Lehetséges-e, hogy apa igényli a Gyest, dolgozik, a gyereket beadja bölcsibe 2 évesen, és anya munkanélküli segélyt kap?
Lehetséges-e ez az opció?
Már ahogy leírtam nem találok benne kivetnivalót, hogy miért ne lehetne.
Viszont ha apa nem dolgozik, akkor is megigényelheti ő a Gyest, mert anyának jobb a munkanélkülije(mert GYES és munkanélkülit 1x-re nem lehet igényelni)csak annyi változik a szituban, hogy a gyereket nem adhatjuk be a bölcsibe.
Igazából mindezekre rá tud vki cáfolni?
Jól értem a dolgokat?
Nem lehet, mert ha anya otthon van akkor neki kell igényelni a GYES-t. Bele fognak abba kötni, hogy ha apa tud dolgozni, anya meg nem talál munkát akkor ő legyen gyes-en, így nem munkanélküli. Ez az államnak jó, mert nehogy már valemyik családnak pár ezer ft-al jobb legyen. Sajnos ez a magyar állam....
Más: Ha te munkanélküli vagy akkor miért nem keresel munkát és a mellé Te is megkapnád a GYES-t. 1éves kora után pedig beadhatjátok bölcsibe.
Ebbe nem tudnak belekötni. A te variációdba pedig igen. Tudom, mert mi is így akartuk annyi különbséggel, hogy nem adtuk volna bölcsibe hanem én maradok itthon.
Nyílván erre való a munkanélküli időszak, hogy az ember munkát keressen. Egyelőre van munka, de mi a garancia rá, hogy lesz is. Ebben a mai világban teljesen felkészült akarok lenni, hogy mit tehetek legrosszabb esetben, mert a lakáshitelt még fizetni kell vmiből jó pár évig.
Köszönöm a válaszodat.
Az lesz a legjobb, ha személyesen is utána érdeklődök a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!