Hogy is van ez? Néhány lány (fiatalok föleg) szinte túlságosan is vékonyan tolják a babakocsiban a pár hónapos babát más lányok/nők pedig azért siránkoznak, hogy nem tudnak fogyni gyerek után meg olyan kicsit elhanyagoltak.
Elsök általában jobb anyagi körülményekkel rendelkeznek. Márkás ruhák 1-300000 értekü babakocsit vesznek ki a milliós kisautójukból, bár vannak pont mélyszegény 17 évesen szült nádszál anyukák is. Melyik egészséges normális minden szempontból?
Ezért tudom megköveztek.
30/f
8-as. Én is próbáltam tornázni és kevésbé hízlaló ételt enni. Nekem apadt a tejem! Ez is egyénfüggő tudod, hogy reagál a szervezet a súlycsökkenésre...
Szóval csak óvatosan buzdíts szoptató anyákat ilyesmire. Attól még h neked volt tejed, másnak simán elapadhat!
Óvatosan meg lehet próbálni, de ha apadni kezd a tej, egyértelmű hogy mi a fontosabb!!!!!
Szoptatással csak úgy jöttek rám a kilók. Mikor pedig egy picit megpróbáltam visszavenni, rögtön a mennyiség bánta, pedig a logika arra engedett volna következtetni, hogy túl sokat eszek, ha a tej mellett hízásra is elég a bevitt kcal. Nem. A testem úgy gondolta, hogy előbb hízlal, aztán "tejel", s mivel addig is csak épphogy elég volt a mennyiség... Egyértelmű volt hogy mit választok.
Barátnőm viszont pizzát pizzával evett, volt teje 2 gyereknek is, és csak úgy olvadtak le róla a kilók.
Egyébként mindketten vékonyak voltunk terhesség előtt. Sose volt súlyproblémám, mégis a szoptatás befejeztével is nehezen megy le rólam.
Az alkat genetika, míg az elhagyagoltság igényesség kérdése.
Nekem a szülés után is volt mindig igényem a hajmosásra, de csak összefogtam hónapokig. Sosem jártam 'összebüfizett' ruhákban sem, pedig én aztán tényleg rottyon voltam az első 3 hónapban. Testileg és lelkileg is. Viszont a hasizmom szétnyílva maradt, így hónapokig kb 5 hónapos terhesnek néztem ki, pedig kg-ra kevesebb voltam mint teherbeeséskor...rosszul is éreztem magamat, mert mindenki megszólt miatta. Pedig én tök természetesenek találtam, nem zavart, csak akkor amikor hónapok múlva is azt kérdezgették, hogy miért akkora, vagy nyugtatgattak, hogy majd visszahúzódik.
Na mindegy.
A húszas éveim közepén járó kisgyermekes anyuka vagyok, és csak annyit szeretnék, ha végre nem a nyamvadt külsőnkkel foglalkoznának az emberek, és nem ízélkeznének. Sőt, ha nem a másikkal foglalkoznának, mert minden téren megy a belepo.f.á.z.á.s, az ítélkezés.
Na, így a végére sikerült felhúznom magamat. ;)
47 kiló vagyok 10,5 hónapos gyerekkel. Nem vagyok szegény, meg milliomos se, teljesen átlagos színvonalon élünk. A mai napig szoptatok, bár most már csak reggel és este, de a lányom 6 hós koráig kizárólag szopott, sosem kapott tápszert. 28 éves vagyok, 27 évesen szültem. Szerencsés alkat vagyok, sok múlott a genetikán. De tornáztam is. Lehet szoptatás alatt, csak nem úgy, mint egy állat, kifulladásig, és nem ugráló mozgással járó gyakorlatokat (futni tehát pl. nagyon nem ajánlott). Heti 1x járok tornázni, és úgy 3-4x hulahoppozok itthon 2x10 percet, plusz 4x1 perc plank. Ezek a tejtermelést nemigen befolyásolják. A kaját nem vettem vissza mondjuk, mert az tényleg nagyon kell a tejhez. Ha azt vettem volna észre, hogy kevesebb a tejem a torna miatt, abbahagytam volna, de ez nem kimerítő mozgás, nem volt rá hatással egyáltalán.
Mindemellett szerintem pár hónappal szülés után a genetika a meghatározó. Aki szerencsés, arról maguktól lemennek a kilók, visszahúzódik a hasuk, és mintha mi sem történt volna. Akik meg nem szerencsések, azokon ottmarad a felesleg, kinyúlik, szétreped a bőrük. Tény, hogy olyanok is vannak, akik tehetnének magukért, de nem tesznek. Az meg szimpla igénytelenség, és tök független attól, hogy gazdag vagy szegény az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!