Baba egyetem mellett?

Figyelt kérdés
A diplomám megvan, 29 éves vagyok eddig dolgoztam, de most gondolkozom a PhD fokozaton. Ez 3 éves képzést jelentene, viszont nem akarok 32 éves korig várni az első babával. Szerintetek megoldható? Volt már valaki hasonló helyzetben?
2016. jún. 18. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia.Ne haragudj,hogy nem a kérdésre válaszolok,de engem is érdekel.Nekem már van egy 5 éves lányom,jövő szeptemberbe szeretnék bekerülni fősulira. 3,5 év,és szeretnénk még egy gyereket,már 30 leszek,szóval nem akarom diploma utánra halasztani én sem.Levelezőre szeretnék menni,elvileg az nem sok konzultációt jelent,de azért engem is érdekelne,hogy hogyan lehet megoldani.
2016. jún. 18. 21:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Amíg kicsi, addig halasztasz. Van segítséged?

Én a mérlegképes könyvelő tanfolyamot akkor kezdtem, amikor a lányom megszületett. Igaz, az csak heti 1 nap volt. Addig a húgom vigyázott rá. Tanulni simán tudtam mellette, minden ebéd után aludt 3 órát meg éjjel is jól aludt. Viszont a második gyerekem rémálom volt, nappal szinte semmit nem aludt, és éjjel is sokszor fent volt. Mellette még annak is örültem, ha aludhattam valamennyit, nem hogy még tanultam volna. Szóval ezt előre elég nehéz megmondani. Sokban függ attól, hogy milyen természetű babát fogsz ki.

2016. jún. 18. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Én akkor írtam a szakdogát, mentem el záróvizsgázni és csináltam meg a középfokú nyelvvizsgát, mikor már napi 8 órában dolgoztam a 3 pici oviskorú gyerekem mellett.

Hát nem volt egy fáklyás menet, de megoldható. Néha bőgtem a fáradtságtól, de muszáj volt.

Kb másfél évig ment ez a hajcihő, amíg minden éjjel tanultam vagy írtam, meg hát a sok idegeskedés.

Én azt csináltam, hogy reggel gyerekek, napközben munka, este csak a gyerekekkel voltam, és amikor ők elmentek aludni, este 8-kor, akkor jött az én időm, már ami a tanulást illeti.

Szóval másfél éven át minden, de tényleg minden áldott este 8-tól 11-ig tanultam.

PHD nem tudom mennyi meló, de sok kollegám csinálja, gyerek és munka mellett.

Szerintem a gyerekvállalás jobb mint a phd :)

Amúgy teher alatt nő a pálma.

Nekem pl gyerektelenül nem ment a diplomázás-nyelvvizsgázás, mert állandóan a bulizáson járt az eszem. Éppen csak a főiskolát végeztem el, de a záróvizsgát már elhagytam :( ehhez kellettek a gyerekeim.

2016. jún. 18. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Off: Idén szeptembertől átalakul a képzés, 4 éves lesz, 2 év után komplex vizsgát kell tenni és ha az sikerül, akkor folytathatod a képzést.

On: Én most kezdem a PhD-t, munka és egy majdnem 2 éves gyerek mellett. Biztos nem lesz könnyű menet és sok éjszakázással jár majd, de sokan megcsinálták előttem, nekem is menni fog. Az órákat egy napra szokták tenni, így a kutatónapomon be tudok járni az egyetemre, a többi munka utánra marad + szabadság alatt eljárok kutatni. Elég rugalmas a munkahelyem, tudok kérni tanulmányi szabadságot, ha szükséges, és a családom is besegít, ha vigyázni kell a lányomra.

Újszülött mellett én nem tudtam volna tanulni, egyszerűen olyan fáradt voltam az első évben, hogy a gyerek ellátásán és a házimunkán kívül semmire se maradt energiám. Hasfájás, fogzás, frontok... az első évben örültünk, amikor csak 4-5 alkalommal kelt éjszaka. Utána jobb lett, maradt az 1-2 kelés és kb. egy hónapja átalussza az éjszakát. Így már tudok más dolgokra is koncentrálni, tartok előadásokat, írtam pár tanulmányt és kutatni is eljutottam pár napra.

Ha szerencséd van, akkor jó alvó babát dob a gép, de ugye ezt nem lehet előre tudni. A lényeg, hogy előbb-utóbb jobb lesz. És egyetértek az egyik válaszolóval, én is jobban teljesítek, mióta megvan a gyerek. Ki érti ezt.:)

2016. jún. 19. 06:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát én jövőre diplomázok, tavaly született a fiam, most novemberben fog a következő, eddig nem halasztottam, viszont volt segítségem, aki tudott vigyázni rá suli, tanulás, vizsgák alatt. Ha lesz segítséged, szerintem megoldható, ha nagyon gáz max halasztasz.
2016. jún. 20. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!