Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan legyek háziasabb mert...

Hogyan legyek háziasabb mert jön a baba?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy is tegyem fel a kérdést...

Szóval eddig nem főztem általában, csak ritkán mindketten munkahelyen ettünk (párom rendelt, nálunk van konyha). Nagyjából mindig rend van nálunk nincs kosz és mocsok, de nem haltam bele ha épp nem raktam el a ruhákat vagy nem vasaltam el, stb...

Mindketten pörögtünk alig voltunk itthon. Lényegében nem vezettem háztartást soha. Járunk vásárolni, de javarészt a kosárban sosem rendes élelmiszer volt (max szendvicsnek való, stb) Sosem beszéltük ezt meg hogyan kéne. Külön kasszán vagyunk hol én fizetek hol a párom (tudom sokaknak ez furcsa), nekünk így megfelelő.

Hogyan tudnék ezen változtatni? Én jobban hajlanék erre, de párom nem igazán nőtt fel ehhez a pénzügyi részhez. Meg sosincs fix bevétel. Jobban mondva van egy fix és azon felül van plusz bevétel ami változó és az is változó mikor jön be ez a pénz.

Az én fizum jelenleg kiesett, így én jóval kevesebből gazdálkodok.

Szeretnék félretenni, ami bár nem sok mégis kivitelezhető lenne, de a párom szerint belehalunk 200 meg 5000ft-ba (ami nem igaz mert amúgy nem kell semmin spórolnunk) Csak hát a felfogása.....

hogyan kezdjek bele ebbe az egészbe? Sajnos nincs spejz és olyan hely ahol tarthatnék, mivel olyan lakásban élünk, így nem tudok előre sem bevásárolni. Nem tudok beraktározni lisztből,tésztából, stb.

Olyan nehéznek tűnik ez....

2016. febr. 13. 17:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
7%
Csak az elejet olvastam el de sztem nem kene mêg a gyerek oda ilyen hanyag embereknek 16 l
2016. febr. 13. 17:22
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Tehát a babát érintő kiadások mind téged terhelnének? Ha igen, akkor ez a későbbiekben nagyon nagy gondot fog okozni.

A háziasságnál semmi extra. A gyerek dolgai legyenek mindig tiszták. Kupi maradhat, gyereket nem fogja zavarni.

A főzés 4-6 hónapos koráig nem lényeges, mert anyatejet vagy tápszert eszik csak. Utána is egyszerűbb ételeket. Gyümölcspüré, főzelékpüré, stb. Gyakorlatilag a gyümölcsön kívül mindent megfőzöl (vízbe bele, forralod, amikor puha, akkor van kész), aztán rámész egy botmixerrel.

Felnőtt ételeket (kivéve ízfokozók, erős fűszerek) egy-másfél éves korától eszik. Akkor pedig a neten található ezernyi receptből lépésről lépésre meg tudod csinálni a leírás alapján. Ha nagyon nem megy, akkor youtube videók is vannak.

Szóval hűdenagy csodának nem kell történnie a gyerek miatt. Extrább tisztaságot az ő dolgai igényelnek csak, de ha nyakig fossa magát, akkor úgysem hagyod elől a matériás ruháját, hanem automatikusan a mosógépbe dobod. Az ő lepedőjét eleinte cseréljétek 1-2 naponta, cumisüveget használat után sterilizálni kell (ha használ), illetve a játékait is gyakran kell az elején tisztítani, főleg, ha a szájában van.

De ezek magától értetődő dolgok.

2016. febr. 13. 17:23
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
beszelgess errol anyukaddal es anyosoddal!
2016. febr. 13. 17:24
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell spájz ahhoz, hogy tarthass mindenből egy-két csomaggal, hogyha elfogy, ne legyél rögtön bajban. Még egy garzonban is lehet élhető konyhai készletet tartani.

A pénzügyi rész azonban katasztrófa. Üljetek le, beszéljétek meg, hogy hogyan tovább, mert ebből nagy bajok lesznek. Nem lehet úgy gazdálkodni, hogy csak az egyik gazdálkodik, a másik pedig nagy ívből tesz rá.

2016. febr. 13. 17:25
 5/19 A kérdező kommentje:

Jézusom! Úgy képzelitek mintha valami felelőtlen mocskos idióta lennék....

Nem csak eddig éltük a fiatal életünket és nem volt fontos, hogy itthon főzök vagy eljárunk enni vagy éppen rendelünk.

Kedves első előbb gondolkozzál már mielőtt baromságokat írogatsz!

Azért kérdeztem mert eddig nem volt erre szükség, most, hogy már nem csak ketten leszünk szeretnék változtatni ezen.

És nem engem érint a kiadás csak, de félretenni nem akar mivel mindig van ha kell alapon gondolkozik....

2016. febr. 13. 17:29
 6/19 A kérdező kommentje:
Jah és már egyszer megpróbáltam a konyhaszekrénybe tartani a lisztet tésztát stb és állandóan elleptek a molyok... Dobhattam ki mindent.
2016. febr. 13. 17:32
 7/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, még mindig nem egyértelmű, hogy a gyerek szültése után a gyerekkel keletkező plusz költségeket ki állja?
2016. febr. 13. 17:33
 8/19 anonim ***** válasza:
Létezik ételmoly írtó. Drogériákban, hipermarketekben árulnak, csak be kell tenni a polcra az ételek közelébe. De általában levendulát is utálják, úgyhogy ha veszel levendula illóolajat, egy vattakorongra csepegtetsz időnként és azt teszed be, ugyanúgy beválhat.
2016. febr. 13. 17:34
 9/19 A kérdező kommentje:

Kb az egész lakás levendulából áll de vhova befészkelték magukat állandóan találok 1-2-t még így is hogy tele vagyok csapdákkal...Nem tudok mit kezdeni velük.

Nem a gyerek kiadásával van a probléma! Mindeketten veszünk neki dolgokat már most is hol én hol ő. Itt a félretett pénzről van szó, hogy nem akar...

2016. febr. 13. 17:36
 10/19 anonim válasza:
Ne csináld már,hogy egy két tasak tészta,meg 2 kg liszt,meg 1 kg cukor nem fér el a konyhában?Mire való a konyhaszekrény?!
2016. febr. 13. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!