1,5 éves gyerekedet hogyan altatod el? Szigorú napirend? Mellé fekszel? Akkor alszik, amikor elfárad?
Igen, valószínűleg csökken az alvásigénye, ez teljesen normális. Szerintem ne akard ilyen szigorúan a napirendet, kicsit legyél rugalmasabb és alkalmazkodj a gyerek igényeihez. A felnőtteknek is változó az alvásigényük, pl nekem van, hogy 4-5 óra alvás is elég, máskor 8 óra alvás után is kómás vagyok egész nap.
Fektesd le kicsit később, ha azt látod rajta, hogy 8-kor még nem álmos.
Én úgy vagyok ezzel, hogy nagyon régóta megvan az a rendszer, hogy legkésőbb fél 9kor le kell feküdnie. Nem kívánságműsor, ez van. :)
Ő általában este fél 9től reggel 6ig szokott aludni. Ha később aludt el, ugyanígy felkelt korán, szóval szépen rászoktattam, hogy este akkor időben kell lefeküdni. Néha lázad, és kijön. Olyankor szépen visszakísérem, lefektetem, betakarom. Van, hogy ezt többször eljátssza. De nem baj, ennyi belefér. :)
Most, mióta bölcsibe jár, este 8kor alszik, reggel fél 7-7ig. Igaz, emiatt borult a délutáni alvás, tegnap csak fél órát aludt a bölcsiben. Itthon meg alszik ebéd után 1,5-2 órát is simán. Szóval remélem, azért ez a része visszaáll a dolognak.
Szigorú napirend van. Ha megvárnám pl délután, hogy magától elaludjon, az olyan későn lenne, hogy este nem tudnám letenni.
Amúgy 9-8ig alszik, délután meg 1től ameddig akar. Alátalában 1.5-2 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!