Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor jó az ortopédiailag...

Most akkor jó az ortopédiailag kiképzett talpbetétes kiscipő, vagy nem? Egyszer ezt olvasom másszor az ellenkezőjét. Vki hozzáértő? Többi lent:

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hogy most mivel teszek jó a gyerekemnek. Mielőtt megvettem az első cipőjét (most 14 hónapos) végig bújtam különböző márkákat, végül a Zetpol mellett döntöttem. Ami szerencse, mert abból simán kivehető a talpbetét, mert nemrég azt olvastam, hogy ellustítja a lábakat, és ettől alakul majd ki a lúdtalp, és kell neki harántbetétes cipőt hordania később..

a cipellők honlapján meg pont azt olvastam, hogy ez a fajta talpbetét mennyire segít a gyerekeknek, és abban, hogy ne alakuljon ki még véletlenül sem lúdtalp. No most akkor melyik az igazi? Látok igazságot mindkettőben:S most kivettem a talpbetétet a szandiból.

2010. ápr. 13. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár én nem vagyok ortopédorvos, de én így gondolom: ha valamiféle támasz van állandóan a cipőben, az ugyanúgy nem segíti a megfelelő izommozgást, mint pl. a gipsz, ha eltört a lábad.. De itt egy szakember véleménye is: [link]
2010. ápr. 13. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is ugyanazokat olvastam a témáról mint te, hogy ellustítja a lábat, nem fejlődik rendesen az izomzat, stb, és én is úgy döntötem, hogy nem veszek talpbetétes cipőt a fiamnak. Már 16 hónapos, és nagyon szépen jár, szalad.

Igazából nem fogsz egyértelmű választ kapni a kérdésedre, mert két táborra oszlanak a vélemények, mint ahogy te is olvastad. Neked kell eldöntened, melyiket találod jónak, melyikhez tartod magad. Nekem szimpatikusabb az a nézet, mely szerint kisgyermekeknek felesleges a talpbetét.

Off: még nem sokat olvastam a zetpol cipők, szandikról. meg vagy elégedve vele? Szandit én is lehet ilyet vennék, ha ki lehet venni belől is a talpbetétet.

2010. ápr. 13. 15:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Én csak a saját logikámra hagyatkozom, amelyik izom nem mozog, az nem fog rendesen működni. Ha megtámasztasz egy izmot, akkor az nem tud erősödni, így számomra egyértelmű, hogy csak sima, harántemelő nélküli cipőt veszek a gyereknek. Főleg, mivel most fog kialakulni a talpboltozata, ha nem engedem alakulni, nagy eséllyel lúdtalpas lesz.
2010. ápr. 13. 15:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok:) köszi a választ:)

igen, én is igyekszem mindig logikusan gondolkozni- még a linkig nem jutottam el, majd nemsokára elolvasom, köszi- hogy ha nem dolgozik, akkor nem is fejlődik. Én is pont itt tartok. Alapvetően a Zetpolok is ezért tetszettek, mert ott úgy variálsz, ahogy akarsz, meg ami a meggyőződésed.

Válaszom a Zetpolról:

Nagyon meg vagyok elégedve vele! Semmi problémám nincs a szandival- most azt hordjuk lakásban is, szereti a kisfiam. Most ugye, mint írtam betét nélkül adom rá. Puha a talpa, szerintem jó megoldású a kapcsa is, és nem utolsó sorban megfizethető! Én aukciós oldalon vettem alig használtakat vadásztam, de az égvilágon semmi nem látszik a szandikon- több méretet vettem. Én csak nagyon ajánlani tudom- meg mint írtam is, a betétet is ki tudod venni belőle. Kaptam szandit az unokatesóm kisfia hordta, de abból nem lehet kivenni semmit, a zetpol jobban tetszik, jobban illeszkedik a lábára.

újakat is meg lehet venni 1800 és 2400 ft körül, között.

2010. ápr. 13. 15:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Elolvastam a linket, köszi:)

Biztosan kiveszem a többi cipellőből is a betéteit!

köszi nektek:)

2010. ápr. 13. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok, köszi a választ!
2010. ápr. 14. 14:16
 7/7 A kérdező kommentje:
igazán nincs mit:))
2010. ápr. 14. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!