Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apa dolgozik, anya gyereket...

Apa dolgozik, anya gyereket nevel, alig futunk össze, mi lesz így velünk?

Figyelt kérdés
Kezdek érzelmileg közömbös lenni! Már annyiszor mondtam neki, hogy törődjünk egymással is, mert rossz vége lesz. Már nem mondom.
2010. ápr. 10. 08:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
92%

Mi is úgy csináltuk, ahogy az utolsó válaszoló, egy este nincs tévé, nincs számítógép, és hazahozott munka, csak mi ketten vagyunk. Tervezgetünk, kibeszéljük a fiunkat, egyszerűen csak egymásra figyelünk. Még ha hullák vagyunk mindketten, akkor is szakítunk erre időt. Igazság szerint a te életed változott meg gyökeresen, tehát neked kell a kapcsolatot a megváltozott helyzethez alakítani, bármennyire igazságtalannak tűnik is ez:) Nem akarom mentegetni a férjed, vagy ilyesmi, félre ne érts, de ő téged hiányol, hiszen az ő élete ne alakult át 100%-ban, továbbra is dolgozni jár, ugyanazok az ingerek érik, és pluszban van egy csodálatos gyereke, de a felesége nincs sehol. Kevés pasi tudja ezt jól kezelni, így ismét rád, a nőre hárul minden. Nem mondogatni kell, hanem tenni, nem érte, hanem magadért, illetve kettőtökért. Ne kérd, hogy tegyetek a kapcsolatért, mert a pasik nagy része nem igazán tudja ez mit jelent, azt hiszik, ha hozzák a pénzt, és értünk dolgoznak, azzal meg is tettek mindent. Egyszerűen nevezz ki egy napot, amikor a gyerekfektetés után csak rólatok szól az este. Hidd el, ez is elég lesz, és visszataláltok egymáshoz. A fáradtságot meg le kell gyűrni, a fiam napok óta óránként ébred éjjel a foga miatt, alig lézengek a fáradtságtól, de ki nem hagynám a mai "mi napunkat"!

Kitartás, és hajrá, menni fog az!

2010. ápr. 13. 07:08
 22/25 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk az elején volt így (2 hónap)aztán egy nap mondtam hogy elég, megbeszéltem anyósommal, hogy vigyáz az unokára, a férjemmel meg közöltem, hogy úgy készüljön, hogy szombaton mienk a világ:-) Anyukából bombanővé vedlettem:-) elmentünk moziba, ebédelni, aztán jött minden más;-) A férjem röpdösött,és megbeszéltük, hogy minden hónapban tartunk egy Mi napot:-) A babánk 7 hónapos, most már "nem passzolom le", jön velünk:-) Amikor elalszik(8) utána mienk a világ:-) Összebújunk és beszélgetünk, vagy tévézünk, vagy csak élvezzük, hogy csend van és nyugalom:-)Mi így oldottuk meg ezt a problémát:-)Hiszen szeretjük egymást, és így vagyunk egy család. Nem szabad hagyni, hogy a mindennapok egyhangúsága felőrőljön:-)
2010. ápr. 13. 08:14
 23/25 anonim ***** válasza:
91%

Sziasztok sorstársak!

Nálunk is apa dolgozik éjjel-nappal, ha van egy kis szabadidő, azt okosan beosztjuk, ilyenkor kiszabadulok én is a lakásból és irány a fodrász, kozmetikus, stb.

Előre kitűzni egy napot nálunk nem lehet, mert olyankor valahogy a gyerek megérzi, hogy "más dolgunk lenne" és negyed óránként felsír. (7hónapos)

A spontán ölelgetések, puszilgatások viszont már nagyon sok nehéz napon átsegítettek, és ehhez elég volt 5 mp. is :) A beszélgetéseket mi akkor ejtjük meg, mikor hazaér a férjem. Vacsi közben, vagy utána elmeséli a napját, én is a miénket. Ha tudunk, együtt megyünk a gyerkőccel sétálni, kézen fogva, mint régen :) a padon átölelve összebújva ülünk, és nézzük a kisfiunkat, akkor rájövünk, és megállapítjuk, hogy megéri minden fáradság, ez újra erőt ad, ahhoz, hogy a következő héten kibírjuk, hogy alig fél órát találkozunk.

Egy nagyon okos barátnőm tanácsolta: a gyerek jön, boldoggá tesz és 18 év múlva kirepül. Addigra a házasok többsége elfelejti,hogy mit is kéne egymással csinálniuk. Tehát szeresd a gyereked, és ne felejtsd el szeretni a házastársad sem, mert ő lesz veled életed végéig, míg a gyerek csak "átutazó"....

Szerintem nagyon találó gondolat...

k.

2010. ápr. 13. 08:16
 24/25 anonim ***** válasza:
77%
Hogy Veletek mi lesz,azt nem tudom,de nálunk minden oké.Van 2 gyerek(18 éves,és 2 éves),a férjem egész nap dolgozik(vállalkozó),én a félig saját cégemet intézem(a kicsit magammal cipelve),és mindig jut egymásra időnk.Mivel holnap korán kell kelnie,"el zavartam"aludni,pedig ült volna még a notebookja előtt...Nálunk a szex is működik,és bizony tervezünk még egy babát(38 évesek vagyunk).Náluk bulik is szoktak lenni,és a barátainkhoz is megyünk bulizni(a kicsik egyidősek),amik itt,illetve ott alvósak(a nagyfiúra a koránál fogva nincs gond,ő már a saját dolgait intézi)szval nálunk zajlik az élet.Ne szűnjetek meg nő és férfi lenni,azért,mert gyereketek született.Sokszor ez a gond.
2010. ápr. 14. 00:27
 25/25 anonim ***** válasza:
73%

Kedves utolsó, azért egy felnőtt gyermek, és egy 2 éves gyermek más, mint egy 5-7 hónapos, aki napjában 200-szor nyafog, sír, van valami baja, te csak találgatod, mi lehet a baja.

Én egy korábbi válaszoló vagyok, nekem azért "rossz" ebből a szempontból a helyzetem, mert ismét babát várunk, és nem is kívánom a testiséget, van egy másfél éves fiunk, vele kb 9-10 hónap után lett régi viszonyunk a férjemmel. Kell egy kis idő, de ez a normális.

Nehéz, de kibírható.

2010. ápr. 14. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!