Szeretnék venni babaruhákat ill. eladni a tesz-veszen, hogyan csináljam?
Igen köszönöm:)
Ha rózsaszínű csekken kéri az drágább úgy?A posta miatt gondolom...nem értek hozzá...Ki fogom próbálni de valószínű nem ma,ha nem gond írhatok privit ha nem megy valami vagy lenne még kérdésem?
Regisztrálsz a valós adataiddal,kapsz postán egy levelet az aktiváló kóddal,onnantól tudsz eladni.
Kinézel v.mit,ha van mindenképp olvasd el az eladó saját oldalát,nézd meg ki vállalja a postaköltséget.
Ha v.mit dobozban küldenek v.küldesz simán 830Ft.-,azt azért szeretem,mert amúgy drága a posta ahhoz,hogy 1-2 dolgot rendelj én inkább a ruhacsomagokat nézegetem.
Ha csak 1-2 dolgot rendelsz/rendelnek,ami pl.belefér 1 szabvány borítékba,az elmehet levélként 2 kg-ig.
Szóval licitálsz folyamatosan követed az árut v.beírod a legnagyobb összeget amit adnál érte és a gép fokozatosan licitálja fel neked addig az összegig.Ha nyersz te v.az eladó jelentkezik,az eladó megadja az adatait név,bankszámlaszám,az áru és a postaköltség összege,amennyit utalni kell.Az utalás az egyszerűbb,mert interneten is tudsz és a mobilodra is megy az infó ha v.ki tett pénzt a kártyádra.Amint megérkezik az összeg az eladó köteles minnél hamarabb postára adni.A személyes átvételt nem javaslom.Általában ha licitálsz,ha más rálicitál a termékre,ha nyersz mindenről kapsz e-mailt a megadott e-mail címre.Arra fog írni az eladó v.vevő is.Nem nehéz bele lehet jönni.Ha v.mi nem tiszta írj.
Az eladásnál fontos,hogy minnél több képed legyen a termékről,összetétel,hol mekkora cm,milyen állapotban van...ha hibás azt is fényképezd és írd oda.
Ha megvagy elégedve a vevővel,fizetés után értékeld pozitívan,ha nem fizet v.nem megfelelő hangnemben ír e-mailt...negatívan.Ha az eladóval vagy megelégedve ,mert olyan az áru ,mint ahogy leírta...akkor uú.
E-mail-ben értekezz ne telefonon,mert az drága lenne.
Nézd meg az értékeléseket is,nehogy olyan embertől vásárolj aki sokakat átvert v.vevő aki nem fizet.
Most ennyi jutott eszembe.
Az én kérdésem az lenne ezzel a teszvesszel kapcsolatban, hogy mi van ha elküldöm a pénzt és az eladó nem küldi el az árut.
Akkor hogy fogom visszakapni a pénzem?
Azért írtam ide a kérdésem, mert nagyon benne vagytok a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!