Kisgyermekes anyukák, miért csináltok ilyeneket? (TISZTELET A KIVÉTELEKNEK)
1.) Rengeteg ismerősöm van, akiknek gyerekük született, és kb. naponta tesznek ki képeket a kisbabáról, kisgyerekről. Mire jó ez?? Főleg, mikor odaírjátok hogy milyen büszkék vagytok rá, amikor ott ül az asztalnál lefotózva stb... szóval ilyen teljesen értelmetlen és idegesítő posztokat raktok ki NAPONTA. Szerintetek még is ki a francot érdekel a ti babátok? Mint ha más nem is lenne képes gyerekszülése, komolyan.... Ha, ritkán raknak ki néhány képet, azzal semmi bajom.
2.) A kisgyerekes anyáknál megfigyeltem, hogy nagyon sokszor (TISZTELET A KIVÉTELNEK)annyira elhanyagolja magát az anya, hogy nála még egy szemetes zacskó is vonzóbban néz ki. Értem ez alatt a lenőtt zsíros hajú, jól elhízott, igénytelen, gyermek sapkát és igénytelen melegítőt viselő anyukákat. Természetesen látok ellenpéldákat is, de nem értem, hogy miért kell elhanyagolnia magát valakinek ha gyereke lesz. Ha meg ezt szóvá teszik neki, akkor persze jön a bölcsesség, hogy "de hát neked még nincs is gyereked, ugyhogy ne pofázz, mert fogalmad sincs milyen nehéz anyának lenni" blablabla.
Nekem fél éves a kisfiam, és eddig 3 db kép van róla a profilomon. Borzasztó büszke vagyok rá, és minden pillanatát szétkürtölném az egész világnak, DE. Szerintem nem egészséges dolog, hogy egy ember egész élete dokumentálva, örökké letörölhetetlenül fent legyen bárki számára elérhetően. Én sem szeretném ha a kis kori képeimet nézegetné pl a főnököm. Így inkább megkímélem ettől a fiamat is. :)
Az igénytelenség téma pedig.... Szerintem a gyerektől is függ, hogy mennyi ideje van egy anyukának magára. Nekem szerencsém van, jól alvó és kicsit sem sírós, így kipihent lehetek, és tudok magammal is foglalkozni. Egy fáradt anyuka, aki mondjuk egész éjjel virrasztott a babájával, gondolom inkább kihasználja a napközbeni szabad időt alvás pótlásra, pihenésre. És mellette ott van még a házi munka is. Fontosabb egy türelmes, jó idegállapotban lévő anyuka egy lenőtt hajnál ilyenkor. :)
1. Hálistennek normális ismerőseim vannak, kb csak 2 ilyen gáz baba témában fb-on.
2. Legutóbbi: bokaharisnya flip-flop papuccsal, mell alatt érő kötött, testszínű pulcsi, leggings - mindez jól megtöltve.. Tök jó, hogy elfogadja magát úgy ahogy van, de ez mégsem kéne, hogy azt jelentse, hogy bármiben jó lesz kimenni az utcára. :)
Én ilyen extrán lestrapált anyukákat nem látok.
Most szültem a 2. babát,1 képet tettem fel mert kérték a poszthoz. Azóta pont ezért nem teszek mert én is utálom az EZERképesanyukákat!
1. Én sem szeretem ezt, ezért NEM NÉZEGETEM. Ahogy mást sem nézek meg, ami nem érdekel. Ezt te is megteheted, nem atomfizika.
2. Nem gyerekesek között is van koszos, büdös, lenőtt hajú, kövér. Tisztelet a kivételnek ugyebár, nem igaz? ;)
Olyan is van, aki azt hiszi, jobban tudja a tutit. Főleg azok között, akinek nincs gyereke. Ja igen, tisztelet a kivételnek. Ezt a butaságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!