Mennyibe kerül kb. egy baba havi szinten, illetve még születés előtt?
14. hétben vagyok, és most elkezdtük összeírogatni hogy mire lesz majd szükségünk még szülés előtt, mit kell beszerezni, és kb. mennyi lesz a költség, de mivel első gyerek, ezért csak találgatni tudok hogy később mi kell majd. Milyen kiadásokra kell majd számítanunk?
Ismerősi körben nincs gyerek, így semmit sem kapunk, nem öröklünk!
Annyi ilyen kérdés van. A héten is több kiírás is volt, tehát még friss is az infó.
Miért nem böngészel, ahelyett hogy várod a sült galambot?
Igényektől függ. Lehet használtan 9000-ert babakocsit venni, de lehet újat 300 ezerért. Babaagy szintén ilyen, aztán függ attól, h turkalsz, borzezel ruhákat, vagy újonnan veszel mindent, akarsz-e FP babahintat 25 ezerért, v sem.
Függ attól, h szoptatás v sem, használsz legzesfigyelot v sem. Tippelni nem szeretnék, de nagyon nagy a szórás, milliókat is el lehet költeni, de sztem pár szazezerbol is ki lehet hozni.
Ajánlani tudok olcsóbb, de jó helyeket vásárolgatni:
- gyógyszertári dolgokat váltsátok ki babaápoláshoz, amiket majd a doki felír
- ikea nagyon jó bababútorban, kellékekben, játékokban
- babaruhákban jó a Mária bababolt
- babakocsit vehetsz használtan a vaterán
- babatermékekben, mint a pelus, jó a rossmann és a dm, egyrészt hatalmas akcióik vannak, másrészt meg a saját márkás termékeik jók és olcsók
A kiadások megmondhatatlanok, babakocsit 40-ért vagy 500-ért is lehet venni, ahogy babaágyat is. Van, aki mindenből pamperst vesz, másnak jó a rossmannos babydream, mert bírja a gyerek bőre simán.
Ha nem vagytok finnyásak, akkor kiságyat vehetsz használtan, elég ha matracot veszel bele újat,így már 20ezerből megvan. Babakocsiból is ki lehet fogni nagyon jó használtat 30-40 körül, de határ a csillagos ég. A ruhákat is lehet börzén venni pl. 3-400 Ft/db egy body 800-1000Ft/db egy rugi, ezekből először nem kell sok, 56-62 méretben vegyetek. Persze vehetsz mindenből újat, ez pénztárcafüggő.
Havi szinten a pelus+törlő 20-25ezer, lehet olcsóbb is, de én ezen nem spóroltam. Popsikrém, fürdető, alkohol a köldökére nem vészes, ezeket felírják receptre. Az első hónapokban, ha nem tápszeres más nem nagyon kell, meg még pár db ruha, de azt majd látod hogy növi ki őket, lehet folyamatosan pótolni. Én 2éves koráig szinte csak használt ruhát vettem neki, lábbelit viszont mindig újat, az már húzósabb.
szültés előtt célszerű a szobáját kialakítani, megvenni az ágyat,etetőszéket ,pelenkázó asztalt és egyéb felszereléseket. + nem árt jó néhány babaholmit megvenni,esetleg pelusból betárazni még. így a születése után nem kell annyira sokat költeni.én a bútorokat használtan venném. de a ruhákat is ugyanúgy, szerintem felesleges több ezret kiadni egy ruháért,amit felvesz 2-3x. mert kb annyi lesz,nagyon hamar kinövik az elején.
meg babahordozó,esetleg kocsiba valamilyen ülés(hogyha van autótok)
ezeket már meg lehet venni szerintem ilyenkor is.
+ terhesvitaminokra érdemes még költeni, meg ha nincs jó sztk orvos,akkor magándokira.
szerintem érdemes még ilyenkor beszerezni a dolgokat. egyik ismerősöm úgy járt,hogy veszélyeztett terhes lett és bent kellett feküdnie heteket a kórházban. a párjának meg egy váratlan műtétje jött közbe. úgyhogy nem tudtak előkészülni semmivel, a család jóindulatán múlt,hogy lettek ruhák,bútorok véve , mire jött a baba.
Olvasgattam már itt ilyen kérdéseket, de az egyik 2014-es volt, ami ma már picit nyilván más, többi meg olyan volt, hogy mi kellhet a kórházba. De nekem inkább az az érdekes, hogy mit kell megvenni, és hogy ezekre mennyit kell félretennem.
Nyilván az decemberig nem derül ki, hogy a gyerek mennyire lesz érzékeny bőrű vagy beteges, de azért valami kiindulópont jó lenne.
Babaágyat, pelenkázó komódot, játéktárolót, ruhásszekrényt a férjem csinál, mert asztalosműhelyben dolgozik, matraccal és ágyneművel együtt lesz 140.000 Ft az egész. Ezt már tudom.
Kell majd babakocsi, autósülés, járóka, de láttam olyanokat is, hogy utazóágy, hinta, pihenőszék, etetőszék, bébiőr, légzésfigyelő, sterilizáló. Ezekre van szükség?
Illetve szülés után ételen és pelenkán kívül kell még valami?
Kapsz majd recepteket, azokat kell kiváltani pl. popsikrém, fürdető, alkohol, lázkúp, D-vitamin stb. pár ezer Ft összesen.
Utazóágy csak akkor kell, ha tervezitek, hogy elutaztok valahova és ott is alszotok. Légzésfigyelő nagyon jó, ha teheted szerezz be. nekünk sterilizáló nem volt, és bébiőr sem, mert 1 szobában volt velünk a pici.
Etetőszékre,járókára később lesz szükség, de ha most jobban tudtok spórolni, akkor meg lehet venni azt is előre.
Pihenőszék nekünk nem volt, én azt szorgalmaztam, hogy ha nincs kézben, akkor a kiságyban(meg a nagyágyon, ott még több helye van forgolódni) legyen, ott tud majd idővel hason fejet emelgetni gyakorolni, meg átfordulni ilyesmi, de ezt mindenki saját maga döntse el.
Tényleg hatalmas a szórás. Mi összeszámolva kb olyan 700 ezer forintot költöttünk. Nem vettük mindenből a legdrágábbat, de használtan se vettünk csak néhány babaruhát, bútor, babakocsi, légzésfigyelő, stb mind új.
Most havi szinten kb 15 ezer a tápi, (sajnos majdnem az elejétől tápszeres), kb 15 ezer a pelus (2 nagy csomag Pampers premuium care), 5 ezer a hasfajós cseppek, meg emelett mindig van valami, hol új cumisüveg, néhány új ruha, törlőkendő, tisztálkodási szerek (nem használok gyógyszertárit, egyáltalán nem szimpatikusak az összetevői), szóval mindig van mire költeni. De ki lehet amúgy sokkal olcsóbban is hozni, és és határ a csillagos ég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!