Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon sürgős! Mit tehetnék...

Nagyon sürgős! Mit tehetnék ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A volt barátommal az egyetemen ismerkedtünk meg, cserediákként érkezett ide Oroszországból 1 évre. A helyzet az, hogy becsúszott egy gyerek, de vállaltuk, mert szüleim is támogattak. (5 hónapos terhes vagyok) Most viszont nemsokára megy vissza Oroszországba és ajánlotta, hogy jöjjek én is vele, de nem olyan egyszerű oda kijutni, ahogy utánanéztem. Megbeszéltűk, hogy mindenképpen megtartjuk a gyereket. De szüleim szerint az lenne a legcélravezetőbb megoldás, ha elvetetném, mert ha nem megyek utána, akkor itt maradok egyedül ki tudja meddig.

Most tudom, hogy gyerekesen fog hangzani, de félek kimenni az ismeretlenbe. Nem ismerek senkit, sem az országot, sem a nyelvet. Egyszerűen nem tudom, mi lenne a jobb.

2016. jún. 12. 21:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
Maradj a szüleiddel.
2016. jún. 12. 22:13
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodj lokikusan. Ha elhagy, akkor mit csinalsz? Egyedul nem fogsz tudni boldogulni egy ismeretlen orazagban, aminek a nyelvet sem beszeled. Ha elhagy, haza kell jonnod, de ha a gyerek orosz allampolgar lesz, akkor ot nem hozhatod magaddal, mert a csavo feljelent gyerekrablasert. Szerintem ilyenert le is csukhatnak, bar nem vagyok otthon a temaban. Gondolkodj!
2016. jún. 12. 22:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a helyzetben én is inkább a barátomat kérném meg hogy maradjon itt egy kicsivel tovább még legalább. Ha már egy éve itt van neki nem olyan idegen a hely mint neked lenne Oroszország. Most hogy rohansz orvoshoz ha bármi baj van a babával Oroszországban? Egyáltalán hogy bízol meg egy szülész-nőgyógyászban aki a nyelvedet sem beszéli? Meg később ugyanez a gyerekorvosnál is. Megveszel egy gyerekételt és azt sem tudod mi van benne, mert nem érted a feliratot meg hasonlók? A szüleidet sem tudod megkérni hogy segítsenek ha bármi van.... Én a helyedben átgondolnám ezt mégegyszer.
2016. jún. 12. 22:31
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia!En itt maradnek,egyetertek az elottem szolokkal.Sztem fontos ,h ide szuld a kicsit.A paroddal bhogy megoldjatok ,ha szeretitek egymast.De ha a baba kint jon vilagra nem hozhatod "csak ugy ,bmikor "haza,nem magyar allampolgar lesz,nem szamithatsz segitsegre ,szuleid tavol vannak,nem latjak ok sem,hiaba tamogatnak.Esetleg kimennek szulesig korulnezni,ha meg tudod tenni,de kint szulni semmikepp!Parodnak kene ezt addig megoldani vhogy.Ha meg lesz a baba,mashogy latod,ujra feldobjatok a letelepedest! :)
2016. jún. 12. 22:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

maradnék, mert inkább a szüleidtől kapj leszidást/ kisebb büntit, mert itthon, itthon vagy! ismerős közeg, több a jogod, ha baj van előbb lehet segítség, a nyelv... stb.

Oroszban ismeretlen, 50-50 % esély: marad vele vagy elhagy. nem tudom, de én inkább itthon leszek, befejezem valahogy az egyetemet, összeszorított foggal, mint kint sírjak mert elhagyott a barátom, de tényleg te tudod.

mi nem ismerjük. én a helyedben nem tudnám, nem mennék de elveszteni se kéne a srácot, köztesz megoldás nem lehet?

2016. jún. 12. 22:53
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem mennék ki idegen helyre egy férfival,aki a nyelvemet nem beszéli,vagy én az övét. Nem bizok meg senkiben... Ha kelletek neki,marad...
2016. jún. 13. 04:37
 17/21 anonim ***** válasza:

"nem magyar allampolgar lesz"

De, az lesz. Minden magyar szülő gyereke magyar állampolgár (is), a születési helytől függetlenül. Jelen esetben magyar-orosz kettős állampolgár lenne a gyerek.

2016. jún. 13. 05:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Eszedbe ne jusson kimenni..
2016. jún. 13. 08:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Azert ez nem igy van. A magyar allampolgarsag nem automatikus. Azt el kell intezni. Amihez kell az apa.
2016. jún. 13. 09:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Számtalan országban élnék szívesebben, és tudnék könnyebben, élhetőbb módon élni és gyereket nevelni Magyarországnál, de Oroszország pont nincs közöttük. Ritka homofób, intoleráns ország, én ezt köszönöm, de nem kérem. Ahol valakit a szexuális irányultsága miatt simán lazán péppé verhetnek az utcán fényes nappal, következmények nélkül, sőt, még az áldozatot büntetik meg, ott bármi más is megtörténhet. Tudom, sokan legyintenek rá, mondván, ők nem melegek, nekik ez nem gond. De ahol ilyen módon lehet bánni valakivel, aki egy kicsit is kilóg a sorból, ott akárki mással is megtörténhetnek csúnya dolgok, ha eltér a megszokottól.

Magyarország sem jár az élen tolerancia terén, de ami ott megy, az még sokkal gázabb.

2016. jún. 13. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!