Nagyon sürgős! Mit tehetnék ebben az esetben?
Sziasztok!
A volt barátommal az egyetemen ismerkedtünk meg, cserediákként érkezett ide Oroszországból 1 évre. A helyzet az, hogy becsúszott egy gyerek, de vállaltuk, mert szüleim is támogattak. (5 hónapos terhes vagyok) Most viszont nemsokára megy vissza Oroszországba és ajánlotta, hogy jöjjek én is vele, de nem olyan egyszerű oda kijutni, ahogy utánanéztem. Megbeszéltűk, hogy mindenképpen megtartjuk a gyereket. De szüleim szerint az lenne a legcélravezetőbb megoldás, ha elvetetném, mert ha nem megyek utána, akkor itt maradok egyedül ki tudja meddig.
Most tudom, hogy gyerekesen fog hangzani, de félek kimenni az ismeretlenbe. Nem ismerek senkit, sem az országot, sem a nyelvet. Egyszerűen nem tudom, mi lenne a jobb.
maradnék, mert inkább a szüleidtől kapj leszidást/ kisebb büntit, mert itthon, itthon vagy! ismerős közeg, több a jogod, ha baj van előbb lehet segítség, a nyelv... stb.
Oroszban ismeretlen, 50-50 % esély: marad vele vagy elhagy. nem tudom, de én inkább itthon leszek, befejezem valahogy az egyetemet, összeszorított foggal, mint kint sírjak mert elhagyott a barátom, de tényleg te tudod.
mi nem ismerjük. én a helyedben nem tudnám, nem mennék de elveszteni se kéne a srácot, köztesz megoldás nem lehet?
"nem magyar allampolgar lesz"
De, az lesz. Minden magyar szülő gyereke magyar állampolgár (is), a születési helytől függetlenül. Jelen esetben magyar-orosz kettős állampolgár lenne a gyerek.
Számtalan országban élnék szívesebben, és tudnék könnyebben, élhetőbb módon élni és gyereket nevelni Magyarországnál, de Oroszország pont nincs közöttük. Ritka homofób, intoleráns ország, én ezt köszönöm, de nem kérem. Ahol valakit a szexuális irányultsága miatt simán lazán péppé verhetnek az utcán fényes nappal, következmények nélkül, sőt, még az áldozatot büntetik meg, ott bármi más is megtörténhet. Tudom, sokan legyintenek rá, mondván, ők nem melegek, nekik ez nem gond. De ahol ilyen módon lehet bánni valakivel, aki egy kicsit is kilóg a sorból, ott akárki mással is megtörténhetnek csúnya dolgok, ha eltér a megszokottól.
Magyarország sem jár az élen tolerancia terén, de ami ott megy, az még sokkal gázabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!