Szerintetek ez jó családi napirend?
Minden reggel ötkor kel az anya.
Kávé, zuhany, reggelikészítés.
Hatkor kiimádkozza a négy eévest az ágyból, mosakodás, öltözködés, reggeli.
Ha apa délelőttös, akkor a kéthónapost gyorsan megszoptatni, öltöztetni és hármasban fél nyolc körül indulás oviba. Minden más műszakban apa viszi a gyereket.
Délelőtt anya főz, mos, kitakaritja a gyerekszobát.
Olyan déltől háromig anyának szundi.
Délután, ha apa délutános, a picivel együtt, ha éjszakás a pici nélkül oviba a nagyért.
Délután játék a naggyal, hattól hétig séta.
Fürdés, fürdetés a gyerekeknek. Vacsora, fogmosas, alvás.
Este anyának még ruhaáztatas, takarítás, mosogatás. Olyan éjfél körül fekvés.
Én sem aludnél délután 3 órát, max. 1 órát. A gyereket nem célszerű órákig az emberen hagyni aludni, mert bizony nagyon is megszokja.
Ha délelőtt anya takarít, akkor este még minek? Vagy mit takar az esti takarítás?
Én nem áztatok ruhát, pedig 3 kisgyerekem van.
Este zuhanyoznék, reggel nem. Bár kinek hogy.
Biztos nem kelnék reggel 5-kor, főleg, ha a picivel is fent van az anya. 6-tól 7-ig télen kicsit durva a séta, igen sötét van. Nyáron elmnegy, amúgy is szünet van.
Nálunk télen 6-kor már fürdés van, a 11 hónapos fürdik 7-kor.
8 körüli vacsorát későink tartom, gondolom hamarabb nem jön össze, főleg, ha apa délutános.
Szóval, én csak 6-kor kelnél, este zuhanyoznék, fél hétkor kelteném legkorábban a nagyot.
Én 7-kor kelteném a gyerekeim, 8-ra oviban vagyunk (gyalog megyünk,nem 5 percre van).
Délután déltől 1-ig aludnék. Én semmit nem alszok, pedig a 11 hónaposom igen sokat fent van a foga miatt.
ha neked jó, akkor jó...
én soha nem keltem 5kor, nem tudnék :) miért kelted fel a nagyot 6kor mikor te viszed oviba? csak nincs 1,5-2 órára az ovi, szerintem egy kis lazaság beleférne ilyenkor.
én nem tudnék aludni délután, inkább akkor takarítottam, majd pihentem. de egyet árulj el hogy csinálod, hogy egy 2 hónapos 3 órát alszik délután? :) enyém nagyobb korában sem aludt ennyit délután, 2 hónapos korában meg örültem ha 1 órát aludt ébredés nélkül :)
6-7 se mennék ki sétálni a naggyal, logikátlan számomra, hogy nem akkor sétáltok mikor hazajöttök az oviból, hanem levetkőztök, majd kis idő után újra felöltöztök... :)
gyerekek mondjuk 8kor fekszenek. azért a mosogatás, takarítás csak nem tart 4 órát minden nap... :)
nekem kicsit mártírkodásnak tűnik azért :) ha nem az, akkor legyél kicsit lazább, vagy ha így jó, akkor élj boldogan élvezd a gyerekeiddel töltött időt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!