Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan legyek háziasabb mert...

Hogyan legyek háziasabb mert jön a baba?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy is tegyem fel a kérdést...

Szóval eddig nem főztem általában, csak ritkán mindketten munkahelyen ettünk (párom rendelt, nálunk van konyha). Nagyjából mindig rend van nálunk nincs kosz és mocsok, de nem haltam bele ha épp nem raktam el a ruhákat vagy nem vasaltam el, stb...

Mindketten pörögtünk alig voltunk itthon. Lényegében nem vezettem háztartást soha. Járunk vásárolni, de javarészt a kosárban sosem rendes élelmiszer volt (max szendvicsnek való, stb) Sosem beszéltük ezt meg hogyan kéne. Külön kasszán vagyunk hol én fizetek hol a párom (tudom sokaknak ez furcsa), nekünk így megfelelő.

Hogyan tudnék ezen változtatni? Én jobban hajlanék erre, de párom nem igazán nőtt fel ehhez a pénzügyi részhez. Meg sosincs fix bevétel. Jobban mondva van egy fix és azon felül van plusz bevétel ami változó és az is változó mikor jön be ez a pénz.

Az én fizum jelenleg kiesett, így én jóval kevesebből gazdálkodok.

Szeretnék félretenni, ami bár nem sok mégis kivitelezhető lenne, de a párom szerint belehalunk 200 meg 5000ft-ba (ami nem igaz mert amúgy nem kell semmin spórolnunk) Csak hát a felfogása.....

hogyan kezdjek bele ebbe az egészbe? Sajnos nincs spejz és olyan hely ahol tarthatnék, mivel olyan lakásban élünk, így nem tudok előre sem bevásárolni. Nem tudok beraktározni lisztből,tésztából, stb.

Olyan nehéznek tűnik ez....

2016. febr. 13. 17:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A spájz sem véd a molyok ellen, oda is simán befészkelik magukat. Mindent légmentesen, jól záró edényekben kell tartani, és akkor nincs ilyen probléma.

Egy gyereknek szülsz. Ketten gyerek nélkül még el lehet lézengeni megtakarítás nélkül, de gyerekkel felelőtlenség. Ezt verd a fejébe!

2016. febr. 13. 17:40
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól leszel jó anya, hogy bármikor össze tudsz rittyenteni egy négyfogásos ebédet vagy nem. Nem lesz semmi baja a gyereknek, ha ezek után se főzöl, időszakonként én is, ha besokallok a mindennapi főzésbe, néhány hétig rendelem a kaját.

A pénz félretevése viszont tényleg fontos lenne. A legegyszerűbben úgy tehetitek meg, hogy egy külön számlára utaltok minden hónap elején x összeget, vagy minden hónapban leköttök ennyit. Csak a biztonság kedvéért, hogy legyen mihez nyúlni szükség esetén.

A spájz pedig nem véd meg a molyoktól. Én minden olyan ételbe, amibe belemehet, teszek egy babérlevelet. Volt hogy beköltöztek a molyok, de a babérleveles zacskókba nem mentek bele.

2016. febr. 13. 17:57
 13/19 anonim ***** válasza:
Erősen beszéljétek át, hogy a továbbiakban hogy alakítsátok a pénzügyeiteket, hogy mindkettőtöknek igazságos, és elfogadható legyen. Az nem jó, ha a baba körüli dolgokat csak te állod, pláne, hogy a jövedelmed csökken. Legalább a gyerek körüli dolgokat vegyétek felesbe. Valamint a terhesség, gyereknevelés által kiesett jövedelmed nyilván csökken, tehát a terheket mostmár nem biztos, hogy felesben kellene állni. De ezt még most tisztázzátok, mert nagyon sok konfliktus fog ebből lenni.
2016. febr. 13. 18:00
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

Ne aggódj :) Én totál be voltam parázva első gyerek előtt, hogy úristen mekkora tisztaság meg rend kell egy gyerekhez...stb. Szülés utáni első hetekben örülsz majd, ha élsz a fáradtságtól, eszedbe sem fog jutni, hogy szalad a ház (és remélem, olyan emberek vesznek körül, akik nem fognak ezért b***ogatni).

Minden ki fog alakulni, ahogy megszokod az éjszakázásokat, a babasírást..stb úgy leszel egyre kevésbé fáradt és egyre több dolgot fogsz tudni majd csinálni baba mellett. Fontos azonban az is, hogy néha valaki átvegye tőled a babát, és vagy egyedül járd a várost, vagy menj barátnőkkel találkozni, sportolni..stb amikor csak magadra szánsz időt, ez fontos a feltöltődéshez!

Az anyagiak meg..egyik héten ő vegyen pelust, másik héten te, de amúgy persze párodnak kellene majd többet vállalni az anyagiakból, hiszen kis csecsemő mellett nyilván nem fogsz tudni elmenni pénzt keresni. Ilyenkor anyuka otthon van a babával, neveli, apuka meg pénzt keres, aminek egy része a babára megy.

2016. febr. 13. 18:30
 15/19 anonim ***** válasza:
59%

pénzügyileg felelőtlen, gondolom ez kiderült már az évek alatt... egyed meg szépen

amúgy veszel egy szekrényt és ott tartod a lisztet/cukrot...

ha nincs erre hely, gyereked hova teszed?

2016. febr. 13. 18:49
 16/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó gondolom tudod hogy milyen a lakásunk elrendezése ugye? Nagyon osztod az észt.....Majd a gyerekszobába veszek egy szekrényt amibe beleteszem, a dolgokat...Úgy bírom amikor látatlanban ítélkeznek az emberek mikor halvány gőzük sincs semmiről.

Nem szégyenlem azt, hogy eddig nem vezettem háztartást kifejezetten. Mert más volt az életünk és most fog megváltozni, mikor gyerekünk lesz, de gondolom mindenki úgy van itt hogy mindent tud és csilli villi minden mindent megkap a gyereke, szórakozni jár és tökéletesen neveli a gyereket, jah és persze tökéletes az egész élete..Szánalom.,,

Nem szégyen, hogy megkérdezem ezeket. Bocs hogy nem, a konyhába fakanállal a kezemben születtem és mertem élni a gyerek előtt....

A normális válaszokat köszönöm!

Kedves első! 16/L ez most komoly? A leckédet írd, ne gyereknevelés témakörben oszd az észt....

2016. febr. 13. 19:00
 17/19 anonim ***** válasza:

"Mert más volt az életünk és most fog megváltozni, mikor gyerekünk lesz, de gondolom mindenki úgy van itt hogy mindent tud és csilli villi minden mindent megkap a gyereke, szórakozni jár és tökéletesen neveli a gyereket, jah és persze tökéletes az egész élete..Szánalom.,, "

Ezt kinek irtad?

2016. febr. 13. 20:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azzal nincs gond h nem vezettél eddig háztartást! Majd belejossz! En lezárható műanyag dobozban tárolok mindent a szekrényben. Ebbe nem másznak be a molyok. Próbáld ki! En problémának a pénzt látom! Mi most várjuk az első közös gyerekünket. Nekem már van egy fiam az előző házasságomból. Az en penzembol teszünk félre júliusig a gyerek szuleteseig 1,5milliot! DE!!! Ennek az az ára h az ő pénzéből élünk addig főleg. Kb80-20% aranyban. Mindkettőnk érdeke h felretegyunk pénzt mert bármi történhet! Ezért természetes h megoldjuk! Sztem beszéld meg ezt vele, mert ebből később is problémák lesznek. Apa lesz, az ő feladata is h felelőséget vallaljon! Kezdje el most es szépen szokjon hozza! Sok sikert a megbeszéléshez!
2016. febr. 13. 20:23
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

Ó, ugyan, nem akkor a a gond, mint amekkorának képzeled :-) Tisztaság legyen és kész. Széthagyott ruhák? Szerinted kinél nincs? A babát nem fogja zavarni :-)

A főzés majd akkor lesz érdekes, mikor hozzátáplálsz. Bár üvegeset is adhatsz, de amit anya kutyul csak finomabb :-) Ja meg neked is normálisan kellene enned, hogy legyen tejecske! A szendvicstől nem biztos, hogy lesz :-)

Azok a rohadt kis molyok meg...én is küzdöttem velük, de nekem egyszer csak eltűntek. Rakjál minden hova csapdát, ahogy eddig, a lisztet, rizst stb. pedig rakd lezárható műanyag dobozba. Abba ha megfeszül sem tud belemenni :-) előbb-utóbb csak éhen halnak így :-D

Boldog babavárást! :-)

2016. febr. 13. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!