Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Napirendi és étkezési problémá...

Zsófianyu kérdése:

Napirendi és étkezési problémáim vannak 2 éves kisfiamnál. Valakinek ötlet?

Figyelt kérdés

Reggel már 6-kor ébren van, délelőtt általában elmegyünk vásárolni, játszóterezni, ügyeket intézni, 10-kor eszik gyümölcsöt vagy kekszet. Fél 12-kor már szinte veri az asztalt, mert ebédelni akar és délben már alszik is. Mostanában átállt a 2-2,5 óra alvásmennyiségre, ez korábban 3 óra volt. Ébredés után már nem szoltunk elmenni itthonról, mert már korán sötétedik, uzsonnázunk, játszunk, tvzünk. 7-kor vacsi, fürdés és 9-kor volt eddig altatás, ezt most kezdtem előrébb hozni, mert látom rajta, hogy már fáradt.

Nagyon keveset eszik és egyáltalán nem akarja megenni a joghurtot, húst, újabban a borsót és a répát sem a levesből, pedig régen a kedvence volt. Tejet kap este egy kis mézzel, de reggel már ezt nem akarja meginni, sem a kakaót.

2014. nov. 13. 14:10
 1/4 anonim ***** válasza:
A napirendetekkel nincsenek nagy gondok. Korán kel, de vannak ilyen korán kelő gyerekek/felnőttek. A válogatás pedig ilyen, ha én leírnám, hogy a 2,5 éves fiam mi mindent nem eszik meg (pl semmilyen gyümölcs), akkor beesteledne.
2014. nov. 13. 14:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem értem, mi a baj a napirenddel? Teljesen jó így. Az étkezésre annyit tudok mondani, hogy vannak ilyen sztrájkolós időszakok. Semmiképp ne erőltesd és ne kínálj többfélét, főleg ne édességet! Ha éhes lesz, enni fog. Én anno ezt a nagyobbik fiamnál jól elrontottam, a mai napig válogat.
2014. nov. 13. 14:19
 3/4 anonim ***** válasza:

A napirend szerintem nem gáz. Hasonló a bölcsiben is. De most még 4-5 körül nincs sötét, kicsi séta beleférne, hátha jobban elfáradna és tovább aludna (ha téged ez zavar)

Egy kétéves kisgyereket minden érdekli, csak az nem, hogy mi az egészséges étel. Ő a színek, illatok alapján dönt még. Ha van 5-10 étel, amit szívesen eszik, akkor azt variáld.

Pl. ha szereti a sóskát, belecsempészhetsz reszelt sajtot. Vagy milánóiba apróra vágott zöldséget/répát.

2014. nov. 13. 14:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Bár elég nyirkos az idő, egy fél órára én leviszem mindig motorozni vagy hintázni. Esetleg délutánra hagyjuk a vásárlást, ott nem baj,ha sötét van.

Szóval a lényeg, hogy én délután is leviszem az enyémet különben megbolondulnék:) Talán az étvágya is jobban megjön a plusz mozgástól.

2014. nov. 13. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!