Mennyibe kerül minden baba cuccot újonnan megvenni?
Nem vagyok terhes, csak érdekel a téma :)
Szóval első babára mennyi az a minimum, amit elköltöttetek? Úgy, hogy mindent saját magatok vettetek, teljesen újat és nem is valami olcsó, rossz minőségű termékeket.
Előre is köszönöm a válaszokat!

A légzésfigyelő a bölcsőhalált hivatott megelőzni.
Bölcsőhalálnak hívják, mikor a csecsemő mindenféle előjel és különösebb ok nélkül meghal. Egyesek szerint az idegrendszer fejletlensége az oka, hogy a baba légzése álmában leáll.
A légzésfigyelő azt érzékeli, hogy abba vesz-e levegőt. Ha x másodperc kimarad, akkor hangjelzéssel és/vagy rezgéssel jelez. Sok esetben ennyi is elég, hogy a csecsemő felébredjen és vegyen levegőt, de ha ez nem történne meg, a szőlő megkezdheti az újraélesztést. Ezért is fontos, hogy a szülő tisztában legyen a csecsemő újraélesztésének módszerével.
Légzésfigyelőből alapvetően kétféle széles körben ismert típus létezik. Az egyiknek az érzékelő lapját a kisbaba ágyába kell tenni, a másikat a pelenkájára csiptetni. A legalapabb darab 20 000 forint de persze lehet drágábban, többféle funkciót ellátót műszereket is venni. De lehet bérelni is, ha valaki nem akar venni. Bölcsőhalál 1 éves korig szokott előfordulni.

Hét ez azért durva, ilyenről még soha nem is hallottam. Bele sem merek gondolni mit érezhetnek a szülők, amikor a makk egészséges gyermekük, csak úgy, semmi jel nélkül az éjjel meghal. :S
Ezt megjegyzem arra az időre, amikor majd lesz gyerekem. De gondolom ilyet az orvosnak kötelessége elmondania...? Mert ha mondjuk nekem lenne most gyerekem, egyáltalán fogalmam se lenne erről. Bár biztos a sok könyvből kiolvastam volna azért... no de mégis.

Babaobol 40 000
Travel systemes babakocsi, autosules, mozes: 180 000
Kisruhak ujonnan: 25 000
Alig használtan a Hádából: 40 000
Mellszivo: 36 000
Ket ikeas komod: 20 000
Hordozokendok, babahordozok osszesen 45 000, de ebbol 3 hasznalt, 1 uj, az uj 12 000
Ikeas babakad 3000
Osszesen 389 000, de meg volt tobb dolog, azokat hasznaltan vettuk.

csak te döntesz ebben a témában. mi 8000-es kiságyat vettünk az ikeában, viszont nagyon drága babakocsit, más meg fordítva csinálja.:) van, aki kap ruhát, mi senkitől egy darabot nem kaptunk használtan, így mindene új. Aztán pl. a gyerek maga is igazítja ezt, pl. a miénkre a Brendonos bodyk a legjobbak, így azokat használjuk rá, alkatilag olyan.
nem merek számot írni neked, mert eldurranna tőle az agyam.:) a terhesség költségeit se mertem még soha összeadni. jobb nem tudni az ilyesmit szerintem, már úgyis el van költve a pénz:)
Ebben teljesen igazad van, nem úgy kell nekimenni, hogy úristen ennyi pénzbe kerül az egész. De azért számítani kell sok kiadásra. :)
Köszi mégegyszer mindenkinek a felvilágosítást.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!