Napirendi és étkezési problémáim vannak 2 éves kisfiamnál. Valakinek ötlet?
Reggel már 6-kor ébren van, délelőtt általában elmegyünk vásárolni, játszóterezni, ügyeket intézni, 10-kor eszik gyümölcsöt vagy kekszet. Fél 12-kor már szinte veri az asztalt, mert ebédelni akar és délben már alszik is. Mostanában átállt a 2-2,5 óra alvásmennyiségre, ez korábban 3 óra volt. Ébredés után már nem szoltunk elmenni itthonról, mert már korán sötétedik, uzsonnázunk, játszunk, tvzünk. 7-kor vacsi, fürdés és 9-kor volt eddig altatás, ezt most kezdtem előrébb hozni, mert látom rajta, hogy már fáradt.
Nagyon keveset eszik és egyáltalán nem akarja megenni a joghurtot, húst, újabban a borsót és a répát sem a levesből, pedig régen a kedvence volt. Tejet kap este egy kis mézzel, de reggel már ezt nem akarja meginni, sem a kakaót.
A napirend szerintem nem gáz. Hasonló a bölcsiben is. De most még 4-5 körül nincs sötét, kicsi séta beleférne, hátha jobban elfáradna és tovább aludna (ha téged ez zavar)
Egy kétéves kisgyereket minden érdekli, csak az nem, hogy mi az egészséges étel. Ő a színek, illatok alapján dönt még. Ha van 5-10 étel, amit szívesen eszik, akkor azt variáld.
Pl. ha szereti a sóskát, belecsempészhetsz reszelt sajtot. Vagy milánóiba apróra vágott zöldséget/répát.
Bár elég nyirkos az idő, egy fél órára én leviszem mindig motorozni vagy hintázni. Esetleg délutánra hagyjuk a vásárlást, ott nem baj,ha sötét van.
Szóval a lényeg, hogy én délután is leviszem az enyémet különben megbolondulnék:) Talán az étvágya is jobban megjön a plusz mozgástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!