Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül minden baba...

Mennyibe kerül minden baba cuccot újonnan megvenni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok terhes, csak érdekel a téma :)

Szóval első babára mennyi az a minimum, amit elköltöttetek? Úgy, hogy mindent saját magatok vettetek, teljesen újat és nem is valami olcsó, rossz minőségű termékeket.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 17. 08:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A légzésfigyelő a bölcsőhalált hivatott megelőzni.

Bölcsőhalálnak hívják, mikor a csecsemő mindenféle előjel és különösebb ok nélkül meghal. Egyesek szerint az idegrendszer fejletlensége az oka, hogy a baba légzése álmában leáll.

A légzésfigyelő azt érzékeli, hogy abba vesz-e levegőt. Ha x másodperc kimarad, akkor hangjelzéssel és/vagy rezgéssel jelez. Sok esetben ennyi is elég, hogy a csecsemő felébredjen és vegyen levegőt, de ha ez nem történne meg, a szőlő megkezdheti az újraélesztést. Ezért is fontos, hogy a szülő tisztában legyen a csecsemő újraélesztésének módszerével.

Légzésfigyelőből alapvetően kétféle széles körben ismert típus létezik. Az egyiknek az érzékelő lapját a kisbaba ágyába kell tenni, a másikat a pelenkájára csiptetni. A legalapabb darab 20 000 forint de persze lehet drágábban, többféle funkciót ellátót műszereket is venni. De lehet bérelni is, ha valaki nem akar venni. Bölcsőhalál 1 éves korig szokott előfordulni.

2016. máj. 17. 12:04
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért fontos, mert van egy állapot, a SIDS vagyis hirtelen csecsemőhalál szindróma, aminek az a lényege, hogy minden előjel nélkül, álmában leáll a baba légzése, és mire észreveszik, sokszor már nem lehet segíteni. És ha van légzésfigyelő, ami egy érzékelővel ellátott eszköz, amit a matrac alá kell tenni, riaszt, ha problémát észlel. Persze vannak vakriasztások is, de inkább riasszon ötször tévesen, mint egyszer ne, de baj legyen. Persze ez csak akkor ér valamit, ha a szülők elvégzik az elsősegély nyújtó tanfolyamot, hogy tényleg elkezdhessék az újraélesztést míg kiér a mentő.
2016. máj. 17. 12:05
 13/19 A kérdező kommentje:

Hét ez azért durva, ilyenről még soha nem is hallottam. Bele sem merek gondolni mit érezhetnek a szülők, amikor a makk egészséges gyermekük, csak úgy, semmi jel nélkül az éjjel meghal. :S

Ezt megjegyzem arra az időre, amikor majd lesz gyerekem. De gondolom ilyet az orvosnak kötelessége elmondania...? Mert ha mondjuk nekem lenne most gyerekem, egyáltalán fogalmam se lenne erről. Bár biztos a sok könyvből kiolvastam volna azért... no de mégis.

2016. máj. 17. 12:13
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mit hogy vegyél légzésfigyelőt? Ilyet nem fog mondani a doki....Aki gyereket szeretne az olvasson utána. Nekem a védőnő adott egy listát, amin a szükséges dolgok szerepeltek, az ajánlottak között ott volt a légzésfigyelő. Az ilyen jellegű dolgokról a védőnő hivatott elvileg beszélni. Én írtam, hogy 500 000 körül költöttünk, na most ennél jóval kevesebből is ki lehet ám hozni, nem kell feltétlen az új kiságy, babakocsi, légzésfigyelőt is lehet használtan. Mi túlspiráztuk a dolgot, de ilyenek vagyunk, ez az egyik, a másik pedig az, hogy van az embernek 8-9 hónapja beszerezni ezeket a dolgokat.
2016. máj. 17. 12:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a SIDS-el az a probléma, hogy a mai napig nincsenek tisztázva a kiváltó okok. Most leginkább az idegrendszeri fejletlenséget, koraszülöttséget és a szülők dohányzó életmódját teszik felelőssé, de az én professzorom szerint a nem megfelelően záródó gyomorszáj is lehet az ok, tehát szinte a saját kifolyni képtelen büfijébe fullad bele.
2016. máj. 17. 12:23
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Babaobol 40 000

Travel systemes babakocsi, autosules, mozes: 180 000

Kisruhak ujonnan: 25 000

Alig használtan a Hádából: 40 000

Mellszivo: 36 000

Ket ikeas komod: 20 000

Hordozokendok, babahordozok osszesen 45 000, de ebbol 3 hasznalt, 1 uj, az uj 12 000

Ikeas babakad 3000

Osszesen 389 000, de meg volt tobb dolog, azokat hasznaltan vettuk.

2016. máj. 17. 12:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

csak te döntesz ebben a témában. mi 8000-es kiságyat vettünk az ikeában, viszont nagyon drága babakocsit, más meg fordítva csinálja.:) van, aki kap ruhát, mi senkitől egy darabot nem kaptunk használtan, így mindene új. Aztán pl. a gyerek maga is igazítja ezt, pl. a miénkre a Brendonos bodyk a legjobbak, így azokat használjuk rá, alkatilag olyan.

nem merek számot írni neked, mert eldurranna tőle az agyam.:) a terhesség költségeit se mertem még soha összeadni. jobb nem tudni az ilyesmit szerintem, már úgyis el van költve a pénz:)

2016. máj. 17. 14:45
 18/19 A kérdező kommentje:

Ebben teljesen igazad van, nem úgy kell nekimenni, hogy úristen ennyi pénzbe kerül az egész. De azért számítani kell sok kiadásra. :)

Köszi mégegyszer mindenkinek a felvilágosítást.

2016. máj. 17. 15:58
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi sok mindent kaptunk, de még így is benne volt kb: 300 ezerbe + a doki és a vizsgálatok
2016. máj. 17. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!