Hány évesen engednéd át a gyerekedet egyedül, a szomszéd gyerekhez játszani?
2,5 évesen ment át először maga a szomszédba játszani, de jöttek érte nagyobb uncsitesók 7-10 évesek, Ott meg ott volt nagynéném, aki azért figyelt rájuk.
16 éves uncsitesómmal elengedtem boltba:)
Bár annó 13 éves voltam, mikor nagynéném rám bízta 1,5 éves fiát, el vihettem sétálni, meg boltba.
Társasházban lakunk, felettünk lakik barátnőm a 3,5 éves fiával, hozzájuk felengedem magában, és ők is leengedik hozzánk, de az ajtóban állok, figyelem felment-e, vagy ők figyelik leért-e a gyerek.
Anyuéknál vidéken, át engedem a szomszédba, de a kapuban figyelem bement-e a kapun, haza felé pedig vissza kísérik. De előtte le van beszélve megy át. Naponta 5 autó ha jár az utcánkba.
Attól függ. Ha otthon van az anyuka, és tud rájuk figyelni akkor már másfél-kétévesen is. Ha nincs otthon felnőtt és nagyobb gyerekhez megy, akkor a nagyobb gyerektől is függ, mennyire felelősségteljes. Pl egy 3-4 évest rábízok egy 13-14 évesre, ha tudom róla hogy megbízható. De max. fél órára.
Ha egykorú gyerekek szülő nélkül, akkor azt kb. 8-10 évesen.
2 évesen, de a kertben dolgoztam és átlátok a kerítésen.
Nyilván nem késekkel és hajszárítóval kádban játszani :) Virágot szedett felnőttel, locsoltak, palacsintát ettek a lépcsőn ülve.
Meglepő volt, mert a nagymamával (akit majd' mindennap lát) nem marad el, ha engem lát, a szomszédasszonnyal aki először fogta meg a kezét (addig meg csak beszélgettek) meg semmi gondja nem volt. Kíváncsi leszek a bölcsire (sajna kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!