Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Már agyamra megy...

Mit tegyek? Már agyamra megy a de az "elvankapatva agyerek" beszólás!

Figyelt kérdés
A kislányunk 4 hónapos múlt. Sokat van ölben de ha ha például eszek elvan a pihenőjében vigyorog rám csak a közelében legyek. Sőt van hogy eljátszik magának miközben én mondjuk vasalok. Néha igényli is hogy letegyem és ellegyen magának pár percig. Ehhez képest mást se hallok anyósoméktól csak hogy el van kapatva a gyerek és röhögnek hozzá. Főleg a férjem húga tudja mindennap megjegyezni. Nem is értem mert nem is látják csak hébe-hóba, mert messze laknak és bármilyen sztorit mesélünk telefonon vagy hallják hogy sír, mert most épp járkálni kell vele mindig ez a vége "el van kapatva hihi" Már marhára unom pláne hogy már 2 hós (!!!) korábab is ezt mondogatták. Olyan mintha folyton az orrom alá lenne dörgölve hogy rosszul csinálok valamit elkémyeztetem, pedig közel sincs ìgy! Tudom nem kellene vele foglalkoznom, de idegesít!

2016. jún. 2. 07:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg nekik te. Nem kell postásnak a férjed.

Legközelebb mond meg határozottan (nem kell bunkón), hogy ez a ti dolgotok, szerinted nincs elkényeztetve, téma lezárva.

Ha ez többedik alkalommal sem jön be, akkor jöhetnek a drasztikus megoldások.

2016. jún. 2. 09:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
A " hihi" nem utal esetleg arra, hogy viccelnek? Mivel nem igazán tudom elképzelni, hogy bárki komolyan gondolná, hogy egy 4 hónapos el lenne kapatva attól, hogy ölben van. Ha mégis komoly, egyszerűen annyt válaszolnék, hogy "igen, mi így kényeztetünk, hihi".
2016. jún. 2. 14:51
 13/19 A kérdező kommentje:

nem viccelnek ez inkább gúnyos hihi, hogy na jól megcsináltátok! Volt hogy telefonban hallotta sógornőm hogy "sírt" vagy inkább reklamált a gyerek, a férjem meg mondta hogy fel kell állni és járkálni vele. erre a válasz gúnyosan: jah tényleg nincs elkapatva. én hiába mondom hogy természetes hogy minden érdekli, uncsi neki ha ül vele az ember én inkább örülök hogy érdeklődik, de ez már elkapatás szerintük. nem gondolják komolyan egy 4 hónaposra?! már 2 hónapos korában ezt mondták rá!

más is írta már tényleg azt fogom mondani mi így szeretjük! elkapatva!

2016. jún. 2. 15:51
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
De miért kell rögtön támadni? Lehet hogy csak viccelnek. Meg ehet mondani normálisan is, hogy ez téged zavar. Ha utána sem változtatnak, akkor persze lehet durvábban is szólni.
2016. jún. 3. 08:51
 15/19 A kérdező kommentje:
Már próbáltam normálisan. Elmondtam amiket leírtam. Bólogattak. Aztán az első adandó alkalommal megint gúnyolódva mondták hogy "persze nincs elkapatva mi? Ááá dehogy" Mondjuk jobb is ha rájukhagyom hagy verjék a tamtamot, higgyék azt nekik van igazuk... :) nem érdemes ostobákkal vitatkozni, mert lesüllyedek a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal :D
2016. jún. 3. 12:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Csak az a baj, hogyha nem allitod le oket, akkor annal rosszabb lesz, tapasztalat :( mi kulfoldon lakunk, es anyosek magyarorszagon, mindig mikor vendegul lattuk oket bunkok voltak. Eloszor csak olyanokat mondtak, hogy "kicsi a nappali, kenyelmetlen az agy" stb stb, pedig megjegyzem, hogy a fiuk 20 eves volt, amikor kijott dolgozni kulfoldre, es mi egybol befogadtuk, nem kertunk tole semmit cserebe. Otthon 66ezerert dolgozott gyarban, sajnos a szakmajaban nem tudott elhelyezkedni, itt meg mar fonok egy etteremben, de ok mindent leszoltak. Igy kezdodott, aztan a kovetkezo latogatasnal mar ott tartottunk, hogy ki akarjak torni a macskam nyakat, meg elvinni a macskamat onnan stb, mert terhes voltam, es ugye egy hazi macska olyan irdalmatlan nagy veszelyt jelent egy babanak. Egyre rosszabb lesz, foleg neked, mert neked tobbszor el is kell oket viselni, mint nekem. A vegen odaig fajul majd a dolog valoszinuleg, hogy teljesen kiakasztanak, benned felgyulik minden, es egy hatalmas osszeveszes lesz.

Persze ez nem torvenyszeru, de sok esetben igy vegzodik, ugyhogy jobb az elejen lefekezni oket. De azert szurkolok, hogy ne igy legyen! :)

2016. jún. 3. 12:13
 17/19 A kérdező kommentje:
Hát ha őszinte akarok lenni összeveszés már volt... igazából az unoka jövetele békített ki...
2016. jún. 3. 14:15
 18/19 anonim ***** válasza:
Hat akkor meg nem ertem, hogy miert akarjak direkt elrontani megint a kapcsolatot... Tudjak, hogy zavar teged, de csak azert is mondjak. Nekem ugy tunik, hogy nem akarnak joban lenni veled..
2016. jún. 3. 16:04
 19/19 A kérdező kommentje:
Hát majd kiderül... az már sokat nyom a latba hogy már szültem egy unokát :P Mindenesetre azért jó volt feltenni a kérdést hogy készüljek a hozzátáplálásos konfliktusokra :P Talán jobb lenne már most elkezdeni adagolni hogy másképp mennek már a dolgok mint 30 éve. A baj az hogy anyósomnak a tej akkor is fekete ha kiöntöd és látja hogy fehér...
2016. jún. 3. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!