Nagy dilemmában vagyok. Szerintetek mitévő legyek?
Leírok mindent az elejétől a végéig, remélem, hogy nem csak lehurrogó válaszokat fogok majd kapni :)
Én egy 19 éves lány vagyok és már elég fiatalon elkezdett érdekelni az anyaság és mindig arról álmodoztam, hogy fiatal anyuka leszek. Biológiai szempontból talán pont mostanság vagyok rá a legalkalmasabb.
Lehet, hogy furcsa, bizarr de 14-15 éves korom körül kezdtem el fiúkkal beszélgetni és mindig az "apatípusokat" kerestem. Engem teljesen hidegen hagyott mindaz amit a saját korosztályom művelt. Sosem jártam bulizni és nem is vágytam ilyesmire. Én arra vágytam, hogy találjak egy srácot akivel majd tudok családot alapítani. 16 éves voltam amikor megismerkedtem egy nálam 10 évvel idősebb fiúval és még mindig együtt vagyunk, közel 3 éve. Nem mondom, hogy hibátlan a kapcsolatunk mert időnként vannak hullámvölgyek de ettől függetlenül ez egy erős és őszinte kapcsolat.
Anyagilag sajnos nem állunk túl fényesen de azt hiszem az alapokat tudnánk biztosítani. Adott egy saját tehermentes rendezett ház nagy udvarral, saját szintén tehermentes autó. A párom 160 és 200 ezer forint között keres, én jelenleg tanulok de szeretnék dolgozni és félretenni.
Több ismerősöm aki velem egyidős vagy kicsit idősebb már szülő és csak irigykedem. Egyre jobban vágyunk arra, hogy végre nekünk is legyen egy közös gyerekünk. Ez csak rajtam múlik. Engem egy nagy dolog tart vissza. Mégpedig az, hogy félek a családom visszajelzésétől, ugyanis szerintem ők nem fogadják el teljesen a kapcsolatunkat és mindig azt mondogatják, hogy fiatal vagyok még és tanuljak, ismerkedjek új emberekkel, szórakozzak és ne állapodjak meg az első emberrel. Tudom, hogy csak jót akarnak és talán igazuk is van de nekem ez egy gyerekkori álmom, vágyam amiről sajnos nem beszéltem soha senkinek. Nekem az a célom az életben, hogy családot alapítsak. Természetesen tudom, hogy simán benne van a pakliban, hogy mégis különválnak útjaink de nem erre akarok koncentrálni mert ugyanez megtörténhet a másodikkal, harmadikkal és sokadikkal is. Na meg nem is vagyunk egyformák és ha hibázunk, a saját hibáinkból tanulunk. Ha nem tartanék a családomtól akkor már talán most, legfeljebb 1 éven belül elkezdenék próbálkozni.
Ne haragudjatok, hogy hosszú lett csak így átláthatjátok a gondolataimat. Szerintetek említsem meg többször a szüleimnek, testvéremnek? Biztosan lehülyéznének miatta és amúgy sem szokás nálunk így megbeszélni a dolgokat sajnos. Ti mit tennétek a helyemben? Biztos, hogy nem szeretnék még éveket várni! Milliószor átgondoltam már.
Éppen a jövőhéten fogok leérettségizni, szeptembertől pedig elvégeznék egy szakmát csak az a baj, hogy az 2-3 év, én pedig nem szeretnék már annyit várni. Közben akkor elkezdhetnék valahogy dolgozni, hogy meglegyen az 1 évem (a gyessel és hasonló dolgokkal őszintén szólva még nem vagyok tisztában, nem is tudom, hogy mi mit jelent :D).
#5 Értem amit mondasz és igazad is van, csak nem lenne jó ha megromlana velük a kapcsolatom hiszen a család az fontos dolog. Ugyanakkor normális esetben nem lenne szabad, hogy egy ilyen dolog miatt "sértődés" legyen.
#8 Nálunk is hasonló a helyzet csak annyi, hogy nem tiltanak tőle és nem mondják a szemünkbe és inkább anyukámnak nem tetszik a dolog. Néhányszor megkaptam már én is, hogy keveset keres meg az sem tetszik nekik, hogy faluban lakik. Lehet, hogy most még nem sok hasznot hoz a falusi élet de idővel visszahozza a belefektetett pénzt.
#4, #8 Gratulálok nektek! :)
Ment a zöld kéz mindenkinek, de úgy látom valaki lepontozgatott.
Szia! Én is így éreztem, mint most te,igaz akkor már 22 voltam es elötte 5 évig azért szerettem szórakozni. Főiskolat pont abban az évben végeztem. És bár megvolt az az iszonyatos vágy a babára (szinte minden gondolatom e körül forgott), mellette az a vágy is, hogy én magam a legjobb anyukája lehessek. Hogy szerintem mi kellett ehhez? Tanulas amit csak lehet, utazas, egy olyan munka ami ad valamit nem csak "dolgozom".
Es meg is lett mind, a kapcsolatom időközben megszakadt, voltam szingli bulizod utana 2 evig, majd jött a mostani párom a férjem akivel mar immaron felnőttként vágtunk bele a csaladalapításba. 29 évesen szűltem es Nekem ez így nagyon jó volt, én nem elégedtem meg volna azzal, amit 22 evesen tudtam volna nyújtani a gyerekemnek pedig mindig nagyon erett felelősségteljes voltam es mégis a fiatal felnőttkor szepsegeit kar lett volna kihagyni, megjartam a lépcsőfokokat.
Persze mások vagyunk es azt is megértem ezer százalékig, hogy Te most azonnal akarod, csak gondoltam megírom neked az én történetem.
"Nem elég a jora vágyni de akarni kell, nem elég a jot akarni de tenni tenni kell"
Azoval tegyél meg mindent a babádert.dolgozz előre.
TUdatosan gyereket vállalni ésszel kell. Egy érettségivel nulla munkaviszonnyal nem túl jó választás. Oké most szülnél egy babát és utána? Csak GYESt kapnál ami 25 ezer Ft, nincs szakmád, munkatapasztalatod, hová helyezkednél el utána? Gyerek mellett már jóval nehezebb lesz esetleg tanulni.
Inkább azért tartasz a családodtól mert érzed, hogy igazuk van, igaz? Attól még mert a tesód egyetemet végzett és dolgozik nem biztos hogy karrierista, ő majd később fog gyereket vállalni, de jobban megalapozza a saját és gyereke jövőjét is.
Ezek tudatában gondold át a dolgot még egyszer és nem értem a nagy sietséget, hiszen csak 20 éves vagy, ha mondjuk két évet még dolgoznál, akkor is csak 22 leszel, de jogosult lennél csed-re és gyedre.
De persze még jobb lenne ha továbbtanulnál és csak azután vállalnál gyereket, mindennek eljön a maga ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!