Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugye nem nagy baj, hogy ebben...

Ugye nem nagy baj, hogy ebben a nagy melegben felborul kicsit a napirend?

Figyelt kérdés

Kisfiam 20 hónapos és hát ő is érzi a meleget...hamarabb elfárad és kidől délben(6-7körül kel reggel)

A reggeli még szépen megvan, de aztán a tízórai valahogy elhúzódik,mert még kér ezt-azt,mazsolát,gyümölcsöt,teát és mivel nyügös meg nem is annyira éhes alszik egyet és csak utána 3 körül ebédelünk.Akkor ugye éhes az alvás miatt.

Nem igazán tudok vele mit kezdeni, látom rajta,hogy kínlódok,így bejött mostanában.

2012. júl. 2. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:

A mi napirendünk is borult, pedig az enyémek bírják ezt a meleget, mennének ki, de nem engedem őket, csak 5-6 óra fele, akkor viszont kinn vannak 8-9ig. Máskor ilyenkor már ágyban vannak, de most hagyom őket. Tegnap is 10-kor feküdtek le, reggel kicsit később kelnek, délután tovább alszanak. Szerintem mindenkinek borítja kicsit a napot ez a meleg. Én is este még 11-kor kinn voltam a kertben, mert jólesett a hűvös.

4 és 1,5 évesek a gyerkőcök

2012. júl. 2. 14:24
 2/5 A kérdező kommentje:
mondjuk ő is folyton menni ki,szerintem ezért is kínlódik...vagy nálunk vagyunk(38nm panel) vagy szüleimnél(kicsit nagyobb de szintén panel,van klíma),de kivan attól,hogy mehet ki.Az esték nekünk is tolódtak,mert 5-6 körül megyünk ki még játszótérre,ezért alszik reggel 7ig,amúgy 6kor tuti fent van.Csak ugye délelőtt sem tudunk sokat kint lenni...
2012. júl. 2. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi is így vagyunk, az ebéd 3óra fél4-re tolódott 1 éves kislányommal, mert ő meg reggel 9-fél10 ig elalszik, ébredéskor szopizik, majd fél12 körül gyümi, mert az ebéd még nem kell , szóval így lassan uzsi van az ebédből, de nem aggódom, minek tömjem szegényt, neki is át kell vészelni ezt a meleget , én nem nehezítem.
2012. júl. 2. 14:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is 20 hónapos lesz a lányom,és bár a napirendünk nem borult, de az ebéd csúszott.

Ugynaúgy 8kor fürdés, fél9kor alvás, és reggel negyed9kor ébred. Délben már alszik, de reggel megisssza a kakaót, eszik pár falatot,és inkább ebéd helyett egy kis gyümi,vagy joghurt, most ahogy felébredt negyed4kor pedig ebéd!

Én sem kívánom ilyen melegben a főtt ételt, neki sem tukmálom, de ébredés után mindig jóízűen eszik:):)

2012. júl. 2. 16:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább abból lehet gond, ha mindenáron be akarsz tartani egy szigorú napirendet, nem alkalmazkodva a körülményekhez. 4 hónapos kisfiam van, nem fogom kivinni ebben a hőségben napközben, így este 8 körül szoktunk sétálni, de akkor rendesen kilevegőzzük magunkat, maradunk sötétedésig. Utána fürdés, evés, és kb este 11 körül fektetem le, de van, hogy fent van éjfélig is. És nem dőlt össze a világ, tovább alszik reggel, amit egyébként én sem bánok. Nagyon kiegyensúlyozott baba. Bár én soha nem voltam a szigorú napirend híve, hagytam, hogy ő alakítsa ki a napját, akkor eszik, amikor éhes és akkor alszik, amikor álmos. Ráér majd olyankor kínlódni a korán keléssel, időre evéssel, kapkodással stb amikor oviba/suliba megy, addig pedig kiélvezzük, hogy senkihez nem kell igazodni. Nálunk bevált ez a rendszer (vagyis rendszertelenség)
2012. júl. 3. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!