, társak vagyunk, nem egymás szolgái. Ti ezt már korábban elrontottátok.
2016. júl. 6. 06:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a házasságot úgy mented meg, ha nyelsz, kussolsz, és megalázkodsz, illetve erre neveled a gyerekedet is.

Ellenkező esetben hamar válás lesz.

Szerintem a gyerek egy éves kora előtt válni fogtok, és ő fog téged kivágni, gyerekkel együtt.

Mikor az újszülöttel az első hetekben akár napi 18 órát is foglalkozni kell, mert ha nem szoptatod, akkor tisztába kell tenni, és öröm, ha alszik a kiságyban 20 percet egyben, akkor a háztartás is rohanni fog, te se fogsz toppon lenni, és éjjel a babát kur.vára nem fogja érdekelni apuka, ő ordítani fog.

Később, mikor elindul, elkezd pakolni, és legkésőbb ekkor igenis muszáj az egész családnak 110%-ban hozzá alkalmazkodni, mert semmi nem maradhat elérhető távolban, figyelni kell rá, és bőven lesz vele dolgod. Akkor mit fog mondani?! Hogy ha ennyire nem birkózol meg az anyasággal, akkor csapjátok agyon a gyereket?!

Annyi empátia nincs benne, hogy megértse, hogy az szép és jó, hogy a terhesség természetes állapot, de ettől még nem véletlen terhesség a neve. Szülésnél ugye nem akarod, hogy bent legyen, mert ott is meg fogod kapni, hogy mindenki szült már, ne mártírkodj, nem fáj az annyira.

Ez a kapcsolat egy kalap kakit nem ér, már ne is haragudj, normális nő nem akar egy ilyet megmenteni.

A babát ő is akarta egyébként? Vagy már a terhességet is azért dobtad be, hátha összetart titeket egy gyerek?

Most már hiába írjuk, hogy kár volt bevállalni, ez a vonat már elment.

Abban is lehet valami, hogy túlzol, mert ép eszű kismama már a láz esetén azonnal rohan a kórházba, és kilométer magasról sza.rja le, hogy a barom férje kap-e ebédet, meg ki lesz-e takarítva, és nem a gyk-n panaszkodik. Szóval én kétlem, hogy tényleg ennyire fájt és lázas voltál, mert akkor első körben a babára gondolsz, (és a saját épségedre) és minden másra csak az után.

2016. júl. 6. 07:50
 14/28 anonim ***** válasza:

eddig is ilyen volt, akkor mit vártál?

majd jöhetsz ide írogatni, hogy nem segít a gyereknél, stb.

2016. júl. 6. 08:44
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

hát erre mit mondjak???

Régen is ilyen volt, most még inkább ilyen...őszintén, mit vártál?

tényleg nem értem! Elhiszem, hogy most szrul vagy, meg minden, de ugye nem gondoltad komolyan, hogy egy ilyen tapló, mint a pasid majd meghatódik ettől és egy csapásra gondoskodó, szerető férj/apa lesz?

minél jobban összehúzod magad és nyalod a valagát,annál jobban elharapódzik a kedves férjed!

2016. júl. 6. 09:23
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

"Egyedul nem akarom nevelni ezt a gyermeket, aki nem tehet semmirol... "

szóval egyedül nem akarod nevelni, ezért inkább még rosszabbat vállalsz mint az egyedülállóság! Ostoba vagy! A férjeddel megérdemlitek egymást!

2016. júl. 6. 09:29
 17/28 A kérdező kommentje:
Felhivtam a doktornomet, meg a nogyogyaszt is. Sz.artak ram magasrol. Valaszuk annyi volt, hogy fekudjek le, vegyek be fajdalomcsillapitot ne menjek sehova, majd holnap fogadnak. A ferjem is akarta a gyereket, sokszor sirt miatta, hogy o mar nagyon vagyik ra. Regebben nem volt ennyire ilyen, akkor is felemelte a hangjat, de nem igy es masnap megtudtuk beszelni. Ezelott egy evvel jo volt a kapcsolat, voltak hibai akkor is de eletemben nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz ha terhes leszek. Rengeteg dolgot veszeltunk at, lassan 9 eve vagyunk egyutt, ezert vallaltam be a gyereket de most egyszeruen a hibai meg durvabban elojottek...
2016. júl. 6. 11:16
 18/28 A kérdező kommentje:
Szerintem egy gyereknek csalad kell, anya es apa, mindketto egyszerre es az o kozos nevelesuk megertessel. Egyedul nekunk pokoli lenne, nem lenne meg az a megelhetesi forma, csak a minimalis, persze nem ez a legfobb. Koltozzek anyam nyakaba aki magat is alig kepes fenttartani? Mashova nem tudnek menni...
2016. júl. 6. 11:25
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Pl anyaotthonba tudsz menni gyerekkel.

Mentőt hívd ki magadhoz, ha ennyire rosszul vagy.

A férjednek hozd elő a válás gondolatát, nézd meg a reakcióját

2016. júl. 6. 11:36
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a gyereknek család kell, anya és apa. Viszont nekem komoly kételyeim vannak afelől, hogy a férjedből apa lesz-e a biológiai apaságon túl. Nem tudom majd mit hoz ki belőle a folyamatos üvöltés - az első hetek elég húzósak még annak is, aki egyébként szeretettel várja a babáját. De akinek már az is sok, hogy a terhes felesége kevesebbet bír, mint előtte, az hogy visel majd el egy újszülöttet?

Annyira alárendelt helyzetbe hoztad magad, hogy nem igaz... :(

2016. júl. 6. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!