Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehetnék ebben az esetben?

Mit tehetnék ebben az esetben?

Figyelt kérdés
A barátnőmről lenne szó. Van egy 10 hónapos kislánya, és pokolian rossz. Állandóan sír, nagyon anyás. Senkivel sem tudja hagyni, a barátnőm már idegileg ki van. A kislány nem jár még, nem mászik. Igaz, szerintem ő rontotta el valahol, hogy ilyen hisztis lett. Egyedül az egyik nagymamával van el. Engem pl. a kisgyermek nagyon szeretett, kb. 1 hónapig nem látott és "fél tőlem". Barátnőm szerint már nem ismer meg, amit nevetségesnek tartok, meg sok a hirtelen mozdulatom. De ez a legkevesebb, nem eszik néha nem is alszik valamikor kb. 4 órán keresztül csak üvölt, nem tud már vele mit kezdeni. és amióta megszült semmi más téma nem jöhet nála szóba, kb. két hétbe egyszer lehet vele valamiről beszélni de akkor csak pár percre. Ez így megy már 10 hónapja, megértem ott a gyerek, de ez szerintem már nem normális. Vagy én esem túlzásba?
2010. ápr. 13. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeknél ilyen korban fellép a szeparációs szorongás, sírnak, ha nem látják az anyukát. Azért sír amikor meglát vkit hosszú idő után, mert tényleg nem ismer meg, de ez változik ahogy nagyobb lesz, teljesen természetes, nálunk 8 hónaposan volt olyan, hogy a párom elment dolgozni, és este amikor jött nem ismerte meg, azóta persze ez változott, vigyorog ha hazaérkezik, de már 1 éves. Eleve ha bki jön, mindig elmondom, hogy ne ugorjanak rá, hagyják hogy feloldódjon, 15-20perc és ő megy oda, ha szeretne. Egyébként nem reagálod túl, általános, hogy a gyerek a téma, legyél türelmes, ha egyik nagymamával elvan, próbáljatok elmenni ketten kávézni valahová egy-két órára, vagy vásárolgatni stb..., ilyen tájt már jó kicsit kikapcsolódni haverokkal, fogd és vidd! :)
2010. ápr. 13. 10:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia,hát bocs,de látszik,hogy nem volt még gyereked.Egy tíz hónapos baba nem lehet rossz!A szülő elszúrhat valamit a nevelésében (bár ezt is kétlem),de maga a gyerek nem tud rossz lenni.Az meg tök természetes,hogy csak az anya kell neki,abban a korban van.Most még szerintem ne várd,hogy a barátnőd másról beszéljen,örül,ha luk van a popóján.Tíz hónapos baba még nem jár!Mászni már mászhat,de nincs még azzal sem feltétlenül elkésve.Abban viszont igazad van,hogy nem jó,ha sokat sír,esetleg nem történt valami a szülés közben?Egy babának kiegyensúlyozottnak kellene lennie.A testvérem volt ilyen,sokat sírt,az ételt sugárba kihányta,keveset és nyugtalanul aludt.Ő sajnos oxigénhiányos lett szülés közben.Ha valami ilyenre gyanakodsz,akkor esetleg beszélgess erről a barátnőddel és tanácsold neki,hogy a védőnőnek mondja el és kérjen tanácsot ezügyben.
2010. ápr. 13. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Szegény baba.:S Mondjuk te eléggé túlzásba esel.:S

:@ egy babát hogy nem lehet nem szeretni?:S meg hogy lehet így beszélni róla,hogy "pokolian rossz"?miért,milyen legyen egy baba?Kisangyal?Rögtön mindenki sokat vár el a gyerekektől..és ezért lesz maximalista majd felnőtt korában.Chh..-_-"

2010. ápr. 13. 23:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ez 2 éves koráig ment, beleőszültem. Egyébként az ember - ha el is ront valamit - általában nem tud róla. Akkor, abban a pillanatban a lelkiállapot IS dönt. Az életet előre éljük, de visszafelé értjük meg. A fiam annyira anyás volt, hogy megfőzni sem tudtam tőle, állandóan rajtam lógott. A babakocsiban nem maradt el, úgy üvöltött, hogy a saját hányásába fulladt volna bele, ha hagyom. Csak tőlem fogadta el az ételt, mindent csak én csinálhattam, hiába szerettek volna a családtagjaim segíteni. Tehát az ilyen gyerekek "nehéz esetek". Majd ajánlották, hogy lassan kezdjünk "elválni" egymástól, hogy vegye tudomásul van más is a világon. És jött a bölcsi. 6 hónapba telt - az áltlag 2 hét helyett - mire megszokta, elfogadta. Mostmár hétvégén is menni akar, de itthon is nagyon szeret. És még a főzést is el tudom intézni. Lehet, hogy még arra is lesz időm, hogy rendesen megfésülködjem egyszer. Ez egy kis feszültségoldó humor akart lenni itt a végén. A lényeg: KITARTÁS, ha nehezen is, de alakulni fog a dolog.
2010. ápr. 14. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-13 11:12

Van olyan hogy 10 honaposan megy mar egy gyerek, a kisfiam is önalloan jart 10 honaposan! Es annak pedig oka van ha egy baba allandoan sir es az anyja nem tud töle semmit csinalni!

Szerintem ülj le a baratnöddel beszelni erröl, mert igy nem birja mar sokaig ö sem. Amikor a kisfiam mar 10 honapos volt, ha nem is rengeteg, de eleg sok idöm volt magamra, meg baratnözni a delutani alvasa alatt vagy az esti utan 19-töl 20ig esetleg 21-ig, gyhogy valamit sürgösen lepjetek, mert ezt igy tenyleg nem lehet sokaig csinalni.

2010. ápr. 23. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!