Hogy csináljam, hogy mindkét gyerekemnek (és nekem is) jó legyen?
Próbálom röviden vázolni:
Az ovi és a bölcsi egymás mellett van, reggel egyszerre viszem a gyerekeket 8 körül.
A kicsi most szokik be a bölcsibe, ma ebédelt bent először. Nekem rengeteg szabim van, így egyelőre nem szeretném bent altatni. Az ebéddel 3/4 12-12 körül végeznek, akkor lehet elhozni.
A nagyfiam középsős ovis. Az oviban alszik ebéd után, de itthon egyáltalán nem hajlandó. Az ebéddel fél 1-kor végeznek.
Ha őt is hazahoznám ebéd után, akkor a kicsivel fél órát várnunk kéne az ovi előtt és itthon nem alszik a nagy.
Ha meg nem hozom el, akkor mehetek még1x.
Itthonról 2,5 km-re van az ovi, így azért nem mindegy, hogy egy nap 2x vagy 3x teszem meg azt a távot, akár gyalog, akár kocsival.
Ma amúgy elhoztam a nagyot, aminek az lett a vége, hogy a kicsi még nem aludt el, pedig du. mennünk kéne vhová.
Van vmi ötletetek?
Ha vissza akrsz menni dolgozni, akkor a legjobb ha mindegyik ott alszik.
ha nem akkor meg minek adtad be bölcsibe?
de mindkettöért mehetsz félegyre nem? minek hozod elelöbb a kicsit?
a kicsi gondolom haza fele már alszik a kocsiban.
Igen köszi, erre is gondoltam, de akkor mi a fészkes fenét fogok csinálni itthon még 4 hónapon keresztül? :)
Nagyon kellemetlenül érezném magam, ha a gyerekeim úgymond le lennének passzolva, amíg én itthon "lógatom a lábam" :)
El fogok kényelmesedni és akkor meg még nehezebb lesz majd visszaállni a munkába...
szia
nálam ugyanaz a helyzet.
Az én kislányom is most szokik be bölcsibe, a fiam most lett ovis.
Hogy kiküszöböljem a délutáni nem alvás-hiszti-túlpörgés felállást, én úgy döntöttem, h inkább a pici is aludjon a bölcsibe. 9 re viszem őket, fél 4 kor már ott toporgok, h elhozhassam előbb a pici lányom, aztán a fiam. Ebben a sorrendben vannak meg az uzsival is. Innen játszótérre megyünk, aztán haza. ÉS ilyenkor már csak velük foglalkozom, mert semmi más dolgom nincs. Apjuk 6 körül ér haza, ilyenkor vacsizunk, aztán fürdés, mese, alvás.
Épp a sok szabadság miatt, péntekenként a lányomat nem viszem bölcsibe, csak ezt a tesónak nem mondom el.
Munkakezdés előtt 2 héttel fogom pénteken vinni, és előtte 1 héttel fél 8 körül.
14.16-nak: azt írtam, hogy EGYELŐRE nem szeretném bent altatni, mert rengeteg szabim van (73 nap), tehát csak jövőre kezdek dolgozni.
A bölcsiben 12-kor már lefektetik a kicsiket, ezért vagy ebéd vagy alvás után lehet elhozni őket.
És nem, hazafelé nem alszik el a kocsiban, nem is szeretném, mert felébredne, amikor kivenném.
Én azt csinálnám, hogy már most bent altatnám mindkettőt. És, hogy mit csinálnék itthon egyedül? Kényelmesen tudnék készülődni karácsonyra. Végre megpucolnám az ablakokat, függönyt mosnék, összeállítanám a karácsonyi menüt (sütikkel), összeírnám, hogy kinek milyen ajándékot csinálok/veszek. És elkezdeném beszerezni őket/ a hozzávalókat. Kényelmesen elkészíteném, nem két csigabiga rajzolás között...
Gondold végig, szerintem egyébként is ez a leglogikusabb. Vagy egész nap az ovi/bölcsi között ingázhatsz.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, valóban az a leglogikusabb, ha mindketten bent alszanak, valószínűleg ezt is fogom majd csinálni.
Ezt csak nekem nehéz elfogadnom, mert úgy hozzászoktam már, hogy min. 1 gyerek mindig nyüzsög körülöttem :)
A szabadidő és a kényelmes főzés, takarítás lehetősége persze csábítóan hangzik, meg szeretnék nekiállni felfrissíteni a nyelvtudásomat is :)
Csak a rosszalló tekintetekkel és beszólásokkal nem tudom még mit fogok majd kezdeni, amiket azoktól kapok majd, akik meghallják, hogy a gyerekeim egész nap oviban, bölcsiben, én meg itthon lazulok...
Mifelénk csak az számít embernek, aki dolgozik és tud arra panaszkodni, hogy semmire sincs ideje a munka mellett...
Ne foglalkozz senkivel!!!
Csak azt nézd mi a legjobb a gyerekeknek és neked!
Így a délután csak az Övék lehet, hisz napközben mindent megtudsz csinálni és ez számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!