Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó családi...

Szerintetek ez jó családi napirend?

Figyelt kérdés

Minden reggel ötkor kel az anya.

Kávé, zuhany, reggelikészítés.

Hatkor kiimádkozza a négy eévest az ágyból, mosakodás, öltözködés, reggeli.

Ha apa délelőttös, akkor a kéthónapost gyorsan megszoptatni, öltöztetni és hármasban fél nyolc körül indulás oviba. Minden más műszakban apa viszi a gyereket.

Délelőtt anya főz, mos, kitakaritja a gyerekszobát.

Olyan déltől háromig anyának szundi.

Délután, ha apa délutános, a picivel együtt, ha éjszakás a pici nélkül oviba a nagyért.

Délután játék a naggyal, hattól hétig séta.

Fürdés, fürdetés a gyerekeknek. Vacsora, fogmosas, alvás.

Este anyának még ruhaáztatas, takarítás, mosogatás. Olyan éjfél körül fekvés.

2015. jan. 18. 17:20
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Ha nekik jó nekem is. :) most erre milyen választ vársz. Ahány ház annyi szokás.A.
2015. jan. 18. 17:23
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
A délutáni alvás helyett inkább munka, és akkor nem éjfélkor feküdne az anya...
2015. jan. 18. 17:29
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
3 óra alvás délután? Miért? Éjféltől 5ig simán elég az alvás, esetleg lehet aludni 11-től vagy ilyesmi... 3 órát én tuti nem szundikálnék délután. Állati sok mindent lehet ezalatt csinálni. Most sem alszom 2nél előbb és 7kor kelek, és ennek sokszorosa fér bele a napomba. Kényelmes, nyugodt napirendnek tartom ezt, semmi túlhajszoltság, laza. Beleférne több is, ha esetleg szeretne anya a takarításon és gyerekfelügyeleten kívül mást is csinálni, tanulni, bedolgozni valahová, simán belefér.
2015. jan. 18. 17:51
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Abban a 3 órában inkább sportolnék valamit, kikapcsolódnék, ilyesmi. Soha az életben nem aludtam napközben. Tök felesleges.
2015. jan. 18. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Én azt a délutáni három órát inkább a nagy gyerekre fordítanám, hazahoznám hisz vele nem sokat foglalkozik az anya.
2015. jan. 18. 18:28
 6/10 anonim ***** válasza:
A párhós még biztos sokszor kel éjjel, ezért a 3 óra pihi. Esetleg az anyán alszik a pici és nem tud tőle mást tenni-venni. (csak magunkból indulok ki, az én 7 hósom még mindig sokszor kel éjjel - ma spec 7X keltem hozzá)
2015. jan. 18. 18:35
 7/10 piroska és a farkas ***** válasza:
35%
szerintem ha van a napnak olyan pár orája, amikor a nagy nincs otthon, a kicsi pedig alszik, akkor a legjobb amit tehet az anya, h ő is pihen. Én esetleg annyit változtatnék, h mondjuk 2 ora pihenés, 1 ora munka, de ezt is csak azért, h akkor este esetleg éjfél helyett 11 kor ágyba jusson, de ha mondjuk a kicsi éjfélkor még eszik, akkor lehet, h érdemesebb valoban a fektetés és az etetés közötti időt kihasználni aktívan.
2015. jan. 18. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:
64%

Én sem aludnél délután 3 órát, max. 1 órát. A gyereket nem célszerű órákig az emberen hagyni aludni, mert bizony nagyon is megszokja.

Ha délelőtt anya takarít, akkor este még minek? Vagy mit takar az esti takarítás?

Én nem áztatok ruhát, pedig 3 kisgyerekem van.

Este zuhanyoznék, reggel nem. Bár kinek hogy.

Biztos nem kelnék reggel 5-kor, főleg, ha a picivel is fent van az anya. 6-tól 7-ig télen kicsit durva a séta, igen sötét van. Nyáron elmnegy, amúgy is szünet van.

Nálunk télen 6-kor már fürdés van, a 11 hónapos fürdik 7-kor.

8 körüli vacsorát későink tartom, gondolom hamarabb nem jön össze, főleg, ha apa délutános.

Szóval, én csak 6-kor kelnél, este zuhanyoznék, fél hétkor kelteném legkorábban a nagyot.

Én 7-kor kelteném a gyerekeim, 8-ra oviban vagyunk (gyalog megyünk,nem 5 percre van).

Délután déltől 1-ig aludnék. Én semmit nem alszok, pedig a 11 hónaposom igen sokat fent van a foga miatt.

2015. jan. 18. 18:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

ha neked jó, akkor jó...

én soha nem keltem 5kor, nem tudnék :) miért kelted fel a nagyot 6kor mikor te viszed oviba? csak nincs 1,5-2 órára az ovi, szerintem egy kis lazaság beleférne ilyenkor.

én nem tudnék aludni délután, inkább akkor takarítottam, majd pihentem. de egyet árulj el hogy csinálod, hogy egy 2 hónapos 3 órát alszik délután? :) enyém nagyobb korában sem aludt ennyit délután, 2 hónapos korában meg örültem ha 1 órát aludt ébredés nélkül :)

6-7 se mennék ki sétálni a naggyal, logikátlan számomra, hogy nem akkor sétáltok mikor hazajöttök az oviból, hanem levetkőztök, majd kis idő után újra felöltöztök... :)

gyerekek mondjuk 8kor fekszenek. azért a mosogatás, takarítás csak nem tart 4 órát minden nap... :)

nekem kicsit mártírkodásnak tűnik azért :) ha nem az, akkor legyél kicsit lazább, vagy ha így jó, akkor élj boldogan élvezd a gyerekeiddel töltött időt :)

2015. jan. 18. 22:58
 10/10 anonim ***** válasza:
anya-apa együtt töltött ideje mikor van?
2015. jan. 19. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!