Detti nev letezik a magyar katolikus naptarba es anyakonyvezheto? Bernadett kizarva! Nevnapok?
Egyébként én mint jó pár évtizede gyakorló Bernadett, azt javaslom, ne anyakönyvezd Dettinek. Minden ismerősöm Dettinek hív, szeretem is a Dettit tényleg, nincs ezzel baj, de sokkal jobb, hogy a személyimben Bernadett áll. Egy Bernadett mindig lehet Detti, fordítva meg nem. Bizonyos helyzetekben meg jól jön egy normális, komoly név, amit bárhol a világon használhatsz, mindenhol ismernek. Szerencsére a Bernadettnél a franciák, a németek és az angolok sem kérdezik meg háromszor, hogy hogy is hívnak? Elsőre megvan.
A Detti egy színésznőnek, énekesnőnek elmegy, de egy komolyabb szakmában már nem annyira jó. A Bernadettnek van komolysága, ereje, eleganciája. Egészen más egy hivatalban, bankban, rendőrnek így bemutatkozni, mint Dettiként. Annak ellenére is ez a véleményem, hogy odahaza vagy a munkahelyemen senki sem nevez Bernadettnek, csak Dettinek.
Egyébként azért kaptam a nevemet, mert a nagymamám ragaszkodott hozzá, hogy mindenképpen egy katolikus szentről nevezzenek el :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!