Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dolgozo anyáknak mikor van...

Dolgozo anyáknak mikor van ideje háztartásra, magukra, hogy van a napirend?

Figyelt kérdés

Most álltam vissza munkába.

Már ott tartok hogy gyűlölök mindent :(

Utálon hogy szalad a ház, hogy örökösen fáradt vagyok, kapkodva eszek, kapkodva mosok hajat nem tudok egy hajpakolast se feltenni a seprűfejemre, ami a beesett arcom karikás szemem koronázza.

Logo nyelvvel munkabol bolcsi aztan ugralni a gyerek miatt mert mibdig azzal kezdi hogy vagy lever egy viragot vagy felnőtt a hivatalis papirjaimig es leveri szetszorja egyből siras h csak levegot akarok kapni.

Hetvegen se tudom rendezni az agyamat se mert már rég osszeakarom irni mikor mit kell csinalni mert jelenleg egy vedonoi statuszra sem ertem oda már második alkalommal se. Egy rakás dolog van azt se tudom mikor mi, mikor mutik a gyereket, mikor kell y birosagra menni, meg a dm es e kupont se tudtam még felhasznalni mert ahhoz se ertem rá összeszdni hogyan hasznalhato ki legjobban STB

Most is lassan rohanas a gyerekert vele megyunk muszajbol estig programra megint hazerunk a rumliba es hullán mehetek megint masnap dolgozni.

Elegem van allandoan ideges vagyok es lepukkant.

Hogy kell ebből kiszállni???

2016. máj. 11. 13:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én is egyedül nevelem 2 éves kislányomat.Szerintem a dolog nyitja a jó szervezés. Reggel felkelünk, őt elláton,majd beültetem az etetőszékbe reggelizni, kapcsolok mesét, addig én felöltözöm, sminkelek stb. ez kb. fél óra, utána elindulunk a bölcsibe. Én sokszor bevásárolok munka előtt, vagy után, de mibdig csak azt, ami éppen kell, tehát nem cipekedem. Arra ott van a havi nagybevásrlás. 8 órát lehúzok a melóba, és megyek a gyerekért. Utána haza, ha van időm, és kedvem, egy gyors felmosás, porszívózás stb. Aztán fürdés, vacsi stb. Szóval kb. ilyen egy napunk. Én pl. nem járok postára, mindent neten intézek. Előre tervezek. A takarítást is hétvégente délelőtt csinálin, de mindig csak egy helyiséget, max 2 órát, így pár hét alatt körbe érek, és sehol nincs kosz. A délután szigorúan a gyereké. Amúgy meg körbe vettem magamat hasznos háztartási gépekkel, mosogatógép, szárítógép stb. ez is nagy segítség, h 4 mosásnyi ruha, estére, elhajtogatva a szekrényben van. Szóval a lényeg, szerintem, egy terv készítése, h mikor, mit csinálsz, és mi az ami nem fontos, vagy várhat.
2016. máj. 11. 21:45
 12/12 anonim ***** válasza:
Nincs barátnőd aki besegíthetne, akár gyerekfelügyeletbe? Vagy nincs egy kis barát akinél átmehet játszani a gyerek, amíg te egy kicsit összeszeded a lakást? A lényeg ahogy előttem is mondták: annyit vállalj, amit meg tudsz csinálni. Nem vagy te robot. Ha valami nem fér bele, mondj nemet. Tanuld meg, hogy nemet mondasz, elutasítod, kihagyod. A gyereket önállósítani kellene, kicsit pakoljon maga után, ha megcsinálja, valami jutalom. Pl. átmehet a barátjához... Próbáld meg, hogy ha naponta összesöpörsz, két naponta felmosol, azonnal elmosod a használt edényt, mennyivel dobja meg a rendet. Ezeket ha tudod amíg alszik a gyermek, addig beiktathatod. Elég ha egy nap csak 1 feladatot pipálsz ki. Nem lesz semmi baja a gyereknek, ha nem megy különórákra. De szerintem csak akkor fogod megoldani önmagad, ha egyszer végleg bepipulsz és baromira le*****d hogy ki mit mond és mit csinál, lesz ahogy lesz, lesz ahogy kijön a lépés. Na és ekkor fog helyreállni a lelki béke. ;)
2017. jan. 5. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!