Csak szerintem felháborító és gusztustalan dolog a gyerekpóráz?
Akkor is sopánkodva néztetek volna, ha a karjánál fogva vonszolja az anyuka a gyerekét. Mert sosem szívderítő dolog, amikor a gyerek nem arra megy, amerre az anyja, és a szép szó kevés. De ha elüti egy autó a gyereket, akkor lett volna csak nagy sopánkodás, nemde?
Gondoltam egyébként, hogy olyan valaki írta ki a kérést, akinek ilyesmire sosem volt szüksége. Mert aki már kettőt felnevelt, azt hiszi, mindenféle gyerektípust ismer és tud kezelni. Hát nagyon nem így van.
Hogy őszinte legyek, tetszeni nekem sem tetszik látványra, és én lennék a legboldogabb, ha a fiam szépen jönne mellettem, nem tépné ki a kezét az enyémből. De nem ilyen típus. És ha nem kisvárosban laknánk, annak is falusias külterületén, inkább használnék ilyet, mint sírjak a temetésén.....
Ami nekünk egyelőre bevált, az a tolókaros tricikli.
Amit meg gusztustalannak tartok, az az, amikor valaki meg akarja mondani, hogy aki erre vagy arra nem képes (bezzeg ő!!!!), az ne szüljön. Arról nem szól a fáma, hogy hány pofonnal érte el az illető, hogy a gyereke szót fogadjon. és ha 20-30 ember látta volna a pofonokat, ők mennyire sopánkodtak volna.....
"aki nem tudja a saját gyerekét fegyelmezni, az ne szüljön"
Szerintem meg ez a gusztustalan, hogy ilyet írsz!
Egy 2 gyerekes szülő hogy irhat ilyet? Nekem az egyik gyerekem hihetetlenül szofogado, a másik pedig a "csakazertsem" gyerek.akkor szerinted csak egyiket neveltem, a masikat nem? Ha valoban van ket gyereked, biztos volt mar olyan, hogy nem arra akartak menni, amerre kellett volna.ez nem neveles kerdese!
Hogy a kerdesre is valaszoljak: szerintem nem gusztustalan, nagyon hasznos.en pl akkor hasznalom mikor babakocsit kell osszecsuknom valahol ( 2 kez kell hozzá) es addig nem szalad el a gyerek
Kérdező (már ha ez kérdés egyáltalán, de jobban illene rád a "Sopánkodó" megnevezés), ezt a hámot kicsi, alig pár éves gyerekekre szokták leginkább ráadni. Azokon még nincs mit fegyelmezni, azokat csak egyszerűen meg kell akadályozni abban, hogy önmaguk, vagy mások számára veszélyes dolgot csináljanak. Felfogod ezt? Csapkodd a segged a földhöz örömödben, hogy neked ez olyan flottul megy, de képzeld, nem mindenkinek, és nem is mindegyik gyerek olyan, mint a tiéd, úgyhogy nem tudhatod, másnak miért volt szüksége ilyen eszközre. Azt meg hála az égnek nem te döntöd el, hogy ki szüljön, és ki ne, bár ha nekem egyszer olyat előadnál, hogy ne szüljek, ha nem vagyok olyan tökéleteske, mint te, komolyan belelépnék az arcodba, pedig nem kenyerem az agresszió.
A másik, amit látom nem értesz meg, mert bele sem gondolsz, csak hajtogatod a saját meggyőződésedet: szerinted a gyereknek nem ezerszer kényelmesebb, hogy jóval nagyobb mozgástere van, és MINDKÉT KEZE szabad? Ettől még amikor csak szeretné, nyugodtan megfoghatja anyja, apja kezét, de ha szeretne kicsit előrébb bóklászni, azt is meg tudja tenni anélkül, hogy lekeveredne, lelépne az útra, vagy akármi más történne.
És harmadszor: pont nem olyan régen írt róla valaki, hogy a hozzád hasonló sötét bunkók milyen ordenáré módon szólnak meg egy apukát, aki a lányát ilyen gyerekhámmal viszi sétálni. Ja, és az apuka vak! Nyilván nem szeretné, ha nem találná meg a gyereket, vagy ha baja esne, csak mert ő nem látja meg, hogy veszélyes helyre ment, de közben azt sem szeretné, ha a kislánynak végig az ő kezét kellene szorongatnia, és nem mehetne semerre.
Amúgy évekkel ezelőtt írt egyszer ide egy anyuka is, szintén látássérült, akinek tele volt a hócipője az ilyenekkel, mint te, akik képesek neki az utcán beszólogatni a hám miatt, mert ő mondjuk valamennyire látott ugyan, de nem túl jól, ezért egy idegennek elsőre nem biztos, hogy feltűnt, hogy mi nem stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!