Zsombor Marcell, Orsolya Zita, Olívia Barbara, Liliána Bernadett, Boróka Zsófia. Mi a véleményetek ezekről a nevekről?
Olívia
a kislányom neve, ezért kicsit elfogult vagyok :)
1-es vagyok. Úgy értetted hogy kettőt adsz neki vagy félreértettem? (csak a vesszők miatt úgy tűnt)
Egyébként Zsófia szép név, mienk ha kislány kett volna Zsófia lett volna.
Orsolya Zita - jól hangzik együtt.
Zsombor Marcell - teljesen eltérő eredetű és hangzású nevek, én itt inkább csak a Marcellt adnám.
Olívia Barbara és Liliána Bernadett - mindkét párosítás túl "sok". Az egyik névnek rövidebbnek kellene lennie szerintem.
Boróka Zsófia - nem hangzik jól, nagyon egyformák a magánhangzók és van benne valami "borongós" érzés. Én itt a Zsófiát adnám csak.
Nem tudom, hogy ezeket a névpárokat csak így akarjátok-e adni, de azért leírom a véleményem.
Egyszerűség kedvéért a Szalai vezetéknevet vettem próbának.
(Szalai) Zsombor Marcell: Zsombor nem igazán tetszik (de ez lényegtelen) a név teljesen rendben van.
(Szalai) Orsolya Zita: Orsolya nem igazán tetszik, de még ez a név is nagyjából oké.
(Szalai) Olívia Barbara: Itt mindkét név tetszik, de valahogy túl sok a Barbara az Olívia után. Inkább valami rövidebbet tennék helyette.
(Szalai) Liliána Bernadett: Itt is nagyon szép nevek vannak, de megint nagyon sok a Bernadett a Liliána mögött. Valami rövidebb név illene ide is.
(Szalai) Boróka Zsófia: A Borókát én nem adnám, ha mégis, akkor azt tenném második helyre. Egyébként se tetszik a párosítás.
Összességében az Olívia Barbara és a Liliána Bernadett a legjobb, a másik kettőt nem választanám.
Egyéb javaslatok:
Ezek szép hosszú és jól becézhető nevek, ha nem ragaszkodtok kettőhöz, akkor lehetne esetleg csak egy neve a kislánynak.
Ha mégis ragaszkodtok a két névhez, akkor egy hosszabb mellé, valami rövidebbet ajánlanék.
pl.:
Olívia Lilla
Barbara Lili
Liliána Róza
Bernadett Lara
Zsombor Marcell: nem tetszik a Zsombor név, ettől eltekintve jól hangzik így együtt.
Orsolya Zita: ezzel sincsen semmi baj.
Olívia Barbara: Nekem ez tetszik legjobban a felsoroltak közül. :)
Liliána Bernadett: Túl hosszú.
Boróka Zsófia: Nem rossz, de felnőttnek nem tudom elképzelni.
Én nem vagyok két név párti, de gondolom párban gondoltátok a neveket így nézem őket én is.
Zsombor Marcell: Zsombor név nekem nagyon tetszik, de számomra a Marcell picit lányos. A Zsombor miatt választanám.
Orsolya Zita: Zita a kedvenc nevem, de az Orsolya is a kedvencek között van. Simán választanám.
Olívia Barbara és Liliána Bernadett: Igaziból egyik név sem tetszik, inkább átlagosak számomra. Azaz az Olívia rövid i-vel tetszik, de adni nem adnám.
Boróka Zsófia: Mindkét név tetszik, de nem választanám, azaz a Zsófiát még talán igen.
Ha eltekintek a névpárokról, akkor nekem a Zsombor, Zita, Orsolya és esetleg a Zsófia név jöhetne szóba.
Zsombor számomra férfias, menő, humoros, kicsit flegmának tűnő, de mindenképp pozitív ember jut az eszembe.
Orsolya: Kis szépségre asszociálok.
Zita: Eleven érdeklődő
Zsófia: Kedvesség és elegancia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!