Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szólnátok a nagyinak, ha...

Szólnátok a nagyinak, ha veszélyes játékokat ad ajándékba a gyereknek?

Figyelt kérdés
Sajnos ki kell dobnom. Annyira fulladásveszélyes ócska, néhány száz forintos bóvlikat vásárol, hogy nem tehetek mást, mint kuka. Nem vagyok igényes, aki félreértené. Egyszerűen ezek a játékok nem CE-sek és minősíthetetlenek minőségre, de nem is a CE a lényeg, hanem tényleg ócska, bóvilk és veszélyesek. Gondolkodtam, hogy szóljak-e neki, hogy inkább másra költsön, vagy maradjon ez így és mindig a kukában landoljon az ajándék. Nem akarom megbántani a mamát. Talán tényleg az a legjobb, ha hallgatok. Vagy valaki szólna neki?
2016. máj. 20. 15:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a férjem anyja ilyen. Mindig hordta még vagy 3-4 éve a kinder tojást, amiből persze csak a csokit adtam oda a gyerekeknek. A játék amit tartalmaz, fulladásveszélyes. Egyfolytában a silány, satnya, kommersz játékokat hozta. Amik persze vagy a kukában landoltak, vagy odaadtam olyan isminek, akinek már eléf nagy hozzá a gyereke.

És én igen, többször is, utoljára már erőszakosan rászóltam az anyósomra, hogy ebből elég. Azóta szerencsére megjavult.

2016. máj. 20. 16:23
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
Én simán szólnék. Egyébként nálunk a mamák nem nagyon szoktak maguktól vásárolni, hanem én megmondom hogy mit szeretnénk. Vagy felsorolok több lehetőséget, és válasszák ki hogy mit szeretnének azok közül venni pl. szülinap vagy karácsony előtt. Ha nem akarsz a minőségre hivatkozni, akkor mondd meg neki hogy rengeteg játékotok van, nem fértek már el tőle, ne vegyen több játékot hanem hozzon valami édességet vagy gyümölcsöt (ha ehet már édességet, a mamák úgyis szeretnek édességet vásárolni és még mindig jobb mint a használhatatlan játékok).
2016. máj. 20. 16:45
 13/15 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó vagyok, engem ezzel a ruhavásárlással lehet kiidegelni inkább, anyósom például rendszeresen vásárol több mérettel nagyobb ruhákat. Pl. 4 éves lányomnak 8-9 évesnek való bugyit (egyáltalán minek vett bugyit, mikor pont előtte mondtam neki hogy rengeteg bugyija van a lányomnak). Ezzel egyrészt az a gond, hogy nem tudom már hova tenni a pici lakásunkba a rengeteg ruhát, nemhogy még több mérettel nagyobbakat, másrészt ha meglátja a kislányom és tetszik neki, akkor magyarázhatom meg hogy hát nem veheted fel mert még nagy neked.
2016. máj. 20. 16:47
 14/15 anonim ***** válasza:

A nagyobb ruha még hagyján, mi legutóbb kaptunk 62-es kispólókat, de dögivel és úgy hogy már mondtam, hogy 1) pólót nem adok a gyerekre, mert felcsúszik, 2) direkt megkérdezte, hogy mekkora méretet hord (80-ast!).

Silány játékok, foltos turis ruha a darabárasból összesen olyan értékben, hogy fáj a szívem, mert újat és jót is vehetne belőle.

Egyébként azt is hiába hajtom, hogy nem kell semmi, csak költi a pénzét, de úgy hogy nincs köszönet benne.

Egyébként nem szenilis, nem hülye és nem is szegény.. néha már azr hiszem, hogy direkt csinálja, de mégsem.

2016. máj. 20. 18:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Fuhh, a ruhákkal nálunk a nagymamám nincs képben... 10,5 hónapos lányom 74-es méretet hord. 86, 92, és még ezeknél is nagyobb ruhákat vesz, de már az újszülött babának is bevásárolt 68-74-es cuccokat. Az egy dolog, hogy most nem tudja, mekkora is valójában, nem jó a szemmértéke, de a 74-es ruhák hatalmasak egy újszülöttnek (ráadásul 44 centivel született a lánykám!). Annyiszor mondtam neki, hogy ha venni szeretne valamit, kérdezze meg, mekkora a mérete. Egyszer megkérdezte, majd bevásárolt 2 számmal nagyobbakat. Azóta megint nem kérdez, de legalább folyton csesztet, hogy miért nincsenek rajta a ruhák. Mikor mondom, hogy mert még nagyon nagyok, jön az, hogy ott fogja kinőni a szekrényben. Reménytelen. Játékot hála istennek nem vesz.
2016. máj. 20. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!