Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül minden baba...

Mennyibe kerül minden baba cuccot újonnan megvenni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok terhes, csak érdekel a téma :)

Szóval első babára mennyi az a minimum, amit elköltöttetek? Úgy, hogy mindent saját magatok vettetek, teljesen újat és nem is valami olcsó, rossz minőségű termékeket.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 17. 08:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez az igényektől, ízléstől és pénztárcától függ, 6 számjegyű az biztos de van aki millió felett is költ. A határ a csillagos ég.

Nekünk úgy emlékszem 250-300 ezer körül volt, mindent mi vettünk meg de a babakocsi használt volt, újonnan lett volna vagy 200 ezer az a típus, így meg 60 ezer.

2016. máj. 17. 09:22
 2/19 A kérdező kommentje:
Szép nagy összeg. Mikor kezdtetek vásárolni? Gondolom nem mindent egyszerre, vagy igen? Kicsit soknak tünik egy alkalomra.
2016. máj. 17. 09:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi ~500ezret költöttünk, ebben benne van babaszoba berendezés is. (Normál bútor van, nem kifejezetten gyerekbútor.) 2-3 részletben, de csak azért mert nem volt idő arra, hogy mindent megvegyünk 1 nap alatt.
2016. máj. 17. 09:47
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

De igen, egyszerre úgy 30-32 hetes korom körül. Viszont tettünk félre pénzt minden hónapban már a pozitív teszttől csak erre a célra.

De lehet úgy is csinálni, hogy folyamatosan vásárolgatni minden hónapban, csak nekem félidő körül nagyon nem tisztult még le, hogy pontosan melyek azok a szempontok amiket figyelembe kell venni, miből kell mennyi, milyen stb.. Úgyhogy kivártam és elég sokat olvasgattam, kérdezgettem addig.

De biztosan van akinek ettől jobb rálátása van a dolgokra, mint nekem. :D

2016. máj. 17. 09:50
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is olyan 300 körül voltak a cuccok összesen. (kiságy, babakocsi, pelenkázó, pihenőszék, mellszívó stb.)

Mi babakocsit is újonnan vettünk, mert találtunk akciósan olyat ami megfelelő.

De ehhez, hogy teljes legyen a kép, szerintem még érdemes hozzászámolni a terhesgondozás és a szülés költségeit is, ha magánrendelésre akarsz járni, és fogadott dokinál akarsz szülni.

2016. máj. 17. 09:58
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk olyan 800 ezer volt,de ebben benne van a teljes babaszobabútor(Faktum) is(2 ajtós ruhásszekrény,1 fiókos szekrény,1 nyitott polcos szekrény,1 pelenkázószekrény,140x70 rácsos kiságy,kókuszmatrac)az volt olyan 300 ezer,a babakocsi(Garco) 100 ezer volt.Erre a két tételre határozottan emlékszem.Mi vettünk sok mindent:légzésfigyelőt(AC 401),utazóágyat(Hauck),járókát(Graco),etetőszéket(CAM) sterilizálót,pelenkatároló kukát(AC),pihenőszéket(Fisher Price),stb.Mivel 2 gyereket terveztünk megérte beruházni(összejött a 2 gyerkőc,a nagy 8 éves,a kicsi 4 éves lesz).A 2.-nál ami "fájt" a bútor volt,mert a kiságyon kívül Neki is be kellett rendezni a szobáját(Ő is újat kapott,ugyan azokat,mint a nagyobb).
2016. máj. 17. 10:21
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
A 6. vagyok:mellszívó(elektromos Avent).Jaj,már sok mindent elfelejtettem!Vettünk egy esernyőre csukható sport babakocsit is(Pierre Cardin).
2016. máj. 17. 10:23
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek cuccai kb 400 000-ben voltak a kezdetekkor, a szülésem és terhesgondozásom 250000 volt (magánrendelés+fogadott doki+VIP szoba)

Most annyiban más, hogy a cuccok megmaradtak az elsőről (én nem adogatok el semmit...) így nyilván nem kell majd annyit vásárolnom...

2016. máj. 17. 10:36
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

bababútor-135.000

babakocsi-275.000

autósülés-73.000

légzésfigyelő,és bébiőr egyben, monitorral-45.000

kézi mellszívó-9.000

babaruhák-40.000 körül, nem tudom pontosan

egyéb kiegészítők, pl lepedő, ágynemű, matrac-87.000

adamo hinta-17.000

eddig ennyi van meg, de még van bőven mit pótolni, kis apróságokat, pl zenélő forgót, kiskádat, lázmérőt arra is számolunk még körülbelül 100.000 körül.

2016. máj. 17. 10:46
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek. Ezekből az árakból látom, hogy sokan miért nem akarnak gyereket vállalni. Eléggé borsos árak.

Többen is írtátok a légzésfigyelőt, én még ilyenről nem is hallottam. Családban én vagyok a legkisebb, szóval babákkal nem igazán találkoztam, de ez konkrétan miért is fontos? Vagy mi a célja? Igen azt értem, hogy légzést figyeli, de mégis hogyan működik egy ilyen?

Köszi még egyszer, hogy időt szántatok a kérdésemre.

2016. máj. 17. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!