Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet a párom az én gyámom...

Lehet a párom az én gyámom is? Többi lent.

Figyelt kérdés
12 hetes terhes vagyok, nem múltam el 18 éves! a párom megcsinálja a teljeskörű apai elismerő nyilatkozatot, de én nem maradhatok apámnál a babával ! a kérdésem az , hogy mivel össze szeretnénk költözni , lehet -e a párom az én törvényes képviselőm illetve gyámom ?! Hivatalosan jelen pillanatban édesapám gyámsága alatt vagyok !

2014. jan. 9. 08:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha hajlandó a párod elvenni, akkor onnantól nincs szükséged gyámra.
2014. jan. 9. 08:57
 2/8 A kérdező kommentje:
ahhoz kell szülői beleegyezés ?
2014. jan. 9. 09:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de ha apukád nem egyezik bele a gyámhatóság beleegyezhet helyette.
2014. jan. 9. 09:10
 4/8 A kérdező kommentje:
és mitől függ, hogy ők beleegyeznek e vagy sem ?
2014. jan. 9. 09:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha megvan a 8 általánosod, és el tudjátok tartani magatokat a babával együtt, akkor valószínűleg beleegyeznek.

Arra ne számíts hogy engedélyeznék hogy a párod legyen a gyámod.

2014. jan. 9. 09:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Van egy olyan,hogy szülői ház elhagyása,ezt a gyámhivatalban kell intézni,igazából arról szól,hogy ő lesz a törvényes képviselőd,de nem kell bíróság meg ilyen procedúrák.Én is így voltam és elég volt egy szülői beleegyezés.Annyi,hogy 16 évesnek el kell múlnod,meg a barátodnak rendelkeznie kell munkahellyel meg olyan lakással ami megfelelő(nem kell,hogy saját legyen,meg lehet a szüleinél is),mert csinálnak egy környezet tanulmányt.Ha elmúlsz 18 automatikusan semmissé válik.
2014. jan. 9. 09:20
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm hogy szántatok rám időt! sokat segitettetek!
2014. jan. 9. 09:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha apukád egyszerűen "megengedi", hogy a pároddal élj, akkor nem kell semmit tenni.
2014. jan. 9. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!