Akik nem nemzetközi nevet adtak, azok nem bánták meg?
Egyelőre csak olyan nevek tetszenek, amiknek nincs vagy nagyon más a külföldi verziójuk.
Viszont manapság már nagyon gyakori a külföldre való kiköltözés, munka stb.
Nem szeretnék kiszúrni a gyerekkel, hogy kimondhatatlan nevet kap, amit mondjuk el kell hagynia emiatt.
Ti mit gondoltok erről? Válasszak inkább olyat, ami kevésbé tetszik de nemzetközi? :/
Az én nevem Ágnes, ezt a világ szinte minden részén könnyen megértik és ismerik - vagy legalább van helyi verziója, amivel azonosítani tudják.
Viszont több külfölditől hallottam, hogy ők pár tucat (egymást nem ismerő) magyarral való találkozás után azt a következtetést vonták le, hogy a férfiak döntő többségét nálunk vagy Zoltánnak vagy Gábornak hívják :)
érdekes :D
Fiú név már megvan, az külföldi verzióban is nagyon tetszik kivételesen.
Csak a lány nevekkel vagyok bajban, hogy vagy nincs külföldi alakja vagy nagyon más és nem tetszik. Talán még a Noémi ami tetszik.
Ez a legutolsó, ami eszembe jutna a gyermek névválasztásakor, kedves kérdező, hogy ha ESETLEG a gyerekem valaha külföldre megy, a szegény külföldiek nem tudják majd kimondani a nevét :D
Ugye nem gondoltad komolyan?
"Kedves" utolsó. Nem. Nem így gondoltam. Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor értenéd, hogy pont nem a szegény külföldiek miatt kérdezem. Hanem mert a saját gyerekemmel nem szeretnék kiszúrni azzal, hogy 18 évig él egy néven, aztán ha kiköltözik külföldre esetleg (ami egyre gyakoribb a mai világban és nem csak azért, mert Magyarország szr hely lenne), akkor ne kelljen már nevet váltania szerencsétlennek. Vagy még akár mi is kiköltözhetünk életünk során, nem tudni mit hoz a jövő...
Nekem nemzetközi nevem van, a világ nagy részén megértik és ki tudják mondani. Engem zavarna pl., ha teljesen új néven kéne léteznem hirtelen.
De nyilván magyarok vagyunk és az ízlésünk sem feltétlen esik egybe a nemzetközi nevekkel.
Ezért voltam kíváncsi, hogy mások hogy mérlegelik ezt a kérdést. De a válaszok között így is sok rosszindulatú megjegyzés van. Ez elég elszomorító.
Egyébként nem Dzsesszikára meg Dzsasztinra gondoltam nemzetközi alatt, ha esetleg emiatt születnének a bunkó stílusú válaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!