Mit tennétek a helyemben? Szólnátok a munkahelyen?
Figyelt kérdés
Kiderült, hogy nagy valószínűséggel terhes vagyok. Gyakori görcsök, egyéb problémák miatt orvosi utasításra a következő 2 hétre (egyelőre) táppénzre kell vonulnom. 5 hetes vagyok, ha minden igaz, szívhang még nincs, UH- n "erősen terhességre gyanús" állapotokat látott a doki, illetve a manuális vizsgálat szerint is erre gondol. 9-es kóddal táppénzre vettek. Úgy gondolom az lenne az egyenes részemről, ha szólnék a már most. De olyan korainak gondolom. :( Mit tennétek a helyemben?
Ha beviszed a táppénzes papírt látni fogják, hogy miét vagy táppénzen.
A másik, hogy sima táppénz alatt elküldhetnek, de 9-es kód alatt, ami a veszélyeztetett terhesség nem.
Én a felettesemnek vagy a főnökömnek jelezném és kérném a lojalitását, hogy egyenlőre nem említse senkinek sem, mert még nem biztos 100%ban.
2016. ápr. 8. 13:25
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egyébként a lojalitástól tartok... Tudom, hogy szinte 100%, hogy 2 nap alatt végigsöpör az irodán. :(
2016. ápr. 8. 13:32
3/13 anonim válasza:
Én is szólnék.
2016. ápr. 8. 13:33
4/13 anonim válasza:
Én is szólnék!
Nálunk is ilyen a főnök... a legtitkosabb dolgokat is mindenki megtudja. Ez van...
2016. ápr. 8. 13:36
5/13 anonim válasza:
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de 5 hetesen normális, hog gorcsolsz. Én teljesennugy ereztem meg fog jonni annyira gorcsoltem plusz derekam fajt. Nem jott meg, helyette pozitiv tesztem lett. Szeri
2016. ápr. 8. 13:41
6/13 anonim válasza:
Elnezest elkuldte elobb.
Szoval szerintem ez nem ok a tappenzre, ha nem verzel barnazol egyebek, kiveve, ha fizikai munkat vegzel.
2016. ápr. 8. 13:42
7/13 anonim válasza:
Én még nem szólnék még minden olyan bizonytalan.
És lehet nem így van, sosem voltam még táppénzen, de ha jól tudom, a táppénzes papírt csak a táppénz végén kell bevinni, tehát most még nem tudnák, hogy 9-es kóddal vagy kiírva.
2016. ápr. 8. 13:53
8/13 anonim válasza:
Én megvártam, hogy legyen szívhang, hisz addig nem is vehetnének veszélyeztetett táppénzre, hisz még nem biztos a terhesség vagyis hogy élő. Én 7 hetesen voltam dokinál és akkor már volt szívhang, és mivel volt már egy vetélésem, és nagyon fájt a hasam görnyedve közlekedtem nem tudtam elvégezni a munkám, gyerekekkel foglalkoztam, így rögtön az élő terhesség megállapítása után mentem a főnökhöz. Azóta itthon vagyok és már 2x volt vérzésem így is hogy kb. csak fekszem, úgyhogy jól döntöttem, hogy eljöttem. 18 hkm
2016. ápr. 8. 13:53
9/13 anonim válasza:
Én csak simán beteget jelentenék. Az sem világos, hogyan vehettek 9-es kóddal táppénzre, amikor csak terhesség gyanúja áll fenn.
Én is jártam így, egy éves volt a lányom, amikor petezsákot láttak UH-n, hiába állítottam, hogy negatív a HCG teszt. Aztán egy hét múlva kiderült, nem lesz baba.
Nagyon kellemetlen lett volna utána magyarázkodni, ha bárhol is bejelentettem volna, hogy terhes vagyok.
2016. ápr. 8. 14:07
10/13 anonim válasza:
9-es vagyok, kicsit katyvasz lett, szóval egy éves lányomat szoptattam még, amikor orvoshoz mentem görcsökkel, és felmerült a terhesség gyanúja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!