Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 gyerek soknak számít?

6 gyerek soknak számít?

Figyelt kérdés
2016. jún. 19. 08:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

Nekem sok lenne, sőt, talán még a kettő is, de még csak az elsőt várom, nincs személyes tapasztalatom, csak érzetre mondom. Hattal viszont tuti nem bírnék el. De olyan családot is ismerek, akik elég jól elmenedzselik a nyolc! gyereküket. Anyósomnak az öt is sok volt, pedig nagyon szereti a gyerekeket. Anyám éppen elzsonglőrözött a hárommal, nem csinálta rosszul, de azért eggyel vagy kettővel jobban bírt volna.

Úgyhogy ez relatív.

2016. jún. 19. 12:27
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Nem gyakori (Magyarországon) az ennyi gyerek, de vannak országok, ahol azért nem néznek komplett őrültnek ennyi gyerekkel :D Pl. Izraelben divat a sok gyerek. De az USA-ban is szép számmal akadnak 4-5-6 gyereket nevelő családok, nem néznek rájuk furcsán.

Hogy kinek mennyi gyerek számít soknak, hát... Nekem kettő van, szeretnénk harmadikat is, ebből nyilván látszik, hogy kettővel elbírok, ha bevállaljuk a harmadikat is. Egyelőre azt mondom, hogy negyedik is jöhetne, sőt, tök jó lenne egy ötödik is, de előbb lássuk meg, hogy bírunk hárommal :) Na meg ennek nyilván van egy anyagi vonzata is. Öt, vagy hat gyereket eltartani irgalmatlan sok pénz. Már ha csak abba belegondolok, hogy mennyit kell ennyi emberre mosni, mennyi meleg vizet használ el egy ekkora család, mennyi kaját kell venni, hát nem kevés... Használati tárgyak egy részét örökölhetik egymástól, pl. ágyat, íróasztalt, ruhákat, táskát, játékokat, de azért úgy gondolom, a kicsiknek is kellenek az új holmik, nem járja, hogy ők mindenből csak használtat kapjanak. Viszont ha mondjuk mind a 6 egyszerre iskolás, az 6 buszbérlet (még akkor is sok, ha diákbérlettel számolunk). Hát nem kevés... Ha mind a 6 elmenne csak egy-egy táborba nyáron, hm... Mondjuk egy olcsóbb tábor is 15-25 ezer között van, számoljunk átlagosan 20 ezerrel, az hat gyereknek 120 ezer forint. És ez tényleg olcsó tábor volt. Nekem a nagyobbam (8 éves) egy 50 ezres tábort nézett ki magának, mondjuk idén még nem engedem el, mert nagyon messze van, de jövőre már nagyon el szeretne menni.

Na és ez csak az anyagi része. De ott van az is, hogy két gyereknél is látom, hogy mennyire igénylik, hogy időnként külön-külön is foglalkozzunk velük. Minél több a gyerek, annál nehezebb ezt megoldani, annál ritkábban van lehetőség rá.

De gondolom a mindennapokat sem lehet egyszerű kivitelezni, pl. hogy este minden gyerek időben elmenjen fürdeni :D

2016. jún. 19. 12:36
 13/18 anonim ***** válasza:
61%
Mióta az eszemet tudom nagy családra vágyom. 30 évesek vagyunk 3. babát tervezzük. A cél az 5, de lehet hogy 6 lesz belőle. Nekünk nem sok, mert erre vágytunk!
2016. jún. 19. 12:40
 14/18 anonim ***** válasza:
34%

Nekünk két gyerek a max.

Fontos, hogy anyagilag jól álljunk. Ne kellhen hóvégén kapargatnunk, tudjuk fizetni a magánovit és sulit. Fontosabb a meglevo gyerekek anyagi jóléte es biztonsága a fontos.

Másik nem lenne időnk magunkra.

Milyen lenne 8 repülőjegy ha külföldre megyünk?

2 emeletes ház is kicsi lenne..

2016. jún. 19. 13:20
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem sok,de irigylem azt akinek nem :)
2016. jún. 19. 21:22
 16/18 anonim ***** válasza:
6%
Igen sok,nekem 3 van az pont elég .anyagilag is sokba kerülnek és idegileg is .
2016. jún. 20. 06:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem sok lenne, mert nincs segítségem, csak a férjem. Láttam egy videósorozatot,sokgyerekes családokról szólt, a mindennapjaikról. Ott belefért az egyik anyukának, h úgy telt el a nap, h a kamasz lányával nem is tudott szót váltani érdemben. engem ezért a bűntudat fojtogatna, h akkor minek vállaltam ennyit, ha ennyire nem fér bele az életembe.
2016. jún. 20. 10:08
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sok lenne, de van akinek nem. Ismerek olyan akinek 11 van, olyat is akinek 8. Nagyon szépen élnek, tervezett volt az összes. Én magunknak 3-4 tudok elképzelni.
2016. jún. 20. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!